1.035.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Finta és Társai Építész Stúdió

Referenciakatalógus

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Finta és Társai Építész Stúdió Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. Angol és német nyelvű összefoglalóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Stúdiónk elődje az 1950-95 között működő LAKÓTERV részeként - 1966 óta - Finta József irányításával dolgozó műterem volt. 1994 végén döntött úgy a műterem vezetése (és egész kollektívája), hogy... Tovább

Előszó

Stúdiónk elődje az 1950-95 között működő LAKÓTERV részeként - 1966 óta - Finta József irányításával dolgozó műterem volt. 1994 végén döntött úgy a műterem vezetése (és egész kollektívája), hogy Finta József és Guczogi György igazgatásával saját céget alapít - FINTA ÉS TÁRSAI ÉPÍTÉSZ STÚDIÓ névvel. E kiválás-cégalapítás műszaki és financiális hátterét az teremtette meg, hogy ez időben indult a budapesti Szabadság téri Bankcenter, ill. az Országos és Budapesti Rendőr Főkapitányság Székháznak tervezése - amely feladatok mellé társult a Pesti Barnabás utcai egykori - eklektikus stílusú „Vasudvar" teljes átépítésének munkája (Millennium Center), valamint a törökbálinti Cora-Michelfeit bevásárlóközpont, s ez időben érkezett hozzánk a Műegyetem - Tudományegyetem Informatikai Épületének igen érdekes megbízása.
A West End City Center 1997-ben induló tervezése megkövetelte, hogy a '94 végi 15 fős létszámot sürgősen 35-40 főre növeljük, megerősítettük és fejlesztettük számítógépes és egyéb technikai hátterünket, kiszélesítettük szaktervezői kapcsolatainkat. E feladat és a bővítések miatt kellett székhelyet is változtatnunk - s kerültünk mai helyünkre, a budapesti Szent István krt. 11-es bérirodaházban kialakított stúdiónkba.
1999-ben elkészült a több nemzetközi és hazai díjat elnyerő Westend épületegyüttese. Hasonlóan kedvező fogadtatást kapott a Guczogi György által tervezett Akadémia Bank Center, valamint Plájer János és Szabó Tamás munkája, a Kossuth Lajos utcai Bellevue Plaza.
Újabb nagyszabású feladathoz jutott cégünk a Magyar Televízió Bojtár utcai Székházára kiírt pályázat révén. Ezt a tervezést a pályázat nyertese, Fekete Antal irányítja. Néhány kisebb - s immáron felépült házunk, köztük több lakóépület - valamint a Százhalombattai Református Templom (Finta József, Mezei Gábor és Walton Imre munkája) bizonyítják, hogy a stúdió - feladatainak méreteitől függetlenül - kíván funkcionális és esztétikai értelemben is magas szintű értéket teremteni Megrendelői számára.
Nagyon reméljük, hogy az elkövetkező évek sok érdekes reprezentatív munkával ajándékozzák meg cégünket. Bár mai megbízásaink némelyike - a piac szabálya szerint - elvesztheti aktualitását - néhány kiemelkedően fontos feladatunkat azért említeném meg, hogy jelezzem azt a „léptéket" (egyben azt a megrendelői bizalmat is) - amely stúdiónkra oly jellemző. Vissza

Tartalom

Referencialista 12
Jelentősebb épületek 14
Megvalósulás alatti munkák 50
Project summary 62
Zusammenfassung der Projekten
Díjak
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Finta és Társai Építész Stúdió Finta és Társai Építész Stúdió Finta és Társai Építész Stúdió
Állapot:
1.940 Ft
970 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba
konyv