kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 117 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-232-295-9 |
| Megjegyzés: | 26 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| Keményítőgyártás | |
| A keményítőgyártás története | 3 |
| A keményítő fizikai és kémiai tulajdonságai | 3 |
| Keményítőipari alapanyagok | 4 |
| Kukorica | 4 |
| A kukorica származása, jelentősége | 4 |
| A kukorica morfológiája | 5 |
| A kukorica táplálkozási értéke, összetétele | 6 |
| A kukorica szárítása, tárolása | 7 |
| Burgonya | 8 |
| A burgonya származása, jelentősége | 8 |
| A burgonya morfológiája | 9 |
| A burgonya táplálkozási értéke, összetétele | 9 |
| A burgonya tárolása | 10 |
| Búza | 11 |
| A búza származása, jelentősége | 11 |
| A liszt utóérése, tárolása | 12 |
| Egyéb keményítőtartalmú alapanyagok | 13 |
| Rizs | 13 |
| Manióka | 14 |
| Batáta | 14 |
| Vadgesztenye | 14 |
| Rozs | 15 |
| Árpa | 15 |
| Triticale | 15 |
| A burgonyakeményítő-gyártás technológiája | 17 |
| A burgonya tisztítása, mosása | 17 |
| Reszelés, zúzás | 17 |
| A keményítő kimosása | 18 |
| A nyers keményítő tisztítása, finomítása | 19 |
| A keményítőtej víztelenítése, szárítása | 19 |
| A búzakeményítő-előállítás technológiája | 22 |
| A liszt átvétele, tárolása, tészta készítése | 23 |
| A keményítő kimosása, tisztítása, víztelenítése, szárítása | 24 |
| A sikér feldolgozása | 27 |
| Kukoricakeményítő előállítása | 30 |
| A kukorica tisztítása | 30 |
| A kukorica áztatása | 31 |
| A kukorica durva őrlése, csíraelválasztás | 32 |
| Finom őrlés, rostleválasztás | 33 |
| A nyers keményítőtej tisztítása, a fehérje elválasztása | 35 |
| A tisztított keményítőtej víztelenítése | 36 |
| A kukoricakeményítő-gyártás ikertermékei, hasznosításuk | 37 |
| Áztatóvíz | 37 |
| Kukoricacsíra | 37 |
| Héj- és dararész | 38 |
| Gluten | 38 |
| A keményítő cukortermékei | 40 |
| keményítőszörpféleségek gyártása | 40 |
| Keményítő hidrolízise savkatalizátorral | 40 |
| Keményítő folytonos üzemű savas hidrolízise | 40 |
| Enzimek alkalmazása a keményítőszörp- és cukorféleségek előállításában | 42 |
| Alfa-amilázok | 43 |
| Béta-amilázok | 45 |
| Glükoamilázok | 45 |
| Glükózizomeráz | 46 |
| Immobilizált, rögzített enzimek | 47 |
| A keményítőszörp gyártása enzimes hidrolízissel | 49 |
| A hidrolizált keményítőszörp tisztítása, besűrítése | 50 |
| Keményítőszörpök tárolása, szállítása | 51 |
| Keményítőcukor gyártása | 51 |
| Kristályos dextróz gyártása | 52 |
| Ízesített dextrózpasztillák készítése | 54 |
| Izoszörp gyártása | 55 |
| Invertszörp tisztítása, besűrítése | 57 |
| Az izoszörp tárolása és szállítása | 57 |
| Módosított keményítők, keményítőszármazékok | 62 |
| Duzzadó keményítők | 62 |
| Hígan fövő keményítők | 64 |
| Dextrinek | 65 |
| Pörkdextrin előállítása | 66 |
| A keményíatő savazása és előszárítása | 66 |
| Pörkölés | 66 |
| A dextrin hűtése | 67 |
| Nedvesítés | 67 |
| Szitálás | 67 |
| folytonos dextringyártás | 67 |
| Enzimes dextringyártás | 69 |
| Keményítőéterek és -észterek | 69 |
| Munkavédelmi és baleset-elhárítási rendszabályok | 72 |
| Szeszes italok gyártása | |
| A szeszes ital fogalma | 74 |
| A gyümölcspálinka | 74 |
| A likőr | 74 |
| A gyümölcspálinka gyártása | 75 |
| A gyümölcsszeszipar nyersanyagai | 75 |
| A gyümölcsök összetétele | 76 |
| Gyümölcsök és borgazdasági termékek | 77 |
| A gyümölcscefre készítése | 78 |
| A gyümölcs átvétele, vizsgálata | 79 |
| A cefrézés műveletei | 80 |
| A cefre kiegészítése | 81 |
| Cefreszállítás | 82 |
| Különleges cefrézési eljárások | 82 |
| A gyümölcscefre erjesztése | 83 |
| A gyümölcsszesziparban alkalmazott élesztők | 83 |
| Erjesztőberendezés és -helyiség | 83 |
| Erjesztési eljárások | 84 |
| Az erjedés során bekövetkező változások | 84 |
| Az erjedés ellenőrzése | 85 |
| Hibás erjedési folyamatok és megelőzésük | 85 |
| A kierjedt gyümölcscefrék lepárlása | 86 |
| A lepárlás fogalma és elméleti alapjai | 87 |
| A lepárlás műveletei | 89 |
| Vákuumos pálinkafőzés | 92 |
| Borpárlat előállítása | 93 |
| Likőrgyártás | 96 |
| A likőripari termékek csoportosítása, jellemzése | 96 |
| A likőrgyártás anyagai | 97 |
| Finomszesz | 97 |
| borpárlat | 98 |
| Gabonaszesz | 98 |
| Cukor | 98 |
| Víz | 98 |
| Ízesítőanyagok | 98 |
| Színezőanyagok | 100 |
| Féltermékek előállítása | 100 |
| Vízlágyítás | 100 |
| Cukorszirup készítése | 101 |
| Gyümölcslevek készítése | 101 |
| Drogkivonatok készítése | 102 |
| Drogpárlatok készítése | 103 |
| Késztermékek összeállítása | 103 |
| A receptek szerepe és használata | 104 |
| A recept szerinti likőr-összeállítás műveletei | 105 |
| A szeszes italok raktározása, érlelése, derítése, szűrése | 107 |
| A szeszes italok palackozása, kimért italok töltése | 108 |
| A palackozás műveletei | 108 |
| A kimért italok töltése | 109 |
| Minőség-ellenőrzés | 110 |
| Minőség-ellenőrzés és minőségszabályozás | 110 |
| Baleseti veszélyforrások és elhárításuk a szeszesital-iparban, higiéniai követelmények | 111 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.