kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 200 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 978-963-19-4878-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 16207. |
| Előszó | 4 |
| A szerves kémia kialakulása és tárgya | 5 |
| A szénatom speciális szerkezete, és annak következményei | 8 |
| A szerves vegyületek általános jellemzése és csoportosítása | 13 |
| Szénhidrogének és származékaik | |
| A telített szénhidrogének | 19 |
| A metán | 27 |
| A földgáz és a kőolaj | 32 |
| A kőolaj feldolgozása | 37 |
| Első összefoglaló ismétlés | 43 |
| Telítetlen szénhidrogének | 44 |
| Az etén | 49 |
| Több kettős kötést tartalmazó szénhidrogének | 54 |
| Az acetilén | 60 |
| Aromás szénhidrogének | 65 |
| A szénhidrogének halogénszármazékai | 72 |
| Aminok és heterociklusos nitrogéntartalmú vegyületek | 77 |
| Második összefoglaló ismétlés | 86 |
| Oxigéntartalmú szerves vegyületek | |
| Alkoholok | 87 |
| Az etil-alkohol | 92 |
| Egyéb fontos alkoholok | 98 |
| Fenolok | 103 |
| Éterek | 108 |
| Aldehidek | 112 |
| Ketonok | 118 |
| Harmadik összefoglaló ismétlés | 121 |
| Karbonsavak | 122 |
| Egyéb karbonsavak, amidok | 129 |
| Karbonsavészterek | 137 |
| Mosószerek | 142 |
| Negyedik összefoglaló ismétlés | 148 |
| Biológiailag fontos szerves vegyületek | |
| Gliceridek | 149 |
| Egyszerű szénhidrátok (monoszacharidok) | 153 |
| Kettős szénhidrátok (diszacharidok) | 161 |
| Összetett szénhidrátok (poliszacharidok) | 167 |
| Fehérjék (proteinek) és aminosavak | 176 |
| A fehérjék szerkezete | 183 |
| Nukleinsavak | 188 |
| Táplálkozásunkról | 194 |
| Ötödik összefoglaló ismétlés | 199 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.