| Kiadó: | Nemzeti Tankönyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 270 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-19-3002-5 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 13182. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| A magyar szeves kémiai elnevezés és helyesírás új szabályairól | 5 |
| Bevezetés a szerves kémiába | |
| A szerves kémia kialakulása, tárgya | 10 |
| A szénatom molakulaképző tulajdonságai | 13 |
| A szerves vegyületek jellemzése | 19 |
| A szerves vegyületek csoportosítása | 25 |
| A szénhidrogének | |
| A telített szénhidogének | |
| A telített szénhidrogének jellemzése és nevezéktana | 29 |
| A telített szénhidrogének térszerkezete | 35 |
| A telített szénhidrogének fizikai tulajdonságai | 40 |
| A telített szénhidrogének kémiai tulajdonságai | 44 |
| A telítetlen szénhidrogének | |
| Az alkének 1. | 48 |
| Az alkének 2. | 52 |
| Több kettős kötést tartalmazó szerves vegyületek | 57 |
| Természetes poliének | 60 |
| Az alkinok | 65 |
| Az aromás szénhidrogének | |
| A benzol | 71 |
| Egyéb aromás szénhidrogének | 78 |
| A kőolaj és a földgáz | 84 |
| Heteroatomot tartalmazó szerves vegyületek | |
| Nitrogéntartalmú szerves vegyületek | |
| A nitrogéntartalmú heterociklusos vegyületek 1. | 89 |
| A nitrogéntaratlmú heterociklusos vegyületek 2. | 92 |
| Az aminok | 96 |
| Halogéntartalmú szerves vegyületek | |
| A halogéntartalmú szerves vegyületek 1. | 103 |
| A halogéntartalmú szerves vegyületek 2. | 109 |
| Az optikai vagy konfigurációs izoméria | 116 |
| Oxigéntartalmú szerves vegyületek | |
| A funkciós csoportjukban egy oxigénatomot tartalmazó szénvegyületek csoportosítása | 122 |
| Az alkoholok nevezéktana, csoportosítása és fizikai tulajdonságai | 125 |
| Az alkoholok kémiai tulajdonságai | 129 |
| A szerves vegyületek oxidációja és redukciója | 135 |
| A legfontosabb alkoholok | 141 |
| A fenolok | 144 |
| Az éterek | 150 |
| Az oxovegyületek 1. | 153 |
| Az oxovegyületek 2. | 158 |
| A karbonsavak nevezéktana és fizikai tulajdonságai | 164 |
| A karbonsavak kémiai tulajdonságai | 169 |
| A legfontosabb karbonsavak | 173 |
| A legfontosabb karbonsavszármazékok | 180 |
| A karbonsavészterek | 186 |
| A gliceridek | 192 |
| A szappanok és tisztító hatásuk | 195 |
| Az amidok | 199 |
| Műanyagok | |
| A mesterséges alapú műanyagok | 203 |
| Biológiailag fontos vegyületek | |
| A diszperz rendszerek jellemzői | 209 |
| A lipidek | |
| A lipidek jellemzői | 216 |
| A szénhidrátok | |
| A monoszacharidok | 220 |
| A monoszacharidok térszerkezete | 226 |
| A diszacharidok | 231 |
| A poliszacharidok | 236 |
| Az aminosavak és a fehérjék | |
| Az aminosavak | 242 |
| A fehérjék 1. | 247 |
| A fehérjék 2. | 251 |
| A nukleinsavak | |
| A nukleinsavak | 259 |
| Függelék | 265 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.