kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 102 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-18-6854-0 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 13207/M. Fekete-fehér ábrákkal. |
| A munkafüzet céljáról és használatáról | 3 |
| Bevezetés a szerves kémiába | 5 |
| A szerves kémia kialakulása | 5 |
| A szénvegyületek nagy száma | 7 |
| A szénvegyületek kémiai analízise | 8 |
| A szénvegyületek szerkezetének jellemzése | 9 |
| Szénhidrogének | 10 |
| A metán | 10 |
| A szénhidrogének csoportosítása | 12 |
| Paraffinok. Alkánok | 12 |
| Elágazó szénláncú és gyűrűs alkánok | 14 |
| A paraffinok sajátságai | 15 |
| A földgáz és a kőolaj | 17 |
| Az etilén | 18 |
| Olefinek. Alkének | 20 |
| Több olefinkötést tartalmazó szénhidrogének | 22 |
| Természetes olefinek | 23 |
| Az acetilén | 25 |
| A benzol | 28 |
| Egyéb aromás szénhidrogének | 30 |
| Heteroatomokat tartalmazó szénvegyületek | 32 |
| A halogénezett szénhidrogének jellemzése | 32 |
| A halogénezett szénhidrogének reakciói | 35 |
| A hidroxivegyületek | 36 |
| Az éterek és az oxovegyületek | 38 |
| A karbonsavak és az észterek | 39 |
| Az oxigéntartalmú vegyületek forráspontja | 40 |
| Az oxigéntartalmú vegyületek olvadáspontja és oldhatósága | 42 |
| Az oxigéntartalmú vegyületek sav-bázis sajátságai I. | 44 |
| Az oxigéntartalmú vegyületek sav-bázis sajátságai II. | 47 |
| Az oxigésntartalmú vegyületek oxidációja és redukciója | 49 |
| Éterképződés | 52 |
| Észterek képződése és hidrolízise | 53 |
| A fontosabb alkoholok | 54 |
| A fontosabb fenolok, éterek és oxovegyületek | 55 |
| A fontosabb karbonsavak I. | 56 |
| A fontosabb karbonsavak II. | 57 |
| Gliceridek. Lipidek | 58 |
| Kis és nagy szénatomszámú észterek (olvasmány) | 60 |
| Az aminok | 61 |
| Nitrogéntartalmú heterociklusok I. | 62 |
| Nitrogéntartalmú heterociklusok II. | 63 |
| Az amidok | 65 |
| A molekulák térszerkezete | 67 |
| Kiralitás és konfiguráció | 67 |
| Konformáció | 69 |
| A legfontosabb természetes szénvegyületek | 70 |
| A szőlőcukor I. | 70 |
| A szőlőcukor II. | 71 |
| Monoszacharidok | 73 |
| Diszacharidok | 75 |
| Poliszacharidok | 77 |
| Aminosavak | 79 |
| A fehérjék konstitúciója | 81 |
| A fehérjék térszerkezete (olvasmány) | 83 |
| Az RNS és a DNS szerkezete | 86 |
| Műanyagok | 88 |
| Természetes alapú műanyagok | 89 |
| Szintetikus úton előállított műanyagok I. | 91 |
| Szintetikus úton előállított műanyagok II. | 93 |
| Kolloid rendszerek | 94 |
| Kolloid oldatok és lioszolok | 94 |
| A kolloid oldatok és a lioszolok stabilitása | 96 |
| Gélek | 98 |
| A szappanok és tisztító hatásuk | 100 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.