| Általános és szervetlen kémiai gyakorlatok | |
| Laboratóriumi eszközök és műszerek | 13 |
| Üvegedények | 13 |
| Porcelánedények | 18 |
| Fém eszközök | 18 |
| Mérlegek | 18 |
| Centrifugák | 18 |
| Keverők, rázók | 19 |
| Tiszta anyagok előállítása | 20 |
| Desztillálás, desztillált víz készítése | 20 |
| Keverék szétválasztása. Mérés táramérlegen | 21 |
| Kirázás: jód kivonása káliumjodidos jódoldatból | 22 |
| Átkristályosítás: timsó tisztítása | 23 |
| Dalton törvények igazolása. Mérés analitikai mérlegen | 24 |
| Oldatok készítése és vizsgálata | 26 |
| Oldatok készítése | 26 |
| Fagyáspontcsökkenés-mérés | 27 |
| Ozmotikus jelenségek tanulmányozása | 30 |
| A minőségi (kvalitatív) analízis alapjai, kémiai tulajdonságok, kémiai reakciók vizsgálata | 33 |
| Az anorganikus vegyületek rendszeres analízise | 33 |
| Az emfoter jelleg vizsgálata | 36 |
| Kettős só és komplex só vizsgálata | 37 |
| Oxidoredukció vizsgálata | 39 |
| A mennyiségi analitikai módszerek | 40 |
| Kémiai analitikai módszerek | 40 |
| Fizikai-kémiai módszerek | 59 |
| Reakciókinetikai mérések | 72 |
| Etilacetát lugos hidrolízisének mérése. A sebesség állandó meghatározása és az aktiválási energia kiszámítása | 74 |
| Elektrokémiai mérések | 76 |
| Elektrometriás pH mérés | 78 |
| Biokémiailag jelentős redox elekródok összeállítása és a redoxelem elektromotoros erejének mérése | 80 |
| Bioorganikus kémiai gyakorlatok | |
| A bioorganikus vegyüleetk tiszítása és szétválasztása | 85 |
| Fehérjék tisztítása dialízissel | 85 |
| Kromatografálás módszerek | 86 |
| Elektroforézis | 102 |
| Ultracentrifugálás | 107 |
| Az aminosavak és fehérjék vizsgálata | 108 |
| A fehérjék néhány tulajdonsága | 108 |
| A fehérjék izolálása, tisztítása és kimutatása | 108 |
| A fehérjék színreakciói | 115 |
| A fehérjék mennyiségi meghatározása | 118 |
| Aminosavak mennyiségi meghatározása formol titrálással | 121 |
| Aminosavak elektrometriás titrálása | 122 |
| Szénhidrátok vizsgálata | 125 |
| A szénhidrátkimutatás és meghatározás alapja | 125 |
| Redukción alapuló cukorkimutatás és meghatározás | 126 |
| Dehidratáláson alapuló cukorkimutatás és meghatározás | 130 |
| Aminokkal képzett kondenzációs reakción alapuló eljárások. Vércukor-meghatározás orto-toluidinnel | 133 |
| Szénhidrátok azonosítása kvalitatív próbák alapján | 135 |
| Monoszacharid származékok mérése | 136 |
| Poliszacharidok vizsgálata | 139 |
| Lipidek vizsgálata | 142 |
| A lipidek tulajdonságai és osztályozása | 142 |
| Telítetlen zsírsavakat tartalmazó lipid (neutrális zsír) jód-bróm számának meghatározása | 142 |
| A ketontestek kimutatása a vizeletben | 143 |
| A lecitin (foszfatidilkolin) kimutatása | 144 |
| A koleszterin kimutatása | 145 |
| Az epesavak kimutatása | 146 |
| Az epefestékek kimutatása | 146 |
| Az A-vitamin kimutatása Carr-Price próbával | 147 |
| Nukleinsavak vizsgálata | 148 |
| A nukleinsavak kivonása és szétválasztása | 148 |
| A nukleinsavak mennyiségének meghatározása | 150 |