kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Akadémiai Kiadó és Nyomda Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 215 oldal |
| Sorozatcím: | Kémiai Közlemények |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | További szerzők a tartalomjegyzékben. |
| A Magyar Tudományos Akadémia 1993. évi közgyűlése keretében a Kémiai Tudományok Osztálya "Elmélet és gyakorlat" tárgyú tudományos ülésszakának előadásai (1993. május 1.) | |
| Markó L. osztályelnök: Tudományos életünk néhány kérdése bizottságaink munkájának tükrében | 3 |
| Dékány I., Balázs J., Puskás S.: A kolloidkémia új kutatási eredményeinek alkalmazása a kőolajtermelésben és a környezetvédelemben | 22 |
| Beyer H., Horváth J.: Alapkutatási eredményeink hasznosítása gázolajok zeoliton történő paraffinmentesítésére | 35 |
| Solymosi J.: Új eredmények a hazai nukleáris környezetellenőrzésben | 43 |
| Környei J.: In vivo radiofarmakonok: a tervezési stratégiáktól a megvalósításáig | 51 |
| Nógrádi M.: Az Ipriflavon története | 55 |
| Novák L.: Feromonok szintézise és felhasználása | 59 |
| Ötvös L.: Hevizos: alapkutatástól a gyógyszerig | 64 |
| Thihák E., Mincsovics E.: A rétegrendszerű folyadékkromatográfia alapvető továbbfejlesztése: azonosságok és eltérések az OPLC és a HPLC között | 79 |
| Fehér Zs., Tóth K., Pungor E.: Automatikus és elektrokémiai mérőrendszerek | 100 |
| Körmendy I.: Az élelmiszertartósító hőkezeléshez kapcsolódó kutatások új eredményei | 111 |
| Hajós Gy., Gelencsér É., Bodnár J., Sisak Cs., Mátrai B.: Élelmiszerfehérjék allergén jellegének csökkentése enzimes módszerrel | 121 |
| Antal I.: Térhálós polimerek kutatása a Műanyagipari Kutató Intézetben | 127 |
| Nagy J.: Szilikonkutatásunk megvalósult eredményei | 138 |
| Geleji F.: Alkalmazott kutatások a polimerek területén | 146 |
| Blickle T.: Az ipari megvalósítástól az egységes elméletig (Szemcsediszperziós rendszerek) | 150 |
| Veress G.: Műszaki kémia, a K+F mostohagyereke | 170 |
| Előadások | |
| Lásztity R., Tömösközi S., Bajkai T.: Élelmiszerfehérje koncentrátumok és izolátumok technofunkcionális sajátságai és technológiai jelentőségük | 173 |
| Keszei E.: Elektron hidratációjának dinamikája | 197 |