| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 98 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. Megjelent 340 példányban. 2. változatlan utánnyomás. |
| Az ipari mikrobiológiai eljárások alapjai | 3 |
| Az iparilag fontos mikroorganizmusok csoportosítása | 4 |
| A mikroorganizmusok sejtjeinek felépítése és kémiai összetétele | 10 |
| Mikroorganizmusok anyagcseréje | 12 |
| Az anyagcsere kémiai reakciói | 19 |
| Mikroorganizmusok növekedése és szaporodása | 25 |
| Oltótenyészetek készítése | 30 |
| Sterilizálás | 31 |
| Mikroorganizmusok üzemi tömegtenyésztése | 34 |
| Sütőélesztő gyártása | 34 |
| Mikroorganizmusok felhasználása táplálkozási és takarmányozási célokra | 37 |
| Fermentációs eljárások mikroorganizmusok anyagcseréje során keletkező termékek előállítására | 43 |
| Szeszgyártás | 45 |
| Sörgyártás | 57 |
| Ecetgyártás | 61 |
| Tejsavgyártás | 63 |
| Citromsav gyártása | 65 |
| Glükonsav előállítása | 67 |
| L-szorbóz előállítása | 68 |
| Antibiotikumok | 72 |
| Penicillingyártás | 75 |
| Élelmiszerek tartósítása | 79 |
| Hűtés és fagyasztás | 82 |
| Tartósítás a víztartalom csökkentésével | 85 |
| Tartósítás hőkezeléssel | 88 |
| Tartósítás szűréssel | 91 |
| A tartósítás újabb, fizikai módszerei | 92 |
| Tartósítás kémiai úton | 92 |
| Felhasznált irodalom | 96 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.