A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Kenyérfélék és péksütemények nagykönyve

A házi kenyérsütés praktikái a kemencétől a kenyérsütő gépekig

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Reader's Digest Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 512 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 24 cm
ISBN: 978-963-289-035-7
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A kenyér különleges helyet foglal el étrendünkben. Sokáig mindenütt a legalapvetőbb életfontosságú élelmiszernek tekintették, így szinte a világ minden táján kialakult egyfajta jellegzetes kenyérkészítési mód, jellegzetes íz és forma. Legyen az magyar parasztkenyér, francia bagett, olasz ciabatta frissen kivéve a kemencéből, sütőből - csábító illatának senki sem tud ellenállni. Könyvünk első része betekintést nyújt a kenyérkészítés történetébe, bemutatja a különböző kultúrák jellegzetes péksütemény-választékát, a különböző ízeket, formákat és textúrákat. A házi kenyérsütéssel kapcsolatos összes gyakorlati tudnivaló birtokában könnyedén eligazodhatunk a hozzávalók és az egyes munkafázisok során használt eszközök között. Ebben a könyvben mindent megtalál, amit a házilag készített kenyérről tudni érdemes: alapanyagokról, kelesztésről, dagasztásról és sütésről. Külön fejezet nyújt útmutatót a kenyérsütő gépek használatához, amelyet kiegészítettünk kipróbált receptekkel, hogy olvasóink... Tovább

Fülszöveg

A kenyér különleges helyet foglal el étrendünkben. Sokáig mindenütt a legalapvetőbb életfontosságú élelmiszernek tekintették, így szinte a világ minden táján kialakult egyfajta jellegzetes kenyérkészítési mód, jellegzetes íz és forma. Legyen az magyar parasztkenyér, francia bagett, olasz ciabatta frissen kivéve a kemencéből, sütőből - csábító illatának senki sem tud ellenállni. Könyvünk első része betekintést nyújt a kenyérkészítés történetébe, bemutatja a különböző kultúrák jellegzetes péksütemény-választékát, a különböző ízeket, formákat és textúrákat. A házi kenyérsütéssel kapcsolatos összes gyakorlati tudnivaló birtokában könnyedén eligazodhatunk a hozzávalók és az egyes munkafázisok során használt eszközök között. Ebben a könyvben mindent megtalál, amit a házilag készített kenyérről tudni érdemes: alapanyagokról, kelesztésről, dagasztásról és sütésről. Külön fejezet nyújt útmutatót a kenyérsütő gépek használatához, amelyet kiegészítettünk kipróbált receptekkel, hogy olvasóink régi kedvencek és izgalmasan új kenyérváltozatok között válogathassanak. A ropogós héj alatti lágy kenyérbél szinte érzéki élvezetet nyújt. Ne hagyja ki ezt az élményt! Válasszon kedvére a több mint 250 recept közül! Jó étvágyat! Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
Kenyérkészítés kézzel 8
Kenyérsütés géppel 10
Történeti áttekintés 12
Gabonafélék és őrlésük 16
Kenyerek a nagyvilágban 19
Brit kenyérfélék 20
Francia kenyérfélék 38
Olasz kenyérfélék 46
Spanyol kenyérfélék 52
Portugál kenyérfélék 54
Német kenyérfélék 56
Holland kenyérfélék 61
Svájci kenyérfélék 62
Északi kenyérfélék 65
Kelet-európai és orosz kenyérfélék 70
Görögország, Ciprus és Törökország kenyérféléi 74
A Közép-Kelet és Afrika kenyérféléi 78
Zsidó kenyérfélék 80
Amerikai kenyérfélék 84
Karibi és mexikói kenyérfélék 96
lndiai kenyérfélék 98
Ausztrál kenyérfélék 100
Kínai kenyérfélék 103
Japán kenyérfélék 104
Hagyományos kenyérsütés 107
A kenyérkészítés hozzávalói 108
Technikák 116
Felszerelések kenyérsütéshez 125
A világ kenyérféléinek receptjei 131
Brit kenyérfélék 133
Francia kenyérfélék 157
Mediterrán kenyérfélék 173
Észak-, Közép- és Kelet-Európa kenyerei 201
Az amerikai kontinens kenyérféléi 225
India és Közép-Ázsia kenyérféléi 241
Kenyérsütés géppel 255
A kenyérsütés forradalma 256
Pékség a konyhánkban 258
Kezdjük az alapoknál! 260
A kenyérsütő gép használata 262
Sütés, hűtés és tarolás 266
Kézzel formázott kenyerek 268
Mázak és kenések 272
Szórások 274
A kovász használat a 278
Hozzuk ki a legjobbat kenyérsütő gépünkből! 282
Receptek kenyérsütő gépre történő alkalmazása 284
A hibák kijavítása 286
Lisztek 288
Kelesztőadalékok és só 292
Folyadékok 294
Zsiradékok és édesítők 296
Kiegészítő hozzávalók 298
Felszerelések 306
Receptek kenyérsütő géphez 311
Alapkenyerek 313
Magos kenyerek 331
Lepények és pizzák 349
Kovászos kenyerek 365
Fűszeres kenyerek 379
Zöldséges kenyerek 401
Péksütemények és fánkok 421
Édes kenyerek és kalácsok 455
Gyümölcskenyerek 483
Tárgymutató 502
Tematikus receptmutató 509
Betűrendes receptmutató 511
Köszönetnyilvánítás 512
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv