kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 159 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-231-969-9 |
| Általános sütőipari technológia | |
| A sütőipar termékei | 7 |
| A sütőipari technológia fő gyártási szakaszai | 9 |
| Nyersanyagok előkészítése | |
| A liszt előkészítése | 10 |
| A víz előkészítése | 12 |
| A só előkészítése | 13 |
| A tejpor előkészítése | 13 |
| Zsiradékok előkészítése | 13 |
| A cukor előkészítése | 14 |
| Tojás és tojáspor előkészítése | 14 |
| Tésztaképzés | |
| A tésztakialakulás folyamatai | 16 |
| A dagasztás módjai | 20 |
| Dagasztás különböző fordulatszámmal működő dagasztógépekkel | 20 |
| Dagasztás szakaszos és folytonos működésű gépekkel | 23 |
| A tészta lazítása | 24 |
| A tésztaérés folyamatai | 26 |
| A tésztaérés enzimes folyamatai | 26 |
| A liszt enzimjei | 28 |
| Az élesztő enzimjei | 29 |
| Enzimkészítmények | 30 |
| A tésztalazítás enzimes folyamatainak összefoglalása | 31 |
| A tésztaérés mikrobiológiai folymatai | 33 |
| Az élesztő | 33 |
| Tejsavtermelő baktériumok | 34 |
| A kolloid szerkezet változásai | 36 |
| Az érési folyamatok időtartama | 37 |
| A mechanikai műveletek hatása a tészta szerkezetére | 39 |
| A tészta technológiai mutatói | 42 |
| A tészta összetétele | 42 |
| A tészta sűrűsége | 43 |
| A tészta hőmérséklete | 44 |
| A tésztaérés időtartama | 44 |
| Kenyértészták készítése és érlelése | 47 |
| Kenyértészta készítése kovásszal | 48 |
| A kovász műszaki mutatói | 50 |
| A kovász nagysága | 51 |
| A kovász sűrűsége | 52 |
| A kovász hőmérséklete | 52 |
| A kovászba adagolt élesztő mennyisége, a kovász savfoka | 53 |
| A kovász erjedési vesztesége | 53 |
| A kovász érési ideje | 54 |
| A kovász érettségi állapotának meghatározsáa | 54 |
| Kovász- és tésztakészítés lassú járatú és gyorsdagasztó gépeken | 56 |
| Kovász- és tésztakészítés intenzív dagasztógéppel | 57 |
| Kovász- és tésztakészítés folyamatos működésű vonalakon | 57 |
| Kenyértészta készítése közvetlen eljárással | 60 |
| Kenyértészta készítése kovászhelyettesítő eljárással | 60 |
| Süteménytészták készítése dagasztással | 61 |
| Különleges tésztakészítési eljárások | 63 |
| Omlós tészta készítése | 64 |
| Leveses tészta készítése | 64 |
| Tésztakészítés keveréssel | 65 |
| Tésztakészítés felveréssel | 65 |
| Tésztafeldolgozás | |
| A tészta osztása, mérése | 68 |
| A tészta alakítása | 69 |
| A kelesztés | |
| A sütés | |
| A sülés folyamatai | 80 |
| A héj- és bélzetkialakulás folyamatai | 82 |
| A sütés technológiai paraméterei | 86 |
| Sütési eljárások, kemencetípusok | 89 |
| Sütés szakaszos működésű kemencékben | 89 |
| Sütés folytonos működésű kemencékben | 91 |
| A készáru kezelése | |
| Hűtés | 93 |
| Csomagolás | 95 |
| Tárolás | 96 |
| Szállítás | 98 |
| A sütőipari termékek öregedése | 100 |
| Kenyérgyártás | |
| A kenyér fogalma | 105 |
| A kenyérgyártás nyersanyagai | |
| A búzaliszt és a rozsliszt technológiai tulajdonságai | 107 |
| A korpatartalom hatása a liszt technológiai tulajdonságaira | 109 |
| A kenyérfélék anyagnormája | 109 |
| Lisztfelhasználási mutató, kenyérhozam | 111 |
| Kenyértészta-készítés | |
| A tésztakészítés technikája | 114 |
| A szakaszos üzemű dagasztógépek teljesítőképessége | 115 |
| Búzakenyértészták készítése szakaszos üzemű dagasztógéppel | 116 |
| Kovászkészítés, dagasztás | 118 |
| Burgonyakészítményes kenyerek | 121 |
| A kovász helyettesítése Citopannal | 123 |
| Búzakenyértészta készítése folytonos üzemű berendezéssel | 124 |
| Az FTK-1000 típusú tésztakészítő gépsor anyagszükséglete és adagolási értékei | 125 |
| Rozstészta készítése | 132 |
| A rozstészta savanyítása | 133 |
| A kenyértészta feldolgozása | |
| A kenyértészta kézi feldolgozása | 140 |
| Tésztafeldolgozó gépsorok | 140 |
| A kenyértészta kelesztése | |
| A vetés-előkészítés technikája | 144 |
| Sütés | |
| A kenyérsütés technikája | 147 |
| Sütési egyenérték | 148 |
| Tárolás, szállítás | 150 |
| Kenyérbetegségek | |
| A kenyér nyúlósodása | 152 |
| A kenyérnyúlósodás oka | 152 |
| A kenyérnyúlósodás megakadályozása | 153 |
| A kenyér penészedése | 155 |
| A penészedés megakadályozása | 155 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.