kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kriterion Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Bukarest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 277 oldal |
| Sorozatcím: | Kriterion Kiskalauz |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 13 cm |
| ISBN: | 973-26-0149-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 5 |
| A növények szaporítása | 7 |
| Ivaros szaporítás vagy magvetés | 8 |
| Csírázás | 8 |
| Csíráztatási próba | 9 |
| Csávázás | 9 |
| Maghéj felvágása | 9 |
| Maghéj eltávolítása | 11 |
| Melegágyás | 12 |
| Langyoságy | 14 |
| Hidegágy | 15 |
| Melegágyi keret és ablak | 15 |
| A melegágy helyének megválasztása | 19 |
| A melegágy talaja | 20 |
| Magvetés | 21 |
| Költöztethető fóliaalagút | 25 |
| Palántanevelés ablakban | 25 |
| Fekete-fóliázás | 27 |
| Szaporítóedény | 27 |
| Szaporítóláda | 28 |
| Gyepkocka | 28 |
| Palánták edzése | 29 |
| Előkészítő munkálatok | 30 |
| Ásás | 30 |
| Trágyázás | 30 |
| Trágyázási módok | 30 |
| Palántázás | 31 |
| Ivartalan szaporítás | 33 |
| Gumó | 33 |
| Hagyma | 33 |
| Tőosztás | 33 |
| Dugványozás | 33 |
| A dugványozó edény előkészítése | 36 |
| A dugványozás menete | 37 |
| Gyökérsarjak | 38 |
| Léggyökerek | 39 |
| Levélkorona (rozetta) | 39 |
| Gyűrűzéses gyökereztetés | 39 |
| Bujtás | 40 |
| Összenövesztés | 42 |
| Gyöktörzs feldarabolása | 43 |
| Szemzés | 43 |
| Fordított T-szemzés | 44 |
| Ék (L) alakú szemzés | 45 |
| Szemlapozás | 46 |
| V-szemzés | 46 |
| Hasítékoltás | 47 |
| Javított hasítékoltás | 48 |
| Oldalékezés | 48 |
| Héj alá oltás | 49 |
| Kecskeláb oltás | 50 |
| Párosítás | 50 |
| Vesszős szemzés | 51 |
| Kertművelés | 52 |
| Néhány szó a kerttervezésről | 52 |
| Vetésforgó | 55 |
| Biológiai kertművelés | 55 |
| Amit a biológiai kertművelésről tudni kell | 55 |
| Permetezés | 60 |
| Trágyalevek | 64 |
| Állatok a biokertben | 65 |
| Ismert és különleges zöldségnövények | 68 |
| Hüvelyesek | 68 |
| Bab vagy paszuly | 68 |
| Bokorbab vagy karóspaszuly | 69 |
| Kínai Kató bab | 69 |
| Borsó | 70 |
| Lencse | 71 |
| Lóbab | 71 |
| Szójabab | 72 |
| Csicseriborsó | 72 |
| Földimogyoró | 74 |
| Bámé, okra, gombó vagy bangó | 74 |
| Hagymafélék | 75 |
| Hengereslevelűek | 75 |
| Vöröshagyma | 75 |
| Salatta- vagy mogyoróhagyma | 76 |
| Téli sarjadékhagyma | 77 |
| Metélőhagyma | 77 |
| Laposlevelűek | 78 |
| Fokhagyma | 78 |
| Póréhagyma | 80 |
| Gyöngyhagyma | 81 |
| Levélzöldségek | 81 |
| Saláták | 81 |
| Fejes saláta | 81 |
| Metélősaláta | 82 |
| Kötözősaláta | 83 |
| Tépősaláta | 83 |
| Endívia saláta | 83 |
| Cikória saláta | 84 |
| Galambbegy saláta, mezei vagy madársaláta | 84 |
| Mángold vagy salátarépa | 85 |
| Kerti laboda | 85 |
| Spenót | 86 |
| Főzelék vagy kövér porcsin, portulák | 87 |
| Fehér bazella vagy malabári spenót | 87 |
| Vörös bazella | 88 |
| Új-zélandi spenót | 89 |
| Gyökérzöldségek | 90 |
| Sárgarépa vagy murok | 90 |
| Zeller | 90 |
| Halványító zeller | 91 |
| Metélőzeller | 92 |
| Petrezselyem | 92 |
| Fodros levélpetrezselyem | 93 |
| Pasztinák | 94 |
| Feketegyökér vagy téli spárga | 94 |
| Torma | 95 |
| Retek | 96 |
| Cékla | 97 |
| Káposztafélék | 97 |
| Kétnyáriak | 97 |
| Fejes káposzta | 97 |
| Díszkáposzta | 99 |
| Vöröskáposzta | 99 |
| Kelkáposzta | 100 |
| Fodroskel | 101 |
| Bimbóskel | 101 |
| Karalábé | 103 |
| Fodros vagy díszkaralábé | 103 |
| Egynyáriak | 104 |
| Karfiol | 104 |
| Színeskarfiol | 104 |
| Brokkoli | 105 |
| Kínai kel | 105 |
| Burgonyafélék | 106 |
| Paradicsom | 106 |
| Paprika | 108 |
| Padlizsán, tojásgyümölcs | 110 |
| Burgonya | 111 |
| Zsidócseresznye, földicseresznye | 112 |
| Kabakosok | 113 |
| Felfutó kiszáradó tökök | 113 |
| Lopótök | 113 |
| Kolbásztök | 114 |
| Kobaktök vagy korsótök | 114 |
| Spárgatök | 115 |
| Csillagtök vagy patisszon | 116 |
| Laskatök, télitök, fügelevelű tök | 117 |
| Sütőtök | 118 |
| Különleges tökök | 119 |
| Olajtök vagy héjnélküli tök | 119 |
| Dísztökök | 120 |
| Narancstök | 120 |
| Almatök | 120 |
| Körtetök | 121 |
| Bibircsestök | 121 |
| Turbántök | 121 |
| Uborkák | 121 |
| Uborka | 121 |
| Különleges uborkák | 122 |
| Tüskés uborka | 122 |
| Görögdinnye | 122 |
| Sárgadinnye | 124 |
| Különleges dinnyék | 125 |
| Spárga | 126 |
| Gumóskömény | 127 |
| Csicsóka | 128 |
| Édesburgonya | 129 |
| Rebarbara | 129 |
| Sóska | 130 |
| Lósóska, paréj-lórum | 131 |
| Kárdi | 131 |
| Articsóka | 132 |
| Laskagomba termesztése | 133 |
| Kerti vagy réti csiperke termesztése | 136 |
| Fűszer- és gyógynövények | 137 |
| Amit a fűszer- és gyógynövényekről tudni kell | 137 |
| Egyévesek | 139 |
| Majoránna | 139 |
| Bazsalikom | 140 |
| Csombor vagy borsikafű | 141 |
| Koriander | 142 |
| Kapor | 143 |
| Körömvirág | 143 |
| Sáfrányos szeklice | 144 |
| Mák | 144 |
| Zsázsa | 145 |
| Kétévesek | 146 |
| Angelika | 146 |
| Kömény | 147 |
| Festőmályva | 147 |
| Évelők | 148 |
| Izsóp | 148 |
| Levendula | 149 |
| Citromfű | 151 |
| Borsmenta és fodormenta | 152 |
| Rozmaring | 153 |
| Zsálya | 154 |
| Kakukkfű, balzsamfű | 155 |
| Vérfű | 156 |
| Lestyán | 156 |
| Édeskömény | 157 |
| Édesgyökér | 158 |
| Fehér üröm | 158 |
| Évelő fehérmályva | 159 |
| Sáfrány | 159 |
| Tárkony | 159 |
| Gyömbér | 160 |
| Szubtrópusi és trópusi növények | 161 |
| Lakásban és üvegházban nevelhető növények | 161 |
| Citromfélék | 161 |
| A citrusfélék átültetése | 170 |
| Földkeverékek | 171 |
| Ültetés és átültetés | 171 |
| Koronanevelés | 173 |
| Öntözés | 173 |
| Termesztésre ajánlott citromfélék | 174 |
| Keserű narancs | 174 |
| Pompela | 174 |
| Citrom | 174 |
| Savanyú citrom | 176 |
| Mandarin | 176 |
| Narancs | 177 |
| Chironja | 177 |
| Grape-fruit | 178 |
| Háromlevelű citrom | 178 |
| Citrancs | 179 |
| Pálmafélék | 179 |
| Gyompálma vagy botpálma | 182 |
| Törpe legyezőpálma | 182 |
| Kencia pálma | 183 |
| Latánia pálma | 183 |
| Valódi legyezőpálma | 183 |
| Főnixpálma | 184 |
| Datolyapálma | 184 |
| Phoneix laureiri syn. Phoenix roebelini | 185 |
| Pricsárdia pálma | 185 |
| Rafia pálma | 185 |
| Kenderpálma | 186 |
| Washingtónia pálma | 186 |
| Guajava | 186 |
| Licsiszilva | 187 |
| Japán naspolya | 188 |
| Paradicsomfa | 188 |
| Szentjánoskenyér | 189 |
| Passiógyümölcs | 190 |
| Babér | 191 |
| Kávé | 192 |
| Olajfa | 193 |
| Fügekaktusz | 196 |
| Lakásban és kertben nevelhető növények | 197 |
| Füge | 197 |
| Datolyaszilva | 198 |
| Gránátalma | 199 |
| Kertben nevelhető növények | 200 |
| Kiwi - kínai egres | 200 |
| Kínai datolya | 201 |
| Üvegházban nevelhető növények | 203 |
| Mangó | 203 |
| Avokadó | 203 |
| Karambola | 205 |
| Dinnyefa vagy papaja | 205 |
| Törpebanán | 206 |
| Ananász | 207 |
| Fahéj | 208 |
| Szegfűszeg | 209 |
| Szegfűbors | 209 |
| Szerecsendió | 209 |
| Kapri | 210 |
| Vanília | 210 |
| Fekete bors | 211 |
| Piper crocatum | 212 |
| Díszes bors | 212 |
| Kakaó | 213 |
| Tea | 213 |
| Feijoa | 214 |
| Ébenfa | 214 |
| Bonszai vagy japán törpefa | 216 |
| Recept-téka | 229 |
| Magyar növény- és -családnevek mutatója | 261 |
| Latin növénynevek mutatója | 266 |
| Irodalom | 269 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.