| Naptár az 1965. évre | 5 |
| SZŐLŐTERMESZTÉS | 31 |
| Horváth Sándor: Tanácsok a homoki szőlők telepítéséhez és műveléséhez | 31 |
| A talaj megválasztása | 31 |
| Talajvizsgálat | 33 |
| A szőlőfajták aránya | 34 |
| Sortávolság | 36 |
| Korszerű tőkeforma | 37 |
| Kótunk Károly: Homoki szőlők tápanyag-visszapótlása | 38 |
| Szervestrágyázás | 39 |
| Zöldtrágyázás | 41 |
| Műtrágyázás | 41 |
| Lombtrágyázás | 42 |
| Dr. Dezső Imre: A szélessoros szőlőművelés gazdaságossága és jövedelmezősége | 43 |
| Különböző szőlőtelepítési rendszerek | 44 |
| Tereprendezés | 45 |
| A zöldtrágya-köztes | 46 |
| Munkaszervezés | 47 |
| A támaszrendszer | 47 |
| A járulékos és kapcsolódó beruházások | 49 |
| A munkaerő-szükséglet és a művelés költségei | 50 |
| A munkaerő évi eloszlása | 52 |
| Az önköltség és a jövedelmezőség | 53 |
| A komplex gépesítés lehetősége | 56 |
| GYÜMÖLCSTERMESZTÉS | 59 |
| Rayman János: Az új telepítésű gyümölcsösök munkái a termelőfordulásig | 59 |
| A korona kialakítása, gyorsított termőrefordítás | 59 |
| A kombinált korona | 60 |
| A termőkaros orsó | 62 |
| Tápanyag utánpótlás | 63 |
| A zöldtrágyanövények megválasztása | 64 |
| A zöldtrágyanövény termesztése | 64 |
| A zöldtrágyázott gyümölcsös talajmunkái | 68 |
| Öntözés | 69 |
| A vadkárok elleni védelem | 70 |
| Növényvédelem | 71 |
| Kótun Károly: A gyümölcs értékesítése | 72 |
| Kulcsszámok a termelőszövetkezetek régi telepítésű termő gyümölcsöseinek munkaerőszükséglet tervezéséhez (Dr. Filla Márton) | 76 |
| NAGYÜZEMI TELEPÍTÉSEK | |
| Zimay Győző: Nagyüzemi szőlő- és gyümölcsültetvények telepítése | 99 |
| Telepítési alapokmány | 99 |
| Hitelügyek | 102 |
| Az ültetvény tervezése | 115 |
| Szaporítóanyag-ellátás | 116 |
| Ültetvényfelügyelet | 119 |
| ZÖLDSÉGTERMESZTÉS | 119 |
| A fontosabb zöldségfélék termesztésének költségalakulása az állami gazdaságokban (Kresch József) | 119 |
| Az önköltségcsökkentés lehetősége a zöldségtermesztésben | 121 |
| A nagyüzemi zöldségtermesztés célszerű eljárásaiból | 132 |
| A zöldborsó vetése | 132 |
| A vetőmagmennyiség kiszámítása | 132 |
| A borsó szakaszos vetése hőegység alapján | 134 |
| Kótun Károly: A zöldség értékesítése | 139 |
| Dr. Milinkó István: Zöldségfélék növényvédelme | 144 |
| Élettani betegségek | 144 |
| Vírusbetegségek | 145 |
| A növényvilágba tartozó élősködők okozta betegségek | 146 |
| Állati kártevők | 147 |
| A védekezés módjai | 148 |
| Az egyes permetezőszerek keverhetősége | 162 |
| Üvegalatt termelt zöldségfélék fontosabb betegségei és kártevői | 163 |
| Üvegházak fertőtlenítése | 167 |
| Talajfertőtlenítés | 168 |
| A szabadföldi zöldségfélék fontosabb betegsége és kártevői | 170 |
| A legfontosabb zöldségfélék kártevői és betegségei elleni komplex védekezés | 179 |
| DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉS | |
| Sipos Elek: Virághagymatermesztési útmutató | 183 |
| Vetésforgó, elővetemény, trágyázás, talajelőkészítés | 183 |
| Az ültetés módja és ideje | 185 |
| Takarás, téli ápolás | 186 |
| Az ültetvények gondozása | 187 |
| A hagymák kiszedése, tisztítása, osztályozása | 189 |
| Raktári kezelés | 191 |
| Illésné Ticsénszky Mariann: A dísznövénytermesztés időszerű munkái | 192 |
| Január | 192 |
| Február | 194 |
| Március | 196 |
| Április | 198 |
| Május | 199 |
| Június | 201 |
| Július | 202 |
| Augusztus | 203 |
| Szeptember | 205 |
| Október | 206 |
| November | 208 |
| December | 209 |
| Dr. Sólyom Lajos: Az üveg alatti termelés mutatószámai | 213 |
| A termőfelület | 215 |
| Kapacitás | 215 |
| A termelőberendezés kapacitásának kihasználása | 215 |
| Termelési alapegység | 217 |
| Intenzitásfok | 219 |
| Üvegfelület és szabadföld aránya | 220 |
| Állóeszközök | 221 |
| Forgóeszközök | 223 |
| A folyamatos ráfordítások elosztása | 227 |
| Leírás (értékcsökkenés) | 228 |
| Az általános költség elosztása | 229 |
| Dr. Fekete István: Öntözés | 231 |
| Gyümölcsök öntözése | 231 |
| A szőlő öntözése | 234 |
| Gyümölcsös- és szőlő-öntözőtelepek építése és üzemeltetése | 236 |
| Csövek és szerelvények szállítása, karbantartása, tárolása | 243 |
| Dr. Bálint György - Birtalan Árpád: Termésbecslés - Kárbecslés | 245 |
| A gyümölcstermés becslésének módszere | 247 |
| A szőlőtermés becslésének módszere | 249 |
| A zöldségtermés becslésének módszere | 250 |
| A kertészeti termények elemi kárai | 252 |
| Hőmérsékleti szélsőségek által okozott károk | 252 |
| Légköri csapadék által okozott károk | 254 |
| A gyümölcstermés kárbecslése | 254 |
| Jégkárok | 254 |
| Fagykárok | 258 |
| A szőlőtermés kárbecslése | 259 |
| Jégkárok | 259 |
| Fagykárok | 261 |
| A zöldségtermés kárbecslése | 262 |
| A jégkárok | 262 |
| A zöldségtermés egyéb elemi kárai | 264 |
| BORÁSZAT | |
| Scholtz Albin: A bor rendellenes elváltozásai | 265 |
| A rendellenesség fogalma | 265 |
| Általános tudnivalók | 266 |
| Borbetegségek | 267 |
| Virágosodás (pimpósodás) | 267 |
| Ecetesedés | 268 |
| Tejsavas erjedés | 269 |
| Nyúlósodás | 269 |
| Záptojás (kénhidrogén) szag | 270 |
| Barnatörés | 270 |
| Borhibák | 271 |
| Feketetörés | 271 |
| Fehértörés | 271 |
| Penész íz és dohosság | 272 |
| Élesztő és seprő íz | 272 |
| Egyéb borhibák | 273 |
| Rendeletek | 275 |
| Termelőszövetkezetek megsegítése | 275 |
| Földbirtokpolitika | 275 |
| Oktatás | 292 |
| Növényvédelem | 296 |
| Vegyes | 302 |
| Új szabványok | 301 |