kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 239 oldal |
| Sorozatcím: | Mezőgazdasági Technikumok tankönyvei |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 103 fekete-fehér ábrával illusztrált. |
| Zöldségtermesztés | |
| Bevezetés | 3 |
| A zöldségfélék tenyészigényei | 4 |
| A vetésforgó és a trágyázás | 6 |
| A szaporítás | 8 |
| A helybevetés | 9 |
| A palántanevelés | 11 |
| Az ültetés | 21 |
| Az ápolás | 25 |
| Szedés, értékesítés és eltartás | 31 |
| Magtermesztés | 34 |
| Fontosabb zöldségnövényeink termesztése | |
| Fejeskáposzta | 37 |
| Kelkáposzta | 42 |
| Karalábé | 42 |
| Karfiol | 43 |
| Sárgarépa | 45 |
| Petrezselyem | 48 |
| Zeller | 48 |
| Retek | 50 |
| Cékla | 52 |
| Paradicsom | 53 |
| Paprika | 57 |
| Fűszerpaprika | 61 |
| Korai burgonya | 62 |
| Cukordinnye | 63 |
| Görögdinnye | 66 |
| Uborka | 67 |
| Tök | 68 |
| Zöldborsó | 69 |
| Bab | 70 |
| Vöröshagyma | 71 |
| Fokhagyma | 74 |
| Póréhagyma | 74 |
| Csemegekukorica | 75 |
| Fejessaláta | 76 |
| Spenót | 77 |
| Spárga | 79 |
| Torma | 80 |
| Sóska | 81 |
| Szőlőtermesztés | |
| Bevezetés | 82 |
| A szőlőművelés tájai és üzemi formái | 84 |
| Szőlőfajtáink | 86 |
| A szőlő leírása és életműködése | 89 |
| A szőlőnövény részei | 89 |
| A szőlő életműködése | 95 |
| A szőlő telepítéséhez szükséges szaporítóanyag megtermesztése | 97 |
| A gyökeres európai és alanyvesszők előállítása | 97 |
| A gyökeres oltványok előállítása | 101 |
| A szőlő telepítése | 104 |
| A telepítésre alkalmas területek és szőlőfajták megválasztása | 104 |
| A telepítést megelőző munkák | 106 |
| Az ültetés | 109 |
| A fiatal telepítések gondozása | 113 |
| A szőlő és gyümölcs együttes termesztése | 115 |
| A szőlő támaszrendszere | 116 |
| A termőszőlő munkái | 118 |
| A szőlő metszése | 118 |
| A szőlő zöldmunkái | 130 |
| A szőlő talajmunkái | 133 |
| A szőlő trágyázása | 135 |
| A termőszőlők pótlása | 138 |
| A leromlott szőlők rendbehozása | 141 |
| A szőlő növényvédelme | 144 |
| A szüret előkészítése és a termés leszedése | 155 |
| A termés feldolgozása | 156 |
| A must és a bor kezelése | 159 |
| Gyümölcstermesztés | |
| Bevezetés | 162 |
| Gyümölcstermő növényeink életműködése | 163 |
| Gyümölcstermő növényeink részei | 164 |
| A gyökér | 164 |
| A törzs | 167 |
| A korona | 168 |
| A termőrészek | 170 |
| A virág és a gyümölcs | 171 |
| Gyümölcstermő növényeink szaporítása | 173 |
| Az ivaros szaporítás | 174 |
| Az ivartalan szaporítás | 175 |
| Gyümölcsös telepítése | 181 |
| A terület beosztása | 182 |
| A terület előkészítése | 183 |
| Az ültetés | 185 |
| Gyümölcstermő növényeink gondozása | 186 |
| Metszés | 186 |
| Talajmunkák | 189 |
| Köztestermesztés | 191 |
| Trágyázás | 192 |
| Növényvédelem | 196 |
| A növényvédelem módja | 198 |
| Fontosabb gyümölcseink termesztése | |
| Alma | 206 |
| Az alma alanyai, termőtájai és fajtái | 207 |
| Az alma alakítómetszése és gondozása | 209 |
| Körte | 216 |
| Cseresznye | 221 |
| Meggy | 223 |
| Szilva | 224 |
| Kajszibarack | 225 |
| Őszibarack | 227 |
| Dió | 231 |
| Mandula | 232 |
| A bogyósgyümölcsűek | 233 |
| Köszméte | 233 |
| Ribiszke | 234 |
| Szamóca | 235 |
| Málna | 236 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.