1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kerti sütés-főzés

Szerkesztő

Kiadó: Elektra Könyvkiadó Kft.-Elektra Kiadóház Bt.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: 1x1 konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5679-13-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Néhány ötlet, mielőtt hozzáfogunk a sütögetéshez:
Halmozzunk fel megfelelő mennyiségű tüzelőanyagot, hogy ne közben kelljen pótolni.
Az ízletes mártások, vaj- és fűszerkeverékek valamint a pácok... Tovább

Előszó

Néhány ötlet, mielőtt hozzáfogunk a sütögetéshez:
Halmozzunk fel megfelelő mennyiségű tüzelőanyagot, hogy ne közben kelljen pótolni.
Az ízletes mártások, vaj- és fűszerkeverékek valamint a pácok elengedhetetlen tartozékai az ízletes sütésnek.
Az egész fűszerek jobban megtartják az aromájukat. Közvetlenül a felhasználás előtt zsiradék nélkül enyhén pirítsuk meg egy serpenyőben, majd mozsárban törjük össze s így használjuk fel.
A zöldfűszereket frissen vagy szárítva használjuk fel. A leggyakrabban használt, kedvelt fűszerek például a rozmaring, oregánó, bazsalikom, fokhagyma vagy a kakukkfű.
Egzotikus ízeket ad az ételeknek a koriander, csillagánizs, gyömbér, curry vagy a római kömény.
Az olaj alapú pácok puhítják a húst, megóvják a kiszáradástól és zamatosabbá teszik az ízét. Pácolás előtt a felszeletelt húst hideg vízben megmossuk, majd szárazra töröljük, és 12 órára tesszük a páclébe.
A pác lehet csípős vagy pikáns, édes vagy savanyú, gyümölcsös vagy egzotikus ízlésünktől függően.
A sovány és fehér húsokat zsírban gazdag pácokba helyezzük, a zsíros húsokhoz inkább az ecet- vagy boralapú pácok illenek.
A húsokat sütés közben is kenegessük a páclével.
Sót nem tartalmazhatnak a pácok, a húst sütés után sózzuk. Vissza

Tartalom

Előszó 1
Mexikói csöveskukorica-nyárs 2
Előétel saláta fűszeres öntettel 5
Kiadós hamburger 6
Bőrös malac nyárson 8
Görög parasztsaláta 9
Toscanai grillvarázs 10
Pikáns, grillezett paprika 12
Rablóhús 14
Baconos és zöldséges burgonyanyársak 15
Bárányvagdalt nyárson vörös káposztával 16
Bruschetta 18
Fokhagymás-vajas kenyér 19
Egzotikus szárnyas nyárs 20
Farmernyárs 21
Filényárs 23
Finom falatok 24
Almás-sajtos nyárs 25
Grillezett zöldségnyársak 26
Hagymás nyársak 27
Gyümölcsös csirkenyárs szalonnás banánnal 28
Fasírnyársak 30
Hátszín fűszervajjal 32
Roston sült hal 33
Fasírtszaté mártással 34
Saslik 36
Nyárson sült máj 37
Sertéskaraj roston 38
Roston sült galamb 39
Pikáns pisztrángok fóliában 40
Csevapcsicsa 41
Bakonyi pandúrleves 42
Birkagulyás 44
Táci gulyásleves 45
Betyárgulyás 46
Babgulyás 48
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kerti sütés-főzés Kerti sütés-főzés Kerti sütés-főzés Kerti sütés-főzés

Szép állapotú példány.

Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv