1.034.209

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Valószínűségszámítás tömören

Matematika/Sztochasztika/Valószínűség

Szerző

Kiadó: Aula Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 105 oldal
Sorozatcím: Bologna-tankönyvsorozat
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-9698-21-5
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


A könyv a valószínűségszámítás legfontosabb fogalmainak és tételeinek tömör összefoglalását tartalmazza. Az összefüggéseket részletes megoldásokkal együtt közölt feladatok és ábrák segítségével szemléltetjük. Célunk az, hogy az erős matematikai alapokkal nem rendelkező olvasó is eljuthasson olyan alapvető definíciókig, mint pl. a valószínűségi változó, normális eloszlás, várható érték vagy korrelációs együttható. A tárgyalt tematika egybeesik a felsőoktatásban szokásossal: az axiómákból kiindulva eljutunk egészen a centrális határeloszlás-tételekig. A tárgyalt ismeretek nélkül nehezen érthetők a sztochasztikus matematika olyan fontos területei, mint pl. a statisztika, játékelmélet, idősorelemzés. A kötet egy fejezetet szentel feleletkiválasztós teszteknek, amelyek segítségével az olvasó lemérheti, hogy milyen mélységig sikerült elsajátítania az anyagot. A szövegben olvashatjuk az elmélet kidolgozásában fontos szerepet játszó matematikusok rövid életrajzait is.
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Ketskeméty László

Ketskeméty László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ketskeméty László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv