kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 204 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 5 |
| ELSŐ FEJEZET | |
| BEVEZETÉS | |
| A keveréktakarmánygyártás fejlődése és jövő feladatai | 9 |
| Az állati szervezet táplálóanyag-igénye | 13 |
| A takarmányok összetétele | 14 |
| A takarmányok víz és szárazanyagtartalmának jelentősége | 15 |
| A takarmányok nitrogéntartalmú anyagai | 17 |
| A takarmányok nitrogénmentes szerves anyagai | 21 |
| Ásványi anyagok | 26 |
| Mikroelemek | 31 |
| Vitaminok | 33 |
| Antibiotikumok | 41 |
| A keveréktakarmányok alapanyagai | 44 |
| Az alapanyagok minőségének jellemzői | 45 |
| Vitamin és antibiotikum készítmények | 53 |
| Profilaktikus anyagok a keveréktakarmányokban | 55 |
| Az antioxidánsok szerepe, előállítása, felhasználása | 58 |
| MÁSODIK FEJEZET | |
| KEVERÉKTAKARMÁNYOK | |
| Teljesértékű keveréktakarmányok | 63 |
| Keveréktakarmány koncentrátumok | 63 |
| Keveréktakarmányok összeállítása | 71 |
| Magyar keveréktakarmányok (tápok) | 72 |
| Az egyes külföldi országokban gyártott keveréktakarmányok összetétele és jellemzői | 83 |
| Az előkeverék (premixek) előállítása és felhasználása | 93 |
| HARMADIK FEJEZET | |
| KEVERÉKTAKARMÁNY-GYÁR, TAKARMÁNYKEVERŐ ÜZEM ÉS BERENDEZÉSÜK | |
| A szóródó keverék fizikai tulajdonságai | 101 |
| A keveréktakarmány-gyár takarmánykeverő üzem helyének kijelölése | 102 |
| A raktározás | 103 |
| A terményraktárak takarítása, fertőtlenítése | 105 |
| A szállítás módjai és gépei | 106 |
| A darabos és zsákolt nyersanyag átvétele, szállítása, tárolása | 111 |
| Az alapanyagok mérlegelését és előzetes megmunkálását végző gépek, berendezések | 112 |
| A nyersanyagok merlegelése | 112 |
| Előszárítás, tisztítás, osztályozás | 113 |
| Az alapanyagok aprító és őrlő gépei, berendezései | 118 |
| Aprítás | 118 |
| Kalapácsos darálók | 120 |
| A hengerszékek | 127 |
| Kőjárat (őrlőkövek) | 131 |
| Pogácsatörő gépek | 132 |
| Fogas őrlőgépek (dezintegrátorok) | 132 |
| Összetett őrlőgépek | 133 |
| Az alapanyagok adagolásának és keverésének gépei, berendezései | 133 |
| Az adagolás és keverés általános elvei | 133 |
| Az adagolás és keverés gépei | 135 |
| A melaszozás gépei, berendezései | 138 |
| A zsírozás gépei és berendezései | 140 |
| A szemcsézés és brikettezés gépei, berendezései | 141 |
| A készáru mérése és zsákolása, zsákvarrás | 146 |
| Elektromos automatikus vezérlés | 147 |
| Üzemeltetés | 150 |
| Mozgó takarmánymalom | 152 |
| NEGYEDIK FEJEZET | |
| A KEVERÉKTAKARMÁNYOK FELHASZNÁLÁSA | |
| A keveréktakarmányokkal együtt adagolt egyéb takarmányok | 159 |
| A keveréktakarmányok etetésének gazdaságossága | 161 |
| ÖTÖDIK FEJEZET | |
| A KEVERÉKTAKARMÁNYOK VIZSGÁLATA | |
| A keveréktakarmányok minőségének ellenőrzésére szolgáló szervezet | 165 |
| Az alap és kiegészítő anyagok vizsgálata | 167 |
| A takarmányok kémiai vizsgálata | 168 |
| A takarmányok hatóanyagainak analitikai vizsgálata | 179 |
| A keveréktakarmányok szervetlen anyagainak meghatározása | 190 |
| A tápok higiénés vizsgálata | 194 |
| Irodalom | 201 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.