| Kiadó: | Alexandra Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Pécs |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 208 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 26 cm x 21 cm |
| ISBN: | 963-368-115-4 |
| Megjegyzés: | Színes illusztrációkkal. |
| Ajánlás | 4 |
| Előszó | 5 |
| Bevezetés Peter M. F. Sichel írása | 8 |
| Bevezető a borokhoz | 10 |
| A világ fehérszőlői | 21 |
| Első óra: Franciaország fehérborai | 23 |
| Második óra: Kalifornia, az északnyugati partvidék és New York fehérborai | 47 |
| Harmadik óra: Németország fehérborai | 69 |
| A világ kékszőlői | 77 |
| Negyedik óra: Burgundia és a Rhone-völgy vörösborai | 79 |
| Ötödik óra: Bordeaux vörösborai | 99 |
| Hatodik óra: Kalifornia vörösborai | 113 |
| Hetedik óra: A világ borai: Olaszország, Spanyolország, Ausztrália, Chile és Argentína | 123 |
| Nyolcadik óra: Champagne, Sherry és Portói | 149 |
| Borok és ételek párosítása Andrea Immer írása | 163 |
| Hogyan vásároljunk borokat borospincénkbe? | 171 |
| Hogyan készítsünk mintaszerű éttermi borlapot? | 177 |
| Borok felszolgálása éttermekben és otthon | 184 |
| Díjnyertes borlisták | 191 |
| Jegyzetek | 194 |
| Tárgymutató | 201 |