A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Át, Pakisztánba

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 247 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 298
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN: 963-07-0604-0
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

Fülszöveg

Egy rendőrségi felügyelet alatt álló, veszélyes elem, akit a szerelem megszelídít és visszatart a rablásoktól, egy nagyravágyó politikai munkás, aki képtelen a cselekvésre és a megálmodott hősi tettekre és egy mindenből kiábrándult, cinikus gyarmati tisztviselő, rendőrbíró a hőse voltaképpen Khushwant Singh kisregényének. És egyszersmind hőse egy hinduk, muzulmánok és szikhek lakta egész falu is, valahol India és Pakisztán határán.
Khushwant Singh kisregényében életre kel egy falu élete a szétválás idején, mikor India és Pakisztán különböző vallású lakói 1947-ben megindultak, hogy megtalálják az életbiztonságot és a saját közösséget. Véges emberi szenvedélyek támadnak fel a falu békés lakóiban, de a gyűlölet hullámát végül is megállítja egy szerelmes férfi bátorsága és önfeláldozása.

Tartalom

Jegyzet - előszóként7
Át, Pakisztánba9
A gyakrabban előforduló indiai fogalmak, nevek és kifejezések magyarázata235
Utószó / Gáthy Vera237

Khushwant Singh

Khushwant Singh műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Khushwant Singh könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem