A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
Rohanó korunk embere örül, ha egy kicsit kiszabadulhat a természetbe. Teljes konyháját sajnos nem viheti magával, így amikor megérkezik a friss levegőre, jól jöhet, ha érti a szabadtéri sütés-főzés tudományát. Érdemes kitanulni ennek fortélyait, hiszen egy ilyen kültéri programnak különleges hangulata van, mindenki részt vehet benne: segédkezhet, nyársat faraghat, fát hordhat a tűzre, forgathatja a húsokat, vizet önthet a bográcsban fövő ételre. A látvány, a különleges ízek, illatok felejthetetlen élményt nyújtanak, melyhez a természet adta díszlet, a pattogó tűz, a szél susogása, az esetleges holdfény teljes összkomfortot szolgáltat. Hasonlóan volt ez sok száz évvel ezelőtti őseink esetében is, akik szinte ugyanolyan eszközökkel sütögettek melyeket ma is használunk, legfeljebb anyaguk volt más. Igaz, nekik a bográcsolás nem valamiféle szabadidős program volt, hanem egy életforma velejárója. A pásztorok, halászok, szőlőművelők nem tudtak nap mint nap hazajárni ebédelni, így a szabad...
Tovább
Fülszöveg
Rohanó korunk embere örül, ha egy kicsit kiszabadulhat a természetbe. Teljes konyháját sajnos nem viheti magával, így amikor megérkezik a friss levegőre, jól jöhet, ha érti a szabadtéri sütés-főzés tudományát. Érdemes kitanulni ennek fortélyait, hiszen egy ilyen kültéri programnak különleges hangulata van, mindenki részt vehet benne: segédkezhet, nyársat faraghat, fát hordhat a tűzre, forgathatja a húsokat, vizet önthet a bográcsban fövő ételre. A látvány, a különleges ízek, illatok felejthetetlen élményt nyújtanak, melyhez a természet adta díszlet, a pattogó tűz, a szél susogása, az esetleges holdfény teljes összkomfortot szolgáltat. Hasonlóan volt ez sok száz évvel ezelőtti őseink esetében is, akik szinte ugyanolyan eszközökkel sütögettek melyeket ma is használunk, legfeljebb anyaguk volt más. Igaz, nekik a bográcsolás nem valamiféle szabadidős program volt, hanem egy életforma velejárója. A pásztorok, halászok, szőlőművelők nem tudtak nap mint nap hazajárni ebédelni, így a szabad ég alatt maguk készítették el mindennapi, többnyire egyszerű ételeiket. A szabadtéri sütés-főzés, főként az előkészítés, sok vesződséggel jár, de a végeredmény mindenképpen kárpótol. Az ételek különleges ízűek, zamatukat a parázstól, a pernye illatától, a pörzsöléstől kapják, ezeket otthon nem lehet utánozni - talán csak akkor, ha a hétvégi ház, üdülő, vagy présház kertjében sülnek-főnek a finomságok. Ennek további előnye lehet, hogy a konyhában előkészítve, majd a szabadban befejezve bonyolultabb étkek is készülhetnek. Ha létezik a konyhaművészetnek olyan ága, mely tényleg ördögi ügyességet igényel, az minden bizonnyal a szabadtéri sütés-főzés tudománya. Ez a könyv kipróbált receptjeivel, az Univer pedig kitűnő hozzávalóival igyekszik segíteni abban, hogy Ön mindezt megismerhesse, melyet követően bátran elhangozhat a csatakiáltás: ki a szabadba!
Vissza
Tartalom
Bevezető .................5
Bográcsoló
Takarékosan, de finoman ...... 6
Halászok, mit fogott a hálótok? . . . 8
Gulyásparádé ............12
Egy kis korhelykedés ........20
Különleges levesek ...........24
Pásztorételek ...........28
A leggyakoribb birkaételek . 30
Pörkölt a porondon ........32
Káposztái mindenképp!.......46
Káposzta magyarosan .........48
Káposzta hagyományosan . .50
Ahány ház, annyiféle lecsó .....52
Vegetárius bográcsoló . . 56
Kolbásszal gazdagítva .58
Grillparádé
Pirítósra pompás! ........60
Hamm-burger!..........62
Nemzetközi szendvicsbár 64
Nem csak vegetáriusoknak 68
Változatok bélszínre 70
Hátszín a faszénen 72
Könnyen elkészíthető 74
Bátran a fűszerekkel!.....76
Tarja a pácban ..........-78
Bárányt, nem csak húsvétra! 80
Variációk borjúra ..........82
Különleges nyársak...84
Édestestvérek.......... 86
Meg mindig darált húsból . 88
Fóliában finomabb! . 90
Csirke nyársra húzva ........92
Csirke a pácban ............94
Pompásan pácolt pulyka ......96
Csirke rengeteg fűszerrel 98
Pulyka, ezúttal töltve .......100
Távol-keleti halművészet... 102
Hal nyárson és fóliában . . .104
Édes ráadás..............106
Univer kisokos
Halászok főzték az elsőt!......8
Ahány ház, annyi szokás......11
Hogyan született? ..........16
A turbózott öreglebbencs.....28
Három ága van ........... 33
Honnan ered? ..............47
Kik azok a tirpákok? .........50
A szalonnasütésről .........66
Törd a kókuszodat! ...........85
Ami pác,az barbecue! ...... 94
Így készül Balin a halakhoz
való fűszeres mártás.......102
Termékajánló 108
Receptkereső 110
Hargitai György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hargitai György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
konyv
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.