A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ki a szabadba!

Szerző
Fotózta

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 112 oldal
Sorozatcím: A konyha ördögei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-87284-4-9
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Rohanó korunk embere örül, ha egy kicsit kiszabadulhat a természetbe. Teljes konyháját sajnos nem viheti magával, így amikor megérkezik a friss levegőre, jól jöhet, ha érti a szabadtéri sütés-főzés tudományát. Érdemes kitanulni ennek fortélyait, hiszen egy ilyen kültéri programnak különleges hangulata van, mindenki részt vehet benne: segédkezhet, nyársat faraghat, fát hordhat a tűzre, forgathatja a húsokat, vizet önthet a bográcsban fövő ételre. A látvány, a különleges ízek, illatok felejthetetlen élményt nyújtanak, melyhez a természet adta díszlet, a pattogó tűz, a szél susogása, az esetleges holdfény teljes összkomfortot szolgáltat. Hasonlóan volt ez sok száz évvel ezelőtti őseink esetében is, akik szinte ugyanolyan eszközökkel sütögettek melyeket ma is használunk, legfeljebb anyaguk volt más. Igaz, nekik a bográcsolás nem valamiféle szabadidős program volt, hanem egy életforma velejárója. A pásztorok, halászok, szőlőművelők nem tudtak nap mint nap hazajárni ebédelni, így a szabad... Tovább

Fülszöveg

Rohanó korunk embere örül, ha egy kicsit kiszabadulhat a természetbe. Teljes konyháját sajnos nem viheti magával, így amikor megérkezik a friss levegőre, jól jöhet, ha érti a szabadtéri sütés-főzés tudományát. Érdemes kitanulni ennek fortélyait, hiszen egy ilyen kültéri programnak különleges hangulata van, mindenki részt vehet benne: segédkezhet, nyársat faraghat, fát hordhat a tűzre, forgathatja a húsokat, vizet önthet a bográcsban fövő ételre. A látvány, a különleges ízek, illatok felejthetetlen élményt nyújtanak, melyhez a természet adta díszlet, a pattogó tűz, a szél susogása, az esetleges holdfény teljes összkomfortot szolgáltat. Hasonlóan volt ez sok száz évvel ezelőtti őseink esetében is, akik szinte ugyanolyan eszközökkel sütögettek melyeket ma is használunk, legfeljebb anyaguk volt más. Igaz, nekik a bográcsolás nem valamiféle szabadidős program volt, hanem egy életforma velejárója. A pásztorok, halászok, szőlőművelők nem tudtak nap mint nap hazajárni ebédelni, így a szabad ég alatt maguk készítették el mindennapi, többnyire egyszerű ételeiket. A szabadtéri sütés-főzés, főként az előkészítés, sok vesződséggel jár, de a végeredmény mindenképpen kárpótol. Az ételek különleges ízűek, zamatukat a parázstól, a pernye illatától, a pörzsöléstől kapják, ezeket otthon nem lehet utánozni - talán csak akkor, ha a hétvégi ház, üdülő, vagy présház kertjében sülnek-főnek a finomságok. Ennek további előnye lehet, hogy a konyhában előkészítve, majd a szabadban befejezve bonyolultabb étkek is készülhetnek. Ha létezik a konyhaművészetnek olyan ága, mely tényleg ördögi ügyességet igényel, az minden bizonnyal a szabadtéri sütés-főzés tudománya. Ez a könyv kipróbált receptjeivel, az Univer pedig kitűnő hozzávalóival igyekszik segíteni abban, hogy Ön mindezt megismerhesse, melyet követően bátran elhangozhat a csatakiáltás: ki a szabadba! Vissza

Tartalom

Bevezető .................5
Bográcsoló
Takarékosan, de finoman ...... 6
Halászok, mit fogott a hálótok? . . . 8
Gulyásparádé ............12
Egy kis korhelykedés ........20
Különleges levesek ...........24
Pásztorételek ...........28
A leggyakoribb birkaételek . 30
Pörkölt a porondon ........32
Káposztái mindenképp!.......46
Káposzta magyarosan .........48
Káposzta hagyományosan . .50
Ahány ház, annyiféle lecsó .....52
Vegetárius bográcsoló . . 56
Kolbásszal gazdagítva .58
Grillparádé
Pirítósra pompás! ........60
Hamm-burger!..........62
Nemzetközi szendvicsbár 64
Nem csak vegetáriusoknak 68
Változatok bélszínre 70
Hátszín a faszénen 72
Könnyen elkészíthető 74
Bátran a fűszerekkel!.....76
Tarja a pácban ..........-78
Bárányt, nem csak húsvétra! 80
Variációk borjúra ..........82
Különleges nyársak...84
Édestestvérek.......... 86
Meg mindig darált húsból . 88
Fóliában finomabb! . 90
Csirke nyársra húzva ........92
Csirke a pácban ............94
Pompásan pácolt pulyka ......96
Csirke rengeteg fűszerrel 98
Pulyka, ezúttal töltve .......100
Távol-keleti halművészet... 102
Hal nyárson és fóliában . . .104
Édes ráadás..............106
Univer kisokos
Halászok főzték az elsőt!......8
Ahány ház, annyi szokás......11
Hogyan született? ..........16
A turbózott öreglebbencs.....28
Három ága van ........... 33
Honnan ered? ..............47
Kik azok a tirpákok? .........50
A szalonnasütésről .........66
Törd a kókuszodat! ...........85
Ami pác,az barbecue! ...... 94
Így készül Balin a halakhoz
való fűszeres mártás.......102
Termékajánló 108
Receptkereső 110

Hargitai György

Hargitai György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hargitai György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv