1.035.998

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételismeret felszolgálóknak

Szerző

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 230 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető3
A kulturált felszolgálás alapja jól szervezett konyhai munka5
A konyhai munkakörök5
Amit a felszolgálónak az élelmiszerekről tudnia kell8
Az élelmiszerek romlása9
Konyhatechnikai ismeretek11
A nyersanyagok előkészítése11
Az ételek elkészítése14
Az ételkészítéshez szükséges egyéb műveletek15
A tálalás20
Levesek26
Híglevesek26
Magyaros híglevesek27
Híglevesek betétjei28
Erőlevesek30
Sűrített levesek33
Egyszerű sűrített levesek33
Áttört vagy püré levesek34
Krémlevesek35
Nyáklevesek36
Gyümölcslevesek37
Különleges vagy összetett levesek38
Levesek felszolgálása39
Csészéből fogyasztott levesek felszolgálása40
Levestányérból fogyasztott levesek felszolgálása40
Főzelékek, köretek és saláták41
A főzelékek41
Sűrített főzelékek41
Egyéb főzelékek46
Párolt főzelékek46
Angolos főzelékek48
A köretek49
Burgonyából készült köretek50
Gabonafélékből készült köretek52
Tésztafélékből készült köretek54
Vegyes köretek54
A saláták55
Nyersen készült saláták56
Főzve készült saláták57
Tartósított saláták59
Mártások60
Hideg mártások61
Majonézes mártások61
Egyéb hideg mártások63
Zománc mártások64
Meleg mártások65
Alapmártások65
Barna vagy spanyol mártás65
A barna mártásból készíthető mártások65
A tej mártásból készíthető mártások67
Fehér vagy veluté mártásból készíthető mártások68
A hollandi mártásból készíthető mártások69
Egyszerű meleg mártások70
Gyümölcs mártások71
Meleg és hideg előételek73
A meleg előételek73
Zöldség- és főzelékfélék73
Tojásételek79
Lágy tojások80
Töltött tojások81
Bevert tojások81
Habart tojások82
Edénykében párolt tojások83
Tálon sült tojások83
Tojáslepények84
Tésztafélék85
Rizzolék86
Tekercsek87
Egyéb tésztafélékből készült előételek88
Rizottók90
Húsokból és belsőségekből készített meleg előételek90
Sajtfélékből készített meleg előételek90
A hideg előételek95
Összetett saláta- és főzelékfélék96
Gyümölcsfélék98
Tojásételek99
Pástétomok101
Galantinok - Kocsonyák103
Húsfélék és felvágottak104
Vegyes ízelítők106
Szendvicsek106
Dísztálak107
Meleg és hideg halételek108
Meleg halételek108
Édesvízi fehér húsú halételek109
Édesvízi barna húsú halételek112
Tengeri fehérhúsú halételek114
Tengeri barna húsú halételek114
Édesvízi rákok115
Tengeri rákok116
Béka és teknősbéka116
Hideg halételek116
Húsételek121
Marhahúsból készített ételek121
A bélszínből és hátszínből egészben sütve és nyersen felszeletelve készült frissensült ételek122
A lapos hátszínből frissen süthető szeletek122
Magas hátszínből készült ételek122
A bélszínből és hátszínből egészben sütve és nyersen felszeletelve készült frissen sült ételek124
Párolással készült marhahús ételek130
Apróhúsokból készült ételek134
Belsőségekből készült ételek136
Borjúhúsból készített ételek137
Egybesütéssel készült pecsenyékhez alkalmas húsrészek138
A frissen sültek készítéséhez alkalmas húsrészek138
A párolással készült ételekhez alkalmas húsrészek139
Egybesütéssel (pecsenyének) készíthető borjúhús ételek140
Frissen sült borjúhús ételek141
Párolással készült borjúhús ételek146
Főzéssel készült borjúhús ételek147
Belsőségekből készült ételek148
Sertéshúsból készített ételek150
Sertéssültek152
Frissen sült sertéshúsok153
Párolással készült sertéshúsok156
Főzéssel készült sertéshúsok159
Bárány- és ürühúsból készített ételek161
Bárányhús ételek161
Ürühús ételek164
Háziszárnyasokból készített ételek166
Fehérhúsú szárnyas ételek167
Sötéthúsú szárnyas ételek171
Vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek175
Vadnyúlból készített ételek176
Őzből készített ételek177
Szarvashús ételek178
Vadsertés ételek178
Vadszárnyas ételek179
Tészták és egyéb utóételek182
Gyúrt tészták183
Főtt tészták183
Főtt-sült tészták184
Burgonyás tészták184
Kevert tészták185
Palacsinták185
Galuskafélék186
Morzsafélék186
Bortészták187
Kelt tészták187
Omlós tészták188
Rétesek189
Vajastészták190
Égetett tészták191
Felfújtak - duzmák191
Frissen készített tészták192
Hideg krémek193
Gyümölcskészítmények194
A tésztafélékhez való mártások,habok és öntetek194
Cukrászkészítmények195
Fagylaltok és parfék197
Gyümölcsök és sajtok198
Az étlap és az étrend200

Venesz József

Venesz József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Venesz József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv