1.038.822

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat

Czukrászok, vendéglősök és háziasszonyok legpraktikusabb kézikönyve különös tekintettel a magántanulásra

Szerző

Kiadó: Rozsnyai Károly
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 459 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megkímélt állapotú, szép példány. 200 fekete-fehér képpel. Az összes torták, crémek, lepények, rétesek, bélesek, felfujtak, teasütemények, levestészták és főttészták, irós- és zsirbansült tészták, czukorsütemények, diszsütemények, puddingok és fagylaltok, chaudeaux-k, gyümölcsök czukorban, befőttek, habok, mézeskalácsok, ostyák, palacsinták, pogácsák, kenyerek, kalácsok stb. készitési módja; könnyü és népszerü módon. Márkus Samu könyvnyomdája nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Általános tudnivalók, mint a czukrászat előismeretei.
A lisztet sütés előtt mindég szitáljuk meg, mert ezáltal levegőt vesz magába s a sütemény könnyebb, finomabb lesz.
A cukrot is hasonlókép... Tovább

Előszó

Általános tudnivalók, mint a czukrászat előismeretei.
A lisztet sütés előtt mindég szitáljuk meg, mert ezáltal levegőt vesz magába s a sütemény könnyebb, finomabb lesz.
A cukrot is hasonlókép szitáljuk meg; az őrlött vagy reszelt porcukor mindég jobb a használatban, mint a törött. Vissza

Tartalom

Általános tudnivalók
Befőzésről általában
Csemege s cukorsütemények
Cukorkák (Bonbonok)
Cukorról általában
Díszsütemények
Élesztőről általában
Élesztős tészták
Fagylaltok
Fánkok
Fölfújtak (Kóchok)
Főtt tészták
Gombóczok
Gyümölcsök befőzve s cukorban
Gyümölcs kocsonyák (Gelée)
Gyümölcs levek
Gyümölcs sajtok
Habok
Idegen szók s kifejezések névsora
Italok
Kenyér s kalácstészták
Kétszersültek (Piskóták)
Krémek
Kuglófok
Lekvárfőzés
Lepények (Gateaux, Kuchen)
Levesbe valók
Mázakról
Mézes kalács
Ostyák
Palacsinták
Pogácsák
Puddingok
Rétesek, bélesek
Sütésről általában
Színek, festékek
Tea sütemények
Tésztákról általában
Torták
Tragantról
Tűz s tűzhely
Vajas tészták
Zsirban sült tészták
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv