1.042.573

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hogy kell befőzni?

A gyümölcs, főzelék stb. befőtt készitésének gyakorlati kézikönyve

Szerző

Kiadó: Lévai Mór Könyvkereskedés
Kiadás helye: Ungvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 106 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Némely tudnivaló a befőzésről9
Közönséges gyümölcsbefőttek (Dunstok)
Ribiszke14
Köszméte14
Cseresznye14
Meggy14
Szilva (zöld)15
Szilva (érett)15
Körte15
Baraczk (kajszin)16
Baraczk (őszi)16
Földi eper és málna17
Ringlotta17
Zöld mandula17
Som17
Vegyes befőtt17
Szeder, áfonya, berekenye, szegfűkörte, vadalma18
Gyömölcsök czukor nélküli befőzése
Köszméte19
Ribiszke és málna19
Cseresznye20
Cseresznye és meggy20
Berzenczei szilva20
Őszi és kajszin baraczk20
Baraczk és szilva21
Czukorba főtt gyümölcsök
Ribiszke23
Zöld ribiszke szárral23
Köszméte23
Köszméte más módon24
Málna24
Málna és eper együtt24
Szamócza25
Szeder25
Áfonya25
Cseresznye25
Meggy26
Cseresznye és meggy együtt26
Baraczk (kajszin)27
Baraczk (kajszin) más módon27
Zöld baraczk (kajszin)28
Őszi baraczk28
Veres bélü őszi baraczk28
Veres bélü őszi baraczk28
Ringlotta29
Dió30
Fehér dió30
Zöld füge31
Csipke rózsa31
Berekenye31
Som31
Körte32
Körte más módon32
Aranyalma33
Birsalma33
Birsalma más módon34
Görög dinnye34
Görög dinnye más módon34
Sárga dinnye34
Zöld mandula35
Zöld bab35
Zöld bab más módon36
Narancs héja36
Czitrom héja36
Olasz gesztenye (Maroni)37
Szilva37
Zöld szilva37
Szilva más módon38
Alma38
Szőlő38
Szőlő más módon39
Paradicsom39
Mirabella39
Czitrom39
Czukrozott gyümölcsök
Cseresznye41
Földi eper41
Málna41
Ribiszke42
Olasz gesztenye (Maroni)42
Dió42
Szárított czukor-gyümölcsök. (Candirozott)
Baraczk (kajszin)43
Kajszin baraczk más módon43
Körte44
Körte más módon44
Szilva és ringlotta44
Őszi baraczk és szőlő44
Dupla cseresznye45
Cseresznye45
Rummal készült gyümölcsök
Ringlotta46
Őszi és kajszin baraczk46
Szilva46
Cseresznye vagy meggy47
Vegyes gyümölcs47
Gyümölcs-ízek. (Lekvár)
Szilva49
Baraczk (Kajszin)49
Baraczk más módon49
Csipke-rózsa Hecsepecs50
Csipke-rózsa más módon50
Málna50
Ribiszke50
Som51
Földi eper51
Alma51
Narancsvirág52
Birsalma52
Narancs52
Rózsalevél52
Ibolyalevél53
Cseresznye53
Cseresznye más módon53
Köszméte53
Köszméte más módon53
Eczetbe főtt gyümölcsök
Fekete édes cseresznye55
Savanyu cseresznye55
Savanyu cseresznye más módon56
Dinnye56
Szilva, eczet és vörös borban57
Ringlotta57
Körte57
Őszi baraczk58
Kajszin baraczk58
Kajszin baraczk más módon58
Hámozott szilva eczetben59
Birsalma eczetben59
Eczetes meggy60
Szörpök és édes italok
Alma-szörp61
Földi eper61
Földi eper más módon61
Málna szörp62
Málna szörp más módon62
Ribiszke szörp63
Ribiszke szörp más módon63
Ibolya-szörp63
Czitrom-szörp63
Narancs-szörp63
Limonádé-por64
Mandula-szörp64
Rózsa-szörp64
Grog65
Fűszeres bor65
Tojás-puncs65
Cardinál65
Tea-puncs66
Ananas-puncs66
Tej-puncs66
Dió-liquer66
Meggy-liquer67
Narancs-liquer67
Liquer hölgyek részére67
Kocsonyák. (Geleé) és sajtok
Alma69
Szeder69
Földi eper70
Málna70
Málna más módon70
Ribiszke71
Ribiszke más módon72
Birsalma72
Som72
Birsalma sajt72
Birsalma sajt dióval72
Birsalma sajt csokoládéval73
Birsalma sajt barna73
Birsalma sajt barna73
Birsalma sajt fehér73
Birsalma sajt piros73
Baraczk sajt74
Birsalma-virsli74
Csipkegyümölcs-sajt74
Compotok
Cseresznye és meggy75
Ringlotta és Mirabella75
Baraczk (kajszin)75
Baraczk (őszi) és birsalma75
Eper, málna és szeder76
Alma76
Körte76
Czitrom76
Maroni77
Maroni tejsűrűvel77
Tükör-compot77
Császár-compot77
Főzelékek
Zöld bab79
Zöld bab más módon79
Zöld bab más módon80
Zöld bab száritva80
Sárga viaszbab salátához80
Tök81
Borsó81
Borsó más módon81
Kartifiol82
Kartifiol más módon82
Articsóka82
Spárga83
Csiperke-gomba83
Csiperke-gomba más módon83
Kucsma-gomba83
Kucsma-gomba más módon84
Szarvas-gomba85
Száritott gomba85
Soja készítés85
Paradicsom86
Paradicsom más módon86
Paradicsom más módon86
Kukoricza86
Mixed-pickles (Vegyes főzelék)87
Erdei sóska87
Veres káposzta87
Burgonya bogyó88
Mogyoró-hagyma88
Gyöngy-hagyma89
Uborka89
Uborka más módon89
Uborka más módon89
Töltött uborka90
Vizi uborka90
Apró eczet-uborka90
Közönséges uborka91
Uborka-saláta91
Gyümölcsök télen át való friss eltartása
Friss almát és körtét télire eltenni92
Friss almát és körtét télire eltenni más módon92
Cseresznye és szilva93
Szilva más módon93
Cseresznye más módon93
Ribiszke94
Ribiszke leszedve94
Dió94
Köszméte94
Szőlő94
Szőlő más módon95
Dinnye95
Eczetek
Gyümölcs eczetágy96
Boreczet96
Levendula eczet96
Rózsavirág eczet97
Szagosfű eczet97
Törköly eczet97

Erzsi néni

Erzsi néni műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Erzsi néni könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem