1.035.517

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha

Így kell főzni. A sütés-főzés tudományának új kódexe

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 444 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Első rész
A háztartás vezetésének tudománya
Háztartási munkabeosztás
Vendéglátás
Terítés
Tálalás
Étrendek
Téli idényre
Tavaszi idényre
Nyári idényre
Őszi idényre
Betűrendes tárgymutató
Második rész
Levesek1
Húslevesek1
Hallevesek7
Becsinált levesek9
Vegyes és pörkölt levesek11
Krémlevesek17
Levesbevalók19
Pecsenyék27
Marhahúsok27
Borjúhúsok43
Sertéshúsok51
Malachúsok53
Vadhúsok55
Bárányhúsok56
Rostonsültek56
Nyársonsültek59
Töltelékek pecsenyékbe61
Szárnyasok63
Vadak71
Halak74
Mártások meleg halakhoz78
Tojásételek80
Előételek93
Előételeknek való felfújtak és pudingok114
Felfújtak114
Puddingok116
Mártások az előételeknek való sós felfújtak és puddingokhoz122
Meleg mártások123
Hideg ételek128
Hideg húsok és sültek128
Hideg halak128
Pástétomok143
Szendvicsek153
Hideg mártások157
Körítések
Burgonya különféle módon162
Rizs különféle módon165
Makaróni különféle módon165
Vegyes körítések166
Zöldségkörítések166
Saláták173
Főzelékek183
Főzelékfélék183
Zöldfőzelékek könnyű módon200
Feltétek201
Tészták203
Gyúrt és főzött tészták203
Hajtogatott tészták213
Rétestöltelékek218
Porhanyós tészták221
Zsírban sült tészták226
Kelt tészták237
Tejben főzött tészták és ételek250
Pogácsák251
Torták256
Torták276
Tortaszerű lepények276
Tortakrémek282
Torták bevonására való jegecek282
Vegyes sütemények285
Vegyes sütemények285
Sós teasütemények307
Gyúrt cvibakok312
Cvibakok313
Puddingok316
Felfújtak322
Hab (Sodó) édes felfújtakhoz és pudingokhoz328
Vegyes hideg édességek331
Vegyes hideg édességek331
Kocsonyák333
Krémek336
Parfék339
Fagylat készítése340
Cukorkák készítése343
Italok347
Télire való befőzések353
Sűrű cukorban főzött gyümölcsök353
Befőttek (Kompót)358
Dzsemek362
Sűrű cukros gyümölcslevek (zselék)363
Gyümölcsök cukorban ecettel 363
Lekvárok364
Főzeléknek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire366
Saláták eltevése télire372
Zöldség eltevése télire374
Disznóölés375
Francia konyha. Összeállította Tutsek Anna385
Levesek385
Előételek385
Halak391
Főzelékek, körítések394
Mártások396
Saláták399
Húsok401
Tésztafélék408
Gyermekek étrendje417
A csecsemőkortól, ameddig a felnőttek étrendjére áttérhetnek 417
Folyékony ételek422
Levesek425
Levesbevalók427
Főzelékek428
Vegyes eledelek431
Tészták433
Gyümölcspürék és kompótok437
Gyenge és beteg gyermek ételei438
Házi tudnivalók440

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv