1.031.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ifjúsági Játékok Vezérkönyve

410-féle játék az összes versenyjátékok legújabb szabályaival

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 436 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: IV. kiadás. Fekete-fehér ábrákkal és kottarészletekkel. Testnevelési tanárok, testnevelési tanárnők, leventeoktatók, cserkésztisztek, katonai sporttisztek, K. I. E. vezetők, tanítók, tanítónők és óvónők számára összeállította: Király Dezső, gimnáziumi testnevelés tanár. Nyomtatta a Szeged Városi Nyomda és Könyvkiadó Rt.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Örömmel állapítom meg, hogy testnevelési rendszerünkben a játék kiváló helyet foglal el. Ma már jól tudjuk, hogy az ifjúság testnevelése játék nélkül el sem képzelhető.
A m. kir. Vallás- és... Tovább

Előszó

Örömmel állapítom meg, hogy testnevelési rendszerünkben a játék kiváló helyet foglal el. Ma már jól tudjuk, hogy az ifjúság testnevelése játék nélkül el sem képzelhető.
A m. kir. Vallás- és Közoktatásügyi miniszter 55.000/1941. V. sz. rendeletével kiadott "Tanterv és útmutatások" többi között így ír a játékról: "A testnevelés főforrása a játék. A játék a gyermek egyik legtermészetesebb, legszükségesebb mozgása, mintegy életeleme. Az a gyermek, aki nem játszik, nem csupán testi fejlődésében marad el, hanem a lelki működésében is rendellenes elváltozást mutat. a játék hatása mindenoldalú és jótékony az egész szervezetre. Ezenkívül a játéknak van valami tartalma, érdekessége, amely minden gyermeknek és ifjúnak örömet és gyönyörűséget okoz, s még a gyengébb szervezetű is szívesen vesz részt benne, mert tudja, hogy szerepének lelkiismeretes betöltésével ő is hasznos tagja a játékos ifjúseregnek. végül a játék - különösen ha az oktató is részt vesz benne - a gyermekeket a tanítóhoz bizalmas közelségbe hozza, ami a jellem fejlődése szempontjából értékes." Vissza

Tartalom

Előszó3
Daljátékok8
Játékok járás közben17
Futó és váltóversenyszerű játékok21
Fogócskajátékok65
Harcjátékok93
Pihentető- és tréfás játékok107
Ügyességi játékok117
Labdajátékok126
Sportszerű versenyjátékok206
A könyv összeállításánál felhasznált forrásművek421
A játékok betűrendes mutatója423
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve Ifjúsági Játékok Vezérkönyve

A borító kissé kopott, belülről megerősített példány.

Állapot:
6.480 ,-Ft
32 pont kapható
Kosárba
konyv