A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I.

Tankönyv

Szerző
Lektor

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-7627-26-X
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A piac alapvető működése9
A piaccal kapcsolatos alapfogalmak9
A szükséglet16
A kereslet21
A kínálat21
Fogyasztás és megtakarítás24
A piacok fejlődése28
A piacok csoportosítása30
A piacok csoportosítása a szereplők erőviszonyai alapján30
Árupiac33
A munkaerőpiac34
Pénzpiacx36
A piac alapvető működési mechanizmusa38
A piaci ár38
A piaci egyensúly változása43
A gazdaság szereplői51
Az állam52
A költségvetés59
A vállalkozás59
A háztartás61
A turizmus és a vendéglátás alapfogalmai63
A turizmus és vendéglátás rövid történeti áttekintése63
A nemzetközi turizmus és vendéglátás, ill. szállodaipar kialakulása és fejlődése napjainkig63
Magyarország turizmusának történeti áttekintése, és a hazai szálloda- sé vendéglátóipar fejlődése77
A turizmus fogalmának meghatározása84
A turizmus iránti kereslet89
A turisztikai motivációk fajtái89
Az idegenforgalmi keresletet befolyásoló tényezők90
Az idegenforgalmi kereslet csoportosítása94
A turizmus kínálata96
A turizmus kínálatának elemei96
A turizmus és ezen belül a vendéglátás helye a nemzetgazdaságban109
A turizmus jelenségének mérési lehetőségei109
A statisztikai adatszolgáltatás és alapfogalmai109
A nemzetközi turizmus mérési módszerei110
A belföldi turizmus mérési módszerei110
A vendégforgalom számbavételi lehetőségei110
A turizmusból származó bevételek és kiadások mérési lehetőségei116
A turizmus szervezeti rendszere122
Gazdasági jellegű minisztériumok szerepe123
A turizmus közérdekű szervezetei124
Az idegenforgalom és vendéglátóipar gazdálkodó szervezetei és szervezési feladatai135
Szervezési alapfogalmak135
Gazdálkodó szervezetek139
A vállalkozással kapcsolatos alapfogalmak141
A vállalkozás megkezdésének feltételei142
Az egyéni vállalkozások jogi szabályozása144
A társas vállalkozások jogi szabályozása147
A működő vállalkozás felügyeleti szervei157
Az utazási vállalkozások, ill. irodák szervezési feladatai159
Az utazásközvetítői szektor szereplői, működésük159
Az utazásszervezés folyamata172
A szervezeti felépítés173
Üzlethálózat178
Személyi feltételek180
A vendéglátás szervezési folyamatai181
A vendéglátás üzlethálózata181
A vendéglátás főfolyamatainak szervezése190
Az idegenforgalom és vendéglátás árrendszere, árképzése202
Árrendszer202
Utazási irodák árképzése, gazdálkodása206
A vendéglátás árképzése213
Marketing tevékenység a turisztikai vállalatok piacán219
A marketing fogalma219
Marketing-információk gyűjtése219
Keresletkutatás220
Erőforrások elemzése224
A marketingterv226
Összvállalati szintű tervezés227
Utazási irodák tervezési folyamata alapításkor233
A szálloda stratégiai tervezési folyamata234
Üzletági stratégiai tervezés234
Utazási irodai marketing241
Az utazási irodai marketing tevékenység lépései242
Termék/szolgáltatás244
Ösztönző tevékenység245
Elosztási csatorna247
Árstratégia248
Személyes szolgáltatás248
Marketing a szállodában249
A marketingmix elemei250
A szálloda szolgáltatásai250
Az elosztási csatorna251
Az ár251
A személyes szolgáltatás252
Felhasznált, illetve javasolt irodalom254
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I. Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I. Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I. Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I. Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I. Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I. Idegenforgalmi és vendéglátó ismeretek I.

A borító enyhén foltos, kopott, töredezett. Néhány lap nedvességtől foltos, rajtuk ceruzás aláhúzás található.

Állapot:
1.740 Ft
650,-Ft 50 25
7 pont kapható
Kosárba
25% garantált kedvezmény!
konyv