| Kiadó: | Corvina Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 56 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 11 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-13-2371-4 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Bevezető | 5 |
| Egyszerű történet - bonyodalmakkal | 7 |
| Az első számú titok | 10 |
| Gulyásleves | 10 |
| Paprikás krumpli | 12 |
| Gombapörkölt | 12 |
| Birkapörkölt | 12 |
| Varázzszerből - vitaminforrás | 14 |
| Szegedi halsaláta | 17 |
| Májpástétom | 18 |
| Töltött zöldpaprika | 18 |
| Körözött liptói | 19 |
| Paprikamolnárok, paprikakóstolók | 20 |
| A második titok | 23 |
| Gombakrémleves | 23 |
| Bableves | 24 |
| Zöldbableves | 25 |
| Csípős? Nem csípős? | 26 |
| A harmadik titok | 28 |
| Paprikafajták | 29 |
| Különleges paprika | 29 |
| Csípmentes csemegepaprika | 29 |
| Csemegepaprika | 30 |
| Csípős csemegepaprika (pikant) | 30 |
| Édesnemes paprika | 31 |
| Félédes paprika | 31 |
| Rózsapaprika | 31 |
| Erős paprika | 31 |
| Marhapörkölt | 32 |
| Paprikás csirke szegedi módra | 32 |
| Bakonyi sertésborda | 33 |
| Pirított máj | 34 |
| Lecsó | 35 |
| Rakott lecsó | 36 |
| Rakott káposzta rizsesen | 37 |
| Vagdalt hús paprikás levél | 37 |
| Peperi, piperi, piperke, paparka | 39 |
| A negyedik titok | 42 |
| Káposztával töltött felsál | 43 |
| Pirított bélszín | 44 |
| Rozsdás pecsenye | 44 |
| Rakott felsál | 45 |
| Hal és paprika | 46 |
| Halászlé | 47 |
| Dunai halászlé | 48 |
| Szegedi (tiszai) halászlé | 48 |
| Roston sült ponty | 50 |
| Paprikás ponty | 50 |
| Balatoni sült fogas | 51 |
| Harcsa káposztásan | 51 |
| Paprika Jancsi | 53 |
| Lacipecsenye | 54 |
| Rablóhús | 55 |
| Pusztapörkölt - bográcsban | 56 |
| Sörfalatok | 57 |