| Kiadó: | Corvina Kiadó Kft |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 87 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-13-5541-1 |
| Megjegyzés: | 9. kiadás. Színes ételfotókkal. |
| A kiadó előszava | 3 |
| Gundel Károly életrajza | 5 |
| Részletek Gundel Károly írásaiból | 7 |
| A magyaros konyha alapvető mesterfogásai | 11 |
| Levesfélék | 14 |
| Gulyásleves | 14 |
| Hamis gulyásleves | 14 |
| Bográcsgulyás | 14 |
| A bográcsgulyás változatai | 15 |
| Alföldi és szegedi gulyás | 15 |
| Szerb gulyás | 15 |
| Babgulyás | 15 |
| Birka- (ürü-) gulyás | 15 |
| Csángó gulyás | 15 |
| Kolozsvári gulyás | 15 |
| Betyár gulyás | 16 |
| Likócsi sertésgulyás | 16 |
| Halászlé | 16 |
| A halászlé változatai | 16 |
| Szegedi halászlé | 16 |
| Korhely halászlé | 16 |
| Kalocsai halászlé (gyúrt levestésztával) | 17 |
| Paksi halászlé | 17 |
| Palócleves | 17 |
| Jókai-bableves | 17 |
| Pethes-leves (húsleves készítése) | 18 |
| Ujházi-leves | 18 |
| Zöldbableves magyarosan | 19 |
| Erőleves tokajival | 20 |
| Kaszáslé | 20 |
| Csipetke (levesbetét) | 20 |
| Hideg előételek | 21 |
| Kocsonyázott halászlé | 21 |
| Tihanyi süllőszelet (majonézmártás) (franciasaláta) | 21 |
| Hallal töltött paradicsom | 22 |
| Szegedi halsaláta | 23 |
| Liget-saláta | 23 |
| Kocsonyázott tojás Munkácsy módra (remoulade-mártás) | 24 |
| Töltött uborka (gombapép készítése) | 24 |
| Malac- (sertés-) kocsonya | 25 |
| Libamáj zsírjában | 25 |
| Meleg előételek | 27 |
| Rácponty | 27 |
| Libamájjal töltött pisztráng | 27 |
| Süllőszelet magyarosan | 28 |
| Süllőszelet parasztosan | 28 |
| Fogas vagy süllő rákpörkölttel (hollandi mártás) | 28 |
| Fogas (süllő) Gundel módra (Mornay-mártás) (pommes duchesse) | 29 |
| Kecsege Kárpáti módra (kapros rákraguval) | 30 |
| Káposztás harcsa | 30 |
| Rákpörkölt (rákvaj készítése) | 30 |
| Rákrétes | 31 |
| Santelli-rántotta | 31 |
| Bevert tojás Hadik módra | 32 |
| Bevert tojás bakonyi módra | 32 |
| Hortobágyi palacsinta | 33 |
| Makaróni magyarosan | 33 |
| Húsételek | 34 |
| Pörköltek | 34 |
| Pacalpörkölt | 35 |
| Pusztapörkölt | 35 |
| Csirke-, bárány- vagy borjúpaprikás | 35 |
| Debreceni tokány | 36 |
| Borsos tokány | 36 |
| Gundel-tokány | 36 |
| Herány tokány | 37 |
| Hét vezér tokány | 37 |
| Csikós tokány | 38 |
| Székelygulyás | 38 |
| Töltött káposzta | 38 |
| Kolozsvári töltött káposzta | 39 |
| Hargitai sertésborda | 39 |
| Erdélyi rakott káposzta | 40 |
| Káposztás ürü | 41 |
| Töltött paprika (paradicsommártás) | 41 |
| Pörkölt rostélyos | 41 |
| Hortobágyi rostélyos (daragaluska készítése) | 42 |
| Lecsós rostélyos | 42 |
| Szegedi rostélyos | 42 |
| Szerb rostélyos | 42 |
| Csikós rostélyos | 43 |
| Serpenyős rostélyos | 43 |
| Debreceni rostélyos | 43 |
| Kaszinó rostélyos | 43 |
| Csáky-rostélyos (vajas galuska készítése) | 43 |
| Eszterházy-rostélyos | 44 |
| Bélszínszelet Budapest módra | 45 |
| Feszty-bifsztek | 45 |
| Borjútekercs sonkával (besamelmártás) | 46 |
| Borjúérmék magyarosan | 46 |
| Pittsburghi borjúborda (libamájpüré készítése) | 47 |
| Borjúborda Gundel módra | 47 |
| Borjúszelet magyaróvári módra | 47 |
| Sertésborda magyaros elkészítése | 48 |
| Tordai lacipecsenye | 48 |
| Fatányéros | 49 |
| Savanyú malacaprólék | 49 |
| Tárkonyos bárány | 49 |
| Ürüborda udvarhelyi módra | 50 |
| Erdélyi töltött csirke | 50 |
| Gesztenyés, libamájas pulyka | 51 |
| Rizses libaaprólék | 51 |
| Serpenyős liba | 52 |
| Őz- vagy nyúlszeletek Kedvessy módra | 52 |
| Kelkáposztás fogoly vagy fácán | 53 |
| Töltött fácán Széchenyi módra | 54 |
| Vadsertés ínyenc módra | 54 |
| Körítések, saláták és mártások | 56 |
| Savanyúkáposzta-főzelék | 56 |
| Fejeskáposzta-főzelék (Lucskos káposzta) | 56 |
| Párolt káposzta | 57 |
| Tökfőzelék | 57 |
| Zöldbabfőzelék | 58 |
| Szemesbab-főzelék | 58 |
| Kapros zöldborsófőzelék | 59 |
| Lecsó | 59 |
| Lencsepüré szárnyasmájjal | 60 |
| Batthyány-rizs | 60 |
| Spárga magyarosan | 61 |
| Serpenyős (paprikás) burgonya | 61 |
| Alföldi burgonya | 61 |
| Tejszínes kukorica | 62 |
| Tarhonya | 62 |
| Galuska | 62 |
| Kapros túrós gombóc | 63 |
| Alma Bayard módra | 63 |
| Zöldpaprika-saláta | 63 |
| Mustáros sült paprika | 64 |
| Kovászos uborka | 64 |
| Forrázott saláta | 65 |
| Gellért-saláta | 65 |
| Gundel-saláta | 65 |
| Károlyi-saláta | 66 |
| Hideg paprikasaláta | 66 |
| Csiki mártás | 67 |
| Utóételek | 68 |
| Túrós csusza | 68 |
| Túrós gombóc | 69 |
| Szilvás gombóc | 69 |
| Lekváros derelye | 70 |
| Sonkás kocka | 70 |
| Egyszerű palacsinták | 71 |
| Citromos palacsinta | 71 |
| Ízes palacsinta | 71 |
| Kávés palacsinta | 71 |
| Kakaós palacsinta | 72 |
| Gundel-palacsinta (csokoládémártás) | 72 |
| Lángoló túrós palacsinta | 72 |
| Káposztás palacsinta | 73 |
| Rakott palacsinta | 73 |
| Szentgyörgyi palacsinta | 74 |
| Csúsztatott palacsinta (puncsmártás) | 74 |
| Rétestészta | 75 |
| Gyümölcsös rétesek | 76 |
| Diós rétes | 76 |
| Mandulás rétes | 77 |
| Káposztás rétes | 77 |
| Mákos rétes | 77 |
| Csokoládés rétes | 77 |
| Túrós rétes | 77 |
| Vargabéles | 77 |
| Szilvás lepény | 78 |
| Rákóczi túrós lepény | 78 |
| Somlói galuska | 78 |
| Rigó Jancsi | 79 |
| Parfé Gellért módra | 80 |
| Töltött dinnye | 81 |
| Pálinkás barackíz | 82 |
| Körözött juhtúró | 82 |
| Utószó | 83 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.