1.034.869

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az édenkert titkai

Szerző

Kiadó: Magyar Helikon Társaság
Kiadás helye: Toronto
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 55 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Emigrációs kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
«Velence? Costa Brava? Estoril?» sorolgatom reménykedve.
Az uram komoly, mozdulatlan arccal figyel. Sokat utazott életében, ismeri az említett helyeket. De mint minden... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
«Velence? Costa Brava? Estoril?» sorolgatom reménykedve.
Az uram komoly, mozdulatlan arccal figyel. Sokat utazott életében, ismeri az említett helyeket. De mint minden hollandus, ha négy-öt hetes utazást tervez, csak a tengerre gondol, és az óceánjáró képe jelenik meg szeme előtt. A holland mindig hajósnép volt. Mióta itt lakom, megtanultam második hazám történelmét alaposabban. Már tudom, hogy hollandusok alapították New York városát, hogy elfoglalták annak idején Ceylon szigetet, hogy heves tengeri csatát vívtak több ízben. Szembeszálltak az angol flottával is, visszaszorították, sőt fölényüket bizonyítván egészen a Temzéig kergették.
Már látom, másról nem lehet szó: hajóútra megyünk megint.
Nem rövid útra, Skandinávia vagy Majorca irányába, hanem az óceánra. Ahol az uram otthon érzi magát.
«Miért is ajánlgatok lehetőségeket? Hiszen már régen döntöttél, ugye?» kérdezem finom iróniával. A gúnyt nem veszi észre.
«Nézd,» mutat a színes prospektusra, és már felderül az arca, «a Karibi tenger több szigetén partra szállunk, tizenkét szigeten, ha ezzel a hajóval kelünk útra.»
(Itt eszembe jut, hogy a magyar nyelvújítók néha hibákat követnek el. Például, mikor a Karibi tengert újabban jóhiszeműen Karib tengernek nevezik. Pedig minden más nyelven érződik, hogy a földrajzi megjelölés a Karibi Vidék tengerét határozza meg, mint ahogy Berni Alpokról beszélünk, Indiai óceánról, Zöldfoki szigetekről. Nem mondhatjuk azt, hogy India óceán vagy Bern Alpok. Németül Karibische Meer ennek a neve, angolul Caribbean Sea.)
Engedelmesen szemügyre veszem a képeken látható pálmafákat, a meghökkentően vadkék tengert, a túlzottan vöröslő virágos ágakat. Színesebben mutatnak be minden tájat, hogy a turistákat csalogassák, gondolom józanul. De ezt nem mondom ki, csak magamban könyvelem el. Uram és parancsolóm udvarias ember, de olykor határozottan keresztül viszi akaratát. Esetleges tiltakozásomat máris csitítja:
«Látod, ez az útirány. Madeira, Guyana, Paramaribo, Trinidad, Barbados, Grenada, Curacao, Aruba...» Figyelmesen nézi a kis térképet. Vissza

Tartalom

Amszterdamtól Madeira szigetig 5
Brit Guyana felé 12
Közel az Egyenlítőhöz: Suriname 15
Az első karibi sziget: Trinidad 21
Grenada 24
Brit hagyományok szigete: Barbados 28
A holland Antillák: Curacao 30
Aruba 34
Jamaica 36
Haiti 41
Puerto Rico 47
Isten veled tündéri város 51
Tartalom 53

Kisjókai Erzsébet

Kisjókai Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kisjókai Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv