1.035.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Baromfiipari technológia I.

Élelmiszeripari szakközépiskolák tankönyve/Az 1914-1 baromfihús-feldolgozó szakma számára

Szerző
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 15 cm
ISBN: 963-234-356-5
Megjegyzés: Tankönyvi száma: É-367/I.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
A baromfihús szerepe a táplálkozásban5
Általános mikrobiológiai és táplálkozás-élettani ismeretek9
A tápanyagok csoportosítása9
Az emésztés, a felszívódás folyamata az ember szervezetében12
Emésztés14
Felszívódás18
Kiválasztás19
Mikrobiológiai ismeretek20
A mikroorganizmusok sejtjeinek szerkezete22
A mikroorganizmusok kémiai összetétele23
A mikroorganizmusok életfeltétele24
A mikroorganizmusok életjelenségei27
A mikroorganizmusok szaporodása30
A mikroorganizmusok életműködésének szabályozása32
Mikrobás élelmiszerromlások33
Mikrobás ételmérgezések34
Ellenőrző kérdések35
A baromfifajok általános ismertetése37
Tyúkfélék38
Pulykafajták40
Gyöngyösfajták41
Vízibaromfi-félék42
A baromfifélék szervezeti felépítése45
A mozgás szervrendszere46
Csontrendszer46
A baromfifélék izomzata47
Az emésztőszervek rendszere48
A baromfi kültakarója49
A baromfifajok testtájai51
Az élő baromfi minősítése55
A baromfi minőségét befolyásoló tényezők58
Állat-egészségügyi ismeretek63
A helytelen baromfitartás okozta megbetegedések64
A takarmányozási hibákból eredő betegségek65
Fertőző betegségek67
Az élősködők (paraziták) okozta betegségek70
Az élőbaromfi-félék felvásárlása, szállítása, átvétele73
Az élőbaromfi-félék felvásárlása73
Átvétel a termelő telephelyén77
Átvétel a feldolgozó telephelyén78
A feldolgozó telephelyén történő átvétel, vágás utáni minősítés alapján78
Az élő baromfi szállítása80
Az élő baromfi átvétele a feldolgozó telephelyén83
Szállítási veszteségek és az azt befolyásoló tényezők87
Ellenőrző kérdések88
Az elsődleges feldolgozás technológiája91
A baromfifeldolgozó üzemek telepítése, technológiai elrendezése91
A baromfifeldolgozó vonal teljesítménye, kapacitása, termelékenységi mutató94
Technológiai paraméterek105
A baromfiipar legfontosabb termelési mutatószámai106
A függesztés és jelentősége. A különböző függesztési módszerek107
A kábítás élettani hatása, szükségessége, kábítási módok116
A baromfi vágása123
A véreztetés128
A baromfi forrázása132
Lágy forrázás132
Félkemény forrázás133
Kemény forrázás134
A baromfi kopasztása145
Hengeres kopasztógépek147
Gumiujjas kopasztógépek150
A baromfi perzselése162
A baromfitest mosása164
A baromfi bontása (zsigerelés)166
Ellenőrző kérdések174
A penumatikus szállítás technológiája179
Ellenőrző kérdések182
A baromfiipar higiéniai előírásai183
Üzemi higiénia184
Személyi higiénia186
Áruhigiénia188
Fertőtlenítés, fertőtlenítőanyagok191
Ellenőrző kérdések193

Kiss Attila

Kiss Attila műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss Attila könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv