1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mohácsi csata

Legújabb kutatások

Szerző

Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Mohács
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 22 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt 450 év alatt igen sok tanulmány, történelmi munka jelent meg a mohácsi csatáról. Sok vita is folyt és folyik napjainkig is. Mi e kis munkánkkal segítséget kívánunk adni a csata, illetve... Tovább

Előszó

Az elmúlt 450 év alatt igen sok tanulmány, történelmi munka jelent meg a mohácsi csatáról. Sok vita is folyt és folyik napjainkig is. Mi e kis munkánkkal segítséget kívánunk adni a csata, illetve csatatér jövendő kutatóinak. Leírásunkban nem tudományos igazolásokat tárunk az olvasó elé, hanem olyan adatokat, dokumentumokat szeretnénk ismertetni, melyek nagy része eddig ismeretlen, vagy kevésbé ismert volt.
Munkánkkal szeretnénk emléket állítani azoknak a mohácsi dolgozóknak, akiknek e kis leírás legújabb adatait köszönhetjük. Népszerűsíteni is kívánjuk a helytörténeti kutatásokat. Bizonyítani szeretnénk, hogy a szűkebb hazájukat szerető munkásemberek is tudnak értékes adatokat adni a tudomány számára. Közülük is elsősorban Szűcs Józsefnek köszönhetünk sokat, aki 30 év óta, minden szabad idejét a csatatéren tölti, képezi magát. Példaképe annak a kiváló munkásnak, aki nemcsak saját szakmájában, hanem más vonalon is hasznosat tud alkotni. Módszere, hogy a leírt adatokat a valósággal egyezteti. Neki köszönhetjük az alábbi megtalált dokumentumokat, melyek nagy részét régészeink már fel is tárták: Lajmér, (a török alatt elpusztult falu, dr. Papp László tárta fel.)
Csatatéri tömegsírok, (szintén dr. Papp László ásta ki 1960-ban. E két sír köré építették a csodálatos szépségű Csatatéri Emlékparkot 1976-ban.) Vissza

Kiss Béla

Kiss Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv