1.037.217

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

GEO 2006. szeptember

Leonardo da Vinci

Szerkesztő
Fordító
Róla szól

Kiadó: Motor-Presse Budapest Lapkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 130 oldal
Sorozatcím: GEO
Kötetszám: 12
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!

Leonardo da Vinci, a legenda. A személyét és munkásságát övező sejtelmes homály mindig is megmozgatta az emberek fantáziáját. Ennek egyik közelmúltban megjelent bizonyítéka az... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!

Leonardo da Vinci, a legenda. A személyét és munkásságát övező sejtelmes homály mindig is megmozgatta az emberek fantáziáját. Ennek egyik közelmúltban megjelent bizonyítéka az amerikai szerző, Dan Brown a Da Vinci-kód című bestsellere, amely a Leonardo-mítoszt új színezettel bővítette. Az ominózus titkos szervezet, a "Sion-rend" nagymestere lett volna? Milánóban látható híres festményén, az Utolsó vacsorán rejtett utalásokat tett volna arra, hogy Jézus és Mária Magdolna házasok voltak?
Nem célunk a könyvben szereplő állítások vizsgálata. Az említett műnek azonban tagadhatatlanul nagy szerepe van abban, hogy Leonardo da Vinci immáron nemcsak a kultúrtörténészek és a művészkedvelők, hanem a szélesebb olvasóközönség érdeklődésének is a homlokterébe került.
E havi címlaptörténetünkben Leonardo életének és munkásságának, valamint a XXI. századra gyakorolt hatásának ismertetésére vállalkozunk.
Manapság, amikor a tudomány hihetetlen mértékben specializálódott, egy olyan univerzális zseni, mint a reneszánsz mester, anakronizmusnak számít. A sokoldalú emberi intelligencia napjainkban csak korlátozott mértékben juthat szerephez. A modern tudományok XIX-XX. századi robbanásszerű fejlődése következtében csak az tud az élvonalba kerülni, aki egy szűk szakterületen mélyül el a kutatómunkában.
Leonardo mítosza mégis töretlen. Ő az uomo universale reneszánsz ideáljának tökéletes megtestesítője. Ugyan bármely mai tudós többet tud a természet törvényeiről, mint az jó 500 évvel ezelőtt lehetséges lett volna, Leonardo elképesztő találékonysága, hihetetlen tudásvágya, kutatói sokoldalúsága, művészi tehetsége mind olyan emberi tulajdonságok, amelyek mind a mai napig joggal tarthatnak számot bámulatunkra. Vissza

Tartalom

Geoszkóp8
Leonardo da Vinci
A mi időnk zsenije26
A technikai haladás merész gondolkodóját az időtlenül szép művészet alkotóját a 21. század hőseként és vezéralakjaként fedezzük fel újra.
Leonardo tudománya38
Kutatóként a testarányokat és a test belső életét tanulmányozta. Művészként életét tanulmányozta. Művészként megalkotta a Mona Lisát és az Utolsó vacsorát. Mérnökként gépeket és fegyvereket tervezett. Még ma is lenyűgöző az a szenvedély, amivel a világot megfigyelte.
GEOlino58
Firenze Leonardo idején
Birodalom a Csád-tóban
Pozitív történet Afrikából. A darabka földet egy bölcs és igazságos férfi kormányozza, aki nemsokára szultán lesz.
Állati magánbeteg80
Hollandiában, a világ legnagyobb állatklinikáján a legmodernebb orvosi kezelésekkel várják a házikedvenceket.
Szuperjacht96
Az amerikai szoftvermilliárdos Jim Clark megépíttette magának a szuperlatívuszok hajóját.
Türkmenisztán110
A volt szovjet tagköztársaság a nagyzási mánia állama. Egy zsarnok kormányozza, aki isteneknek járó tiszteletet vár el népétől.
Interjú128
Milyen is lehet egy meteorológusnak Észak-Szibériában?
Rovatok
Előszó3
Olvasói levelek/Impresszum/Képjegyzék6
Előzetes130
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv