A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A Bodrogközi Tiszaszabályozó Társulat monographiája 1846-1896.

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Gróf Mailáth József-Légrády Testvérek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 19 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiadja Gróf Mailáth József társulati elnök. Fekete-fehér szövegközti képekkel, VII kihajtható táblával illusztrált. Légrády Testvérek nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Tisza szabályozásának eszméje 50 év óta foglalkoztatja mindazokat, kik nemzeti életünkben és az ország felvirágzása érdekéhen vezérlő szerepre hivatvák. S e félszázadban oly alkotások létesültek,... Tovább

Előszó

A Tisza szabályozásának eszméje 50 év óta foglalkoztatja mindazokat, kik nemzeti életünkben és az ország felvirágzása érdekéhen vezérlő szerepre hivatvák. S e félszázadban oly alkotások létesültek, melyek tanúságot tesznek arról, hogy ott, hol közös akarat és egyetértés képezi a cselekvés rugóját, minden nehézség leküzdhetővé, minden akadály elhárithatóvá válik.
S habár a Tiszaszabályozás nagy művének betetőzéséhez még sok hiányzik s ugy ránk, mint utódainkra még nehéz feladatok várnak, mégis bizonyos önérzettel tekinthetünk a múltba, türelemmel fáradhatunk és áldozhatunk a jelenben és bizalommal várhatjuk a jövőt, mert a megvetett alap s az ezen létesült munkálatok a szabályozás helyes irányának biztositékát képezik.
Ha a mai kor igényeit az eddig elért eredmény és a kétségtelen haladás nem is elégiti ki, tekintetbe kell vennünk azon nehézségeket, a melyek közt az, a mi történt, egyáltalában végrehajtható volt.
Tartsuk szem előtt, hogy az Európa népei közt fajrokonok nélkül élő maroknyi magyarság, beékelve idegen s iránta nem igen barátságos érzelmű elemek közé, évszázadokon keresztül állami léteért fáradozott és küzdött. Vissza

Tartalom

Előszó
I. A Tiszaszabályozás általános története. Irta Ullrich Vilmos . 1
II. A Bodrogközi Tiszaszabályozás története. Irta Révy Géza Victor 19
III. A Bodrogköz köz- és mezőgazdasági szempontból. Irta Kiss Károly 45
IV. A Bodrogközi Tiszaszabályozó társulat védmüvci. Irta Révy Géza Victor
V. A Bodrogköz a szabályozás előtt és után. Rajz. Irta Geöcze Sarolta 113
VI. Mellékletek.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv