803.537

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Élet és esztétika

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Tiszatáj Írói Munkaközösség-Szeged Város Tanácsa VB. Művelődési Osztálya
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 190 oldal
Sorozatcím: Tiszatáj Irodalmi Kiskönyvtár
Kötetszám: 9
Nyelv: Magyar 
Méret: 17 cm x 10 cm
ISBN:

Fülszöveg

Kiss Lajos az új kritikus nemzedék egyik kitűnő képviselője. Tanulmányai, cikkei, bírálatai az ellenforradalom utáni, ideológiailag rendkívül zavaros helyzetben jelentősen hozzájárultak a frontok tisztításához. Különösen értékes a Tiszatáj 1958. januári számában megjelent cikke, melyben határozottan fölveti a szocialista esztétika hegemóniája visszaállításának szükségességét. Figyelmet keltett mélyen elemző teoretikai munkája, melyben Lukács Györgynek a pártosságról megfogalmazott nézeteit bírálta, Simon István költészetét értékelő szép tanulmánya és jó néhány más írása.
Kiss Lajos az új írógárda neveléséből is kiveszi részét. A Tiszatáj Kiskönyvtár szerzőinek jó része hallgatója volt annak a speciális kollégiumnak, amit a szerző a szegedi egyetemen évek óta meghirdet. Pedagógiai és kritikai munkásságának összhangja, egysége egyéniségének határozottságát mutatja. A Kiadó örömmel adja kiváló marxista esztéta könyvét az Olvasó kezébe.

Kiss Lajos

Kiss Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élet és esztétika Élet és esztétika

A borító kissé kopott. Az előzéklapon ajándékozási bejegyzés látható.

Állapot:
640 ,-Ft
3 pont kapható
Kosárba