1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Témazáró feladatlap I.

Ajánlatok a gimnáziumi fizika I-IV. osztály részére

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Országos Pedagógiai Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"1981 szeptemberében a gimnázium I. osztályában az új tanterv szerint kezdődött a fizika oktatása. Az 1984-85. tanévben az új tanterv már kiterjedt minden évfolyamra. A... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"1981 szeptemberében a gimnázium I. osztályában az új tanterv szerint kezdődött a fizika oktatása. Az 1984-85. tanévben az új tanterv már kiterjedt minden évfolyamra. A tantervi anyag erőteljes megújulása, az órakeretek változása, az újhoz szükséges módszertani tapasztalatok hiánya, stb számos problémát vetett fel a tanítási gyakorlatban. Az oktatási dokumentumok fontos részét képező egységes felépítésű, központilag kiadott témazáró feladatlapok nem jutottak el az iskolákhoz. Pedig e feladatlapok nemcsak tárgyi segítséget jelentettek volna a tanárok számára, hanem ezen túl a követelményeket is körvonalazta volna.
Amikor a Lóczy Lajos Gimnázium fizika munkaközösségének munkáját közreadjuk, szándékunk az, hogy a fentebb említett hiányt pótoljuk, helyettesítsük. A négy változatban készült és a teljes gimnáziumi fizika tananyagra kiterjedő feladatlap-sorozat mindenképpen segítséget kell hogy jelentsen a fizikát tanító tanároknak, hisz olyan nagy tapasztalatokkal bíró kolléga munkája, mint Vastagh György, aki a feladatlapok összeállításával azt a több éves tanítási tapasztalatait is közreadja, amit a tanterv bevezetése előtt az iskolájában folyó integrált természettudományos oktatási kísérlet során szerzett. Reméljük, hogy a feladatlapok eligazítóak lesznek a követelmények szempontjából is, s megszünteti e tekintetben időnként tapasztalható bizonytalanságot is.
A feladatlapokat elsősorban ajánlási szándékkal küldjük szét az iskolák között, használata tehát nem kötelező, de arra kérünk minden kollégát, hogy ezt az anyagot kezelje bizalmasan, hogy kerüljön a tanulók kezéhez, és ezáltal ne hozzák lehetetlen helyzetbe azt a tanárt, aki a feladatlapokat rendszeresen használni kívánja.
Egy későbbi időpontban a feladatlapok javítási, pontozási, értékelési útmutatóját is el fogjuk juttatni az érintett kollégáknak." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv