kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Hírlapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 396 oldal |
| Sorozatcím: | Kistermelők Lapja |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 28 cm x 20 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
| 1. szám | |
| Srankó István: Ismét gazdálkodni szeretnék | 2 |
| Minőséget akarok termelni | 4 |
| Dr. Csapó János: A tej fehérjetartalmát befolyásoló tényezők | 6 |
| Reuss Éva: Az ínyencekre is számítva | 7 |
| Tanácsok tőgygyulladás esetére | 8 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 4. | 12 |
| Kisálllat-kiállítás 1991. | 14 |
| Vágóhídavató Lajosmizsén | 16 |
| Dr. Csíkváry László: A bécsi kék nyúl 2. | 17 |
| Lanszky József: Prémezésről - tenyésztőknek | 18 |
| Laczkó Sándor: Csincsillák rácson tartása az USA-ban | 19 |
| Vámos László: Színes baromfiudvar | 20 |
| Ádám Ildikó: Tollhelyzet | 22 |
| Dr. Rácz Zoltán: Hasznos tanácsok hitelpályázatok készítéséhez | 26 |
| Modlánné Görgényi Ildikó: Szakképzés vállalkozóknak | 27 |
| Dr. Becz Miklós - Kurucz Miklós: Van választék... | 28 |
| 2. szám | |
| A kárpótlási jegy érték | 2 |
| A kárpótlásra jogosultak érdekében | 3 |
| A kistermelés adózása | 4 |
| Az új földadó | 5 |
| Dr. Csapó János: Különböző fajtájú szarvasmarhák tejösszetétele | 8 |
| Varga Gábor: Amit az állattartóknak tudniuk kell | 10 |
| Dr. Nádor András: Mire terjed ki a vágóhídi állatorvosi vizsgálat | 12 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 5. | 17 |
| Szekeres Imre: Libamájtermelés és külpiaci értékesítés | 18 |
| Vámos László: Színes baromfiudvar | 21 |
| Még alkudni is lehet | 23 |
| Dr. Gippert Tibor: Probiotikum a nyúltakarmányozásban | 24 |
| Bágyoni Szabó György: A nyers csincsillaprém kezelése | 26 |
| Tisztelt Szerkesztőség! | 29 |
| Dr. Rácz Zoltán: Tanácsok hitelpályázatok készítéséhez 2. | 30 |
| Modlánné Görgényi Ildikó: Vállalkozói szakképzés | 31 |
| 3. szám | |
| Srankó István: Szerződésszegés sorozatban | 5 |
| A piac létrehozza | 6 |
| Szaktanácsadás magángazdáknak | 8 |
| Dr. Ócsag Imre: Lótenyésztésünk, lótartásunk útja | 9 |
| Varga Gábor: Hazai holstein-fríz bikák toplistája 1991 | 10 |
| Dr. Istók Barnabás: Magyartarka tehenek Hevesben | 12 |
| Dr. Csapó János: A kecsketej összetétele | 16 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 6. | 17 |
| Dr. Bögre János: Gondok a baromfitermelésben | 18 |
| Vámos László: Színes baromfiudvar | 20 |
| Reuss Éva: A Hercross Kft. | 23 |
| Tar István: Feléled az angóra?! | 24 |
| A csincsillanyúl 2. | 25 |
| Dr. Csíkváry László: A házinyúl törzskönyvezése | 26 |
| Dr. Holdas Sándor: Nyúltenyésztési tudományos világkongresszus | 27 |
| Bálint Katalin: Mi nemcsak ígérünk! | 28 |
| Tisztelt Szerkesztőség! | 29 |
| Négylábú fegyverek...? | 30 |
| 4. szám | |
| Pataki Balázs: A csikó betanítása | 6 |
| Patay Sándor: A muraközi kitenyésztése és megszűnése | 7 |
| Varga Gábor: A tehenek takarmányfelvétele | 8 |
| Rózsa Zoltán: Küllemi szempontok vásárláskor | 9 |
| Dr. Klosz Tamás: A gyenge minőség okai 1. | 10 |
| Dr. Radnainé: Allergiás bőrgyulladás sertéseken | 12 |
| Buzás Attila: Csökkentsük a takarmányozási költségeket | 14 |
| Dr. Gippert Tibor: Gabonamagvak táplálóértéke | 15 |
| Srankó István: Tejüzem, húsüzem kicsiben | 17 |
| Dr. Csapó János: A juhtej összetétele és táplálékértéke | 18 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 7. | 20 |
| Vámos László: Színes baromfiudvar | 22 |
| Csőri Istvánné: Etessünk grittet is! | 23 |
| Reuss Éva: Egyszer csak nyulászok lettünk | 25 |
| Bálint Katalin: Angóra mellett húsnyúl | 26 |
| Visszaélések a prémpiacon | 28 |
| Vállalkozók oldala | 30 |
| Szabapiac | 32 |
| Az olvasó kérdez, az állatorvos válaszol | 34 |
| 5. szám | |
| Támogatás tenyészállatokért | 2 |
| Konyesni Zoltán: Változások a személyi jövedelemadózási szabályokban | 4 |
| Srankó István: Kié a kárpótlási jegy? | 5 |
| Dr. Ócsag Imre: Tenyésszük, szaporítsuk a lóállományt! | 7 |
| Vezetnek a vágóhidak | 8 |
| Terék István: Kis teljesítményű tejfeldolgozók | 9 |
| Dr. Csapó János: A kérődzők tejének összehasonlítása | 10 |
| Buzás Attila: Csökkentsük a takarmányozási költségeket! | 11 |
| Bálint Katalin: Mini kanállomások - munkában | 12 |
| Dr. Rózsa Zoltán: Küllemi szempontok vásárláskor | 13 |
| Dr. Klosz Tamás: Mit is jelent a minőség? | 14 |
| Dr. Molnár József: Mesterséges gida- és gödölyenevelés | 16 |
| Csőri Istvánné: A takarmányozástól és a tartástól függ | 17 |
| Vámos László: Színes baromfiudvar | 18 |
| Kerékgyártó Mihály: Az ózdi galambász | 19 |
| Dr. Csíkváry László: Az ezüstnyulak 1. | 20 |
| Dr. Holdas Sándor: Milyen fajta nyulat válasszunk? | 21 |
| Prémesállatokról röviden | 24 |
| Dr. Kelemen András - Dr. Jakab László: Természetes hozamfokozó | 25 |
| Bármennyi gilisztát eladhatnék | 26 |
| Struccfarm Angliában | 34 |
| 6. szám | |
| Srankó István: Érdemes figyelni Perkátára | 2 |
| Dr. Ócsag Imre: Az alkalmi legelők kihasználása | 3 |
| Tanulni - szervezni | 4 |
| Dr. Kulcsár Tamásné: Gazdaképzés fiúknak, lányoknak | 5 |
| Bálint Katalin: Tudsz egy eladó lovat? | 6 |
| Alapszabály az adott szó | 7 |
| Terék István: Kis tejüzemek környezeti, műszaki feltételei | 8 |
| Törzstenyésztő- magántelep | 10 |
| Varga Gábor: Milyen lesz a vágósertés-minősítés? | 12 |
| Amit a takarmánytörvény-tervezetről tudni kell | 13 |
| Már nő a bárány ára | 14 |
| Molnár József: Kecsketenyésztés 9. | 16 |
| Kocsma helyett nyulászat | 17 |
| Dr. Csíkváry László: Az ezüstnyulak 2. | 18 |
| Új nyúlfajta, a Pannon fehér | 20 |
| Etető gyümölcslés dobozból | 23 |
| Vámos László: Szénák és zöldtakarmányok | 27 |
| Vidács Lajos: Almaecet itatása broilercsirkékkel | 29 |
| Országos kerékpárút-hálózat létesítése | 30 |
| 7. szám | |
| Lesz-e elég tej? | 2 |
| Dr. Merényi Imre: Új rendelkezés a minőségitej-átvételről | 3 |
| Pethes József: A legjobban tejelő fajta | 4 |
| Soltész Jolán: Átalakuló agrároktatás - nyugati mintákkal | 5 |
| Magánvágóhíd Németkéren | 9 |
| Srankó István: Kell majd a jó sertéshús | 10 |
| Bálint Katalin: Tisztességes megélhetés | 12 |
| Húsfeldolgozó gépek Karcagon | 13 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 10. | 14 |
| Szendrő Zsolt: Nyúltenyésztési Tudományos Nap '92 | 15 |
| Dr. Csikváry László: Az ezüstnyulak 3. | 16 |
| Tar István: Feléled az angóra | 18 |
| Eladható-e a csincsillaprém? | 19 |
| Dr. Gippert Tibor: A rozs és a napraforgó hasznosíthatósága | 20 |
| Vámos László: Kerti zöldtakarmányok | 21 |
| Kiállítás - látogatók nélkül | 22 |
| Drigán József: Reneszánszát éli a magyar agár | 24 |
| 8. szám | |
| Új szövetkezeti modellek | 2 |
| Srankó István: Földből húst | 6 |
| Dr. Lehőcz József: Az évszak hatása a tejtermelésre | 8 |
| Lengyel Zoltán: Hogyan vehetünk állami gazdasági vagyontárgyakat? | 9 |
| Gazdákat akarunk nevelni | 10 |
| Csire Attila: Mindig az események előtt haladni! | 11 |
| Varga Gábor: Juhtenyésztési bemutató Siófokon | 12 |
| Dr. Gipper Tibor: Az olajos magvak tápértéke | 13 |
| Dr. Vahid Yousefi: Rejtett tartalékunk, a kecske | 14 |
| Reuss Éva: Kifizetődő a kecsketartás | 14 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 11. | 15 |
| Dr. Szendrő Zsolt: Nyúltenyésztési Tudományos Nap '92 | 18 |
| Libapusztító táp | 20 |
| Szekeres Imre: A baromfiipar átalakulása | 22 |
| Csőri Istvánné: Vegyem? Ne vegyem? | 23 |
| Dr. Duduk Vendel: Milyen grittek vannak? | 24 |
| Meleg István - Dr. Ballay Attila: A galambok szaporasága különböző ketrecszinteken | 26 |
| Dr. Papp Zoltán: Újraindítjuk a selyemhernyó-tenyésztést | 28 |
| Tisztelt Szerkesztőség! | 31 |
| Az olvasó kérdez - az állatorvos válaszol | 36 |
| 9. szám | |
| Konyesni Zoltán: Adózási tudnivalók | 2 |
| Hizlaldához húsfeldolgozó | 5 |
| Dr.Ócsag Imre: A lovak téli tartása | 7 |
| Az irányított tejtermelés nyilvántartásai | 8 |
| Domatej a helyi ellátásért | 10 |
| Varga Gábor: Költségcsökkentés szakszerű takarmányozással | 11 |
| 20 holdért 20 lúd árát | 12 |
| Csak ha emelik az árát | 14 |
| Drigán József: Új fajták a biohústermelésben | 15 |
| A takarmányozás hatása a spermatermelésre | 15 |
| Buzás Attila: A kecskék vitaminszükséglete | 18 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 12. | 19 |
| Tibenszky Oszkár: Juhok "fotelban" | 20 |
| Lezsarolom az állataimat | 21 |
| Dr. Szendrő Zsolt: Nyúltenyésztési Tudományos Nap '92 | 22 |
| Dr. Holdas Sándor: A "másodlagos" tulajdonságok jelentősége | 23 |
| Lanszki József: Prémpiaci kitekintés | 24 |
| Várady Barna: A csincsillaprém értéke | 25 |
| Vámos László: Etetés, itatás, gyógyszerbeadás | 26 |
| Csőri Istvánné: A répa volt a hibás... | 27 |
| 10. szám | |
| Tibenszky Oszkár: Újra lesz marhalevél! | 3 |
| Inkább segíteni kellene a cigányokat | 4 |
| Srankó István: Biztató jelre várunk | 5 |
| Varga Gábor: A csendes ivarzás | 6 |
| A korpa takarmányozási értéke | 7 |
| Dr. Kerekes Bálint: Megkezdődött a rókák immunizálása | 8 |
| Mi okozhat mérgezést? | 12 |
| Az emésztőgödrök és a hígtrágya kezelése | 13 |
| Több van tizenkettőnél | 14 |
| Dr. Veress László: Az új fajta tenyésztés eredményei | 16 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 13. | 18 |
| Dr. Szendrő Zsolt: A világ nyúltenyésztése | 20 |
| Nyúltenyésztési Tudományos Nap '92 | 22 |
| Bálint Katalin: Küzdelem a fennmaradásért | 23 |
| Lanszki József: Prémpiaci kitekintés 2. | 24 |
| Várady Barna: A csincsillaprém értéke 2. | 25 |
| Horváth Ferenc: Gondolatok a broilertartásról | 26 |
| Csőri Istvánné: Érdemes világítani a tyúkoknak | 28 |
| Vámos László: Színes baromfiudvar | 29 |
| 11. szám | |
| Mit jelent a föld termőképes állapotban tartása? | 2 |
| Ady István: Gazdaképzés Pápán | 4 |
| Reuss Éva: Hogyan legyünk falusi vendégfogadók? | 5 |
| Srankó István: Bénít a pénzhiány | 6 |
| Ismét megtöltöm az ólakat | 7 |
| Dr. Ócsag Imre: A kisbéri félvér egyesület üdvözlése | 8 |
| Póniszemle Vásárhelyen | 9 |
| Dr. Merényi Imre: Merre tart a szarvasmarha-tenyésztés? | 12 |
| Gazdaságos tehéntartás | 13 |
| Dr. Lehőcz József: A perzisztencia jelentősége a teheneknél | 14 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 14. | 15 |
| Varga Gábor: Takarmányok előkészítése pácolással | 16 |
| A vágóérték növelése takarmányozással | 17 |
| A sertések ivari magatartása | 18 |
| Tibenszky Oszkár: A sertések kannibalizmusa | 19 |
| Vámos László: Színes baromfiudvar | 20 |
| Dr. Holdas Sándor: A házinyúl teljes feldolgozása | 22 |
| Várady Barna: A csincsillaprém értéke 3. | 24 |
| Radnai István: Az olvasó kérdez - az állatorvos válaszol | 28 |
| 12. szám | |
| Soltész Jolán: Gazdakörök - a gazdaságokért | 2 |
| Kérdések, válaszok a kárpótlásról | 3 |
| Dr. Ócsag Imre: A nóniusz ma és holnap | 6 |
| Dr. Laky Zsolt: Jobb minőségű sertéshúst olcsóbban | 8 |
| Schubauer Kálmán: Üres istállók hasznosítása gombatermesztéssel | 10 |
| Merényi Imre: A tej minősítéséről | 12 |
| Vágómarha-árverés Bretagne-ban | 13 |
| Tibenszky Oszkár: A házi vágások higiéniája | 14 |
| A sertés jövője | 16 |
| Dr. Molnár József: Kecsketenyésztés 15. | 17 |
| Dr. Bogenfürst Ferenc: Keltetés kis kapacitású keltetőgépekkel | 18 |
| Szűcs F. Gábor: A jövő év meglepetése | 19 |
| Dr. Papp Miklós: Tyúkállományok származásának igazolása | 20 |
| Vámos László: Színes baromfiudvar | 21 |
| A naposbaromfi kelésgyengesége | 22 |
| Dr. Bodrossy Leó: Többszintes sodronypadozatú tartás | 24 |
| Dr. Holdas Sándor: Gondok és gondolatok a nyúlhústermelésről | 26 |
| Bálint Katalin: Csincsillák Amerikából | 28 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.