A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Háry János kalandozásai Nagyabonytul a Burgváráig

A daljáték ismertetése

Szerző
Róla szól
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 12 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér rajzokkal illusztrálva. Ez a füzet, ékesebb kiállításban, teljesen azonos az Éneklő Ifjúság folyóirat II. év 11. számával (1943. július). "Élet" Irod. és Nyomda Rt., Budapest nyomása.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Vitéz Johannes Háry

Éppen száz évvel ezelőtt, 1843-ban irta Garay János életének fő művét, Az obsitost A verses elbeszélés hőse Háry János, vagy ahogy magát a költeményben nevezi, vitéz Joannes... Tovább

Előszó

Vitéz Johannes Háry

Éppen száz évvel ezelőtt, 1843-ban irta Garay János életének fő művét, Az obsitost A verses elbeszélés hőse Háry János, vagy ahogy magát a költeményben nevezi, vitéz Joannes Háry. A hős, ugy mondják, valóban élt Tolnamegyében. Az alak, a dicsekvő katona másutt sem lehetett ismeretlen, de különösen ismert nálunk, ahonnan messze földre elvitték a katonát s hosszú szolgálat után engedték haza. Az obsitos sajátos magyar alak s Garayé az érdem, hogy megörökítette a magyar költészetben.
A százesztendős mű Hárynak két meséjét adja elő: Napoleon elfogatását és a látogatást Ferenc császárnál. Ebből a két kicsiny szálacskából szőtte Paulini Béla a dalos játék gazdag és leleményes cselekményét, s adott vele alkalmat Kodály Zoltánnak az első magyar népi daljáték megteremtésére. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv