1.034.204

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Kölcsey, máskép Szente-Mágócs nemzetség. Kölcsey Ferencz (rossz állapotú)

Családtörténeti tanulmány

Szerző
Róla szól

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 77 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Révai Irodalmi Intézet nyomdája, Budapest. Öt kihajtható mellékletet tartalmaz. Kölcsey Ferenc fekete-fehér portréjával és néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kornis Gyula történetfilozófusunk kétségbevonja, hogy a történelem tanítómestere az életnek; egy francia történetfilozófus pedig azt tartja, hogy a történetírás rendesen elkésik, mert az emberek... Tovább

Előszó

Kornis Gyula történetfilozófusunk kétségbevonja, hogy a történelem tanítómestere az életnek; egy francia történetfilozófus pedig azt tartja, hogy a történetírás rendesen elkésik, mert az emberek nem okulnak belőle. Ezeknek az állításoknak ellenére meg kellett írnom Kölcsey Ferenc nemzetségének történetét, mert egy csepp tengervíz ez, melyben a közép- s ezt követő kor magyar társadalmának élete benne van. Meg kellett írnom, hogy a Kölcsey Ferenccel rokon lelkek tisztán láthassák azt a talajt, melyből kinőtt. Ennek ismerete nélkül szinte lehetetlen megérteni azokat a lelki rugókat, melyek tettekre indították. Az ő faj- és hazaszeretetének fája nagyon mélyre bocsátotta gyökereit; ezek a gyökerek nagyon mélyről szívták az éltető nedvet; a magyarság bölcsőjéig, annak őskoráig nyúlnak vissza azok.
Abban a meggyőződésben vagyok, hogy munkám egy porszem a magyar kultúrában s egy lépéssel előbbre viszi annak a nagy embernek kultuszát, kire bármely nemzet méltán büszke lehetne.
Azok pedig, akik munkám megírását segítségükkel lehetővé tették, fogadják hálás köszönetemet.
Budapest, 1930. május havában.
Szerző. Vissza

Kölcsey Dezső

Kölcsey Dezső műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kölcsey Dezső könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv