A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kardiológia

Jegyzet

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szívbetegségek rendkívüli elterjedtsége nélkülözhetetlenné teszi a kardiológia megfelelő ismeretét Ez a jegyzet elsősorban a negyedéves hallgatóság számára készült, háttérként felhasználva a már... Tovább

Előszó

A szívbetegségek rendkívüli elterjedtsége nélkülözhetetlenné teszi a kardiológia megfelelő ismeretét Ez a jegyzet elsősorban a negyedéves hallgatóság számára készült, háttérként felhasználva a már megszerzett kórélettani, pathológiai és diagnosztikai ismereteket Radiológiai és gyógyszertani vonatkozásokat is közlünk, mivel hallgatóink e tárgyakat a kardiológiával párhuzamosan tanulják. A belgyógyászati tankönyv és jegyzetünk korábbi változata a kardiológiai diagnosztika terén közel tíz éves -részben már elavult- anyagot tartalmaz, ezért is szükségessé vált ez az új kiadás.
Egyes fejezetek a vizsgakövetelményt meghaladó anyagot tartalmaznak és az alaposabb tájékoztatást szolgálják. A hemodinamikai vizsgálóeljárások részletezése azért szükséges, mert a hazai szakirodalomban e terület alig szerepel, a congenitalis vitiumok tárgyalása pedig a gyermek-kardiológia megismertetését célozza. Igyekeztünk felhívni a figyelmet a preventio lehetőségeire. A pulmonológia és kardiológia határterületeit (tüdőembólia, cor pulmonale) viszont nem tárgyaljuk.
Ábrákat, EKG görbéket, mechanogrammokat, röntgen és echo felvételeket nem közöltünk, ezeknek a megfelelő tankönyvekben, kézikönyvekben lehet utánanézni. A hagyományos, illetve fonetikus ortográfiához az egyes fejezetek szerzői ragaszkodnak, ezért a jelen kiadás még nem biztosítja az egységes írásmódot.
A tantermi előadásokon (max. 15 óra) csak a legfontosabb adatok és összefüggések kiemelésére szorítkozhatunk. A kórtermi betegvizsgálat, a kiscsoportos konzultációk és a diagnosztikai demonstrációk kapcsolódni fognak a jegyzetben közölt anyaghoz. Reméljük, hogy az új kiadás a szigorlatra, államvizsgára készülőknek és a pályakezdő kollégáknak is segítséget fog jelenteni. Vissza

Tartalom

Kardiológiai diagnosztika
Szívkathéterezés (Dr. Németh J. - Dr. Rorrtoda T.) 1
Echocardiographia (Dr. Lengyel Af.) 27
Nukleáris kardiológia (Dr. Istvánffy Af.) 30
Terheléses EKG (Dr. Kolonics I.) 37
Szívhangok és zörejek (Dr. Németh J. - Dr. Bajkay G.) 44
A bal kamra funkció értékelése... (Dr. Cserhalmi L.) 62
Arrhythmiák (Dr. Tarján Zs.) 64
Ischaemiás szívbetegségek (Dr. Keltái Af.) 82
Angina, pectoris (Dr. Árvay A. - Dr. Keltái Af.) 85
Szívizominfarktus (Dr. Keltái Af. - Dr. Bajkay G.) 89
Hypertonia betegség (Dr. Török E.) 102
Billentyűhibák (Dr. Lengyel M.) 135
A szív, mint embolia forrás és az antithrombotikus therápia (Dr. Lengyel M.) 161
Congenitalis vitiumok (Dr. Kamarás J. - Dr. Lengyel M.) 166
Infectiós endocarditis (Dr. Lengyel Af.) 194
Löffler-endocarditis (Dr. Lengyel M. - Dr. Árvay A) 200
A pericardium betegségei (Dr. Lengyel Af.) 202
Rheumás láz (Dr. Cserhalmi L.) 208
Szívizombetegségek (Dr. Cserhalmi L.) 211
Artériás és vénás megbetegedések (Dr. Urai L. - Dr. Káli A.) 231
Tárgymutató 259
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv