1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szabadság

Regény

Szerző

Kiadó: Révai Testvérek Irodalmi Intézet R.T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 306 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Révai Testvérek Irodalmi Intézet Rt. nyomdája, Budapest. Első kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Egyszer estefelé, világosan derengő nyári alkonyatkor, amikor oly nehéz elhinni, hogy a nap vége felé közeledik, anyám szelíden kézenfogott.
Éppen látogatók voltak nálunk,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Egyszer estefelé, világosan derengő nyári alkonyatkor, amikor oly nehéz elhinni, hogy a nap vége felé közeledik, anyám szelíden kézenfogott.
Éppen látogatók voltak nálunk, köztük Miska bácsi, a mázsás gimnáziumi tanár, akit öblös kacagása, furcsa mondásai miatt nagyon szerettem. Nyáridőben szüleim kolozsvári házunk kertjében fogadták vendégeinket, a nagy diófa árnyékában. Miska bácsi nem azért járt társaságba, hogy másokat hallgasson, hanem mert rettenetesen szeretett beszélni. Mondásain ő maga mulatott legjobban, s miközben hol ezt, hol azt figurázta ki, nevettében ide-oda hányta magát a széken, amelynek vékony, keményfa lábai fokozatosan bemélyedtek a földbe. Búcsúzásra rendszerint csak olyankor szánta rá magát, amikor már csaknem a földön ült. Néhányszor ugyanis megesett vele, hogy nem tudott felállni. Ketten a két kezénél fogva húzták, ketten hátulról taszították, csak így sikerült nagynehezen lábra állítani. Ettől még nagyon messzi voltunk... Vissza

Fülszöveg

A "Szabadság" olyan tárgyat vet fel, amelyen át az író az emberi lélek és fejlődés legmélyebb és legizgalmasabb titkaiba világít be. Hősét fiatalságában különös, kényszerként ható érzés gyötri: attól fél, hogy szülei nem szeretik eléggé. Ezt az érzést azzal próbálja leküzdeni, hogy ő nem szereti a szüleit. Egyik barátja felsőbbrendű embernek nevezi ezért. Ez az elnevezés valósággal megrészegíti. Úgy véli, a szeretet rabszolgaságot jelent s ő nem akar rabszolga lenni. Valóban felsőbbrendű embert akar faragni magából. Fellázad a család s a társadalom ellen, makacs gőggel vállalja a magányt, amely gyötri és megrészegíti,megbélyegzi és fölmagasztosítja. Végül még barátjával is szakít, külföldre készül, büszkén és elégedetten. De mikor a vonat elindul vele és ő látja anyja könnyes arcát, egyszerre rádöbben, hogy a világon mégis csak egyetlen érzésnek van értelme: a szeretetnek.

Kolozsvári Grandpierre Emil

Kolozsvári Grandpierre Emil műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kolozsvári Grandpierre Emil könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv