A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Mi néki Hecuba? (dedikált példány)

Színházi írások

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Új Palatinus Könyvesház Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 302 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-9487-90-2
Megjegyzés: Koltai Tamás szerző által dedikált példány.

Fülszöveg


Shakespeare Hamletje mondja (Arany János fordításában), amikor a mitológiai versezetet szavaló Színész Király szemében könnyek gyűlnek: „Mi néki Hecuba, s ő Hecubának, / Hogy megsirassa?" Ez a sokszor megcsonkítva, pontatlanul és félreértve idézett gondolat a színház egyik sarkpontja. A színész közösséget érez azzal, akit játszik; ez az előfeltétele annak, hogy a néző közösséget érezzen ővele. Szélesebb értelemben: hogy nekem a zsöllyében közöm legyen ahhoz, ami a színpadon történik, előbb a színésznek kell bizonyítania ugyanezt. És nemcsak neki, hanem a rendezőnek, a tervezőnek, a koreográfusnak, a statisztának, az ügyelőnek, röviden az előadás összes közreműködőjének, sőt azoknak is, akik az előadások sorozatáért, a színház arculatáért, esztétikai és erkölcsi minőségéért felelősek.
Ha a színész (és a színház) igaz könnyeket sír, együtt sírok vele. Ha nem, kifogást emelek. Foglalkozásom lényege megkülönböztetni a valódit a hamistól.
Koltai Tamás
Fülszöveg Kép

Koltai Tamás

Koltai Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Koltai Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mi néki Hecuba? (dedikált példány) Mi néki Hecuba? (dedikált példány) Mi néki Hecuba? (dedikált példány) Mi néki Hecuba? (dedikált példány)

A lapélek enyhén foltosak.

A címlapon a szerző, Koltai Tamás névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
3.360 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba