1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Régi ház az országutnál

Szerző

Kiadó: Genius Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 344 oldal
Sorozatcím: Komáromi János munkái - gyűjteményes kiadás
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Komáromi János fekete-fehér fotójával illusztrált. Gyűjteményes kiadás. Nyomtatta Kunossy Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Február vége táján volt, amikor - messziről jövet - váratlanul csak belecsap arcunkba az elsőt tavaszelői kis szél. Incselkedve, bolondosán. Olyankor ujjongani szeretnénk... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Február vége táján volt, amikor - messziről jövet - váratlanul csak belecsap arcunkba az elsőt tavaszelői kis szél. Incselkedve, bolondosán. Olyankor ujjongani szeretnénk minden esztendőben.
Messze jártak még a gólyák: valahol Kairó fölött táborozhattak, de Verhó falu árkos részein bújni kezdett már az uj fü. Napok óta olvadt a hó s havas lucsokkal voltak tele az őszi vetések, kertek aljai és a kerítetlen udvarok.
S ilyen hólé fogta közre azt a magános és elhagyatott házat is, mely egyesegyedül állt az országút szélén, vagy három kődobásnyira vetve ki a faluból. Hidegedő alkonyatra készült. S a hófoltos ház előtt, a szabad udvarrészben, ott állt Mudrony József fuvaros meg a Sanyi fia. A sürvedő messzeség felé hallgatóztak mindaketten, ahonnét panaszra elnyújtott kiáltás hallatszott koronkint. Csak azt nem tudták kivenni hosszabb ideje már: a bárói kert mögött gunynyasztó alsómajorból avagy a Dókus-tanya irányából jön-é az a panaszkodó kiáltozás? Mintha könyörögve hivogattak volna vissza valakit:
- Hé-é-é, Fecz-kó-ó-óóóó! Vissza

Komáromi János

Komáromi János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Komáromi János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv