1.035.076

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

MTV 25 (minikönyv) (számozott)

Magyar Televízió 1957-1982

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Magyar Televízió Sajtó- és Propagandaosztálya
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 5 cm x 5 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozott, névre szóló kiadás. Számozása: 1512 Számozás színe: Fekete Nyomda: MTV nyomdaüzeme Színes fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 53 x 53 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Távolba látni - régi emberi álom, szinte egyidős a repülni tudás évezredes álmával. Mindkettőnek csak századunkban jöttek létre az anyagi-technikai feltételei. Természetesen nem előzmény nélkül,... Tovább

Előszó

Távolba látni - régi emberi álom, szinte egyidős a repülni tudás évezredes álmával. Mindkettőnek csak századunkban jöttek létre az anyagi-technikai feltételei. Természetesen nem előzmény nélkül, hiszen nagy találmányok egész sora (Bell telefonja, Popov rádiója, Marconi szikratávírója, Nipkow képbontója, a Lumiére-testvérek mozgóképei) alapozta meg a távolbalátás, a televíziózás megvalósulását. Magyarországon az ötvenes évek első felében indultak meg a televíziózásra való felkészülés munkálatai, kísérletei. A rendszeres televíziós közvetítések 1957. május 1-től jelentkeztek. Azóta a vevőkészülékek száma megközelíti a 3 milliót és csúcsidőben mintegy 5-7- milliónyi nézővel számolhatunk.
Azon lehet vitatkozni, hogy jó vagy rossz a televízió az emberek számára. Mint minden eszköz, így a televízió is felhasználható jó és rossz célok érdekében.
Tény, hogy létezik, dinamikusan fejlődik és egyre fontosabb helyet foglal el az életünkben. Magyarországon jelenleg minden száz családból kilencvenegy rendelkezik televíziós készülékkel. Mindennapos vendég, szinte családtag lett a televízió: dicsérik jó munkájáért, érdekes, figyelmet lekötő adásaiért és bírálják, szidják hibáiért, gyengéiért, mint a család többi tagját. Úgy látszik, sem vele, sem nélküle nem tudunk már meglenni. A kor igénye, a kor válasza az ember korszerű közlési vágyára a televízió - és nem valamiféle sorscsapás. A nézők igényesek. Ha a televízió belép a lakószobába, a meghitt családi körbe, számolhat az igények szinte végtelen sokrétűségével. Tehát színháznak, mozinak, cirkusznak, iskolának, hangversenyteremnek, múzeumnak, sportpályának, újságnak, magazinnak, vitakörnek, tömegfórumnak és még sok mindennek kell lennie anélkül, hogy teljességgel azonosulhatna mindegyikkel. A néző az életről kíván látni és hallani érdekesen, igaz módon, tényszerűen, közérthetően.
Ezek a megállapítások érvényesek a világ valamennyi progresszív televíziójára, közöttük a Magyar Televízióra is, amely ebben az évben tölti be 25. "életévét" és - két műsorcsatornájával, heti 85 óra adásidejével - már valóban belépett a "felnőtt" korba. Amikor útjára bocsátjuk e kiadványunkat, azzal a szándékkal tesszük, hogy az olvasónak - az adott terjedelem korlátai között - tájékoztatást nyújtsunk a Magyar Televízióról.
Nagy Richárd
elnök Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv