802.751

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

National Geographic Magyarország 2011. május

9. évfolyam 5. szám/Kötél nélkül ég és föld között - pókemberek a Yosemite sziklafalán

Szerző
Fotózta

Kiadó: Sanoma Budapest Kiadói Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 135 oldal
Sorozatcím: National Geographic Magyarország
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.

Előszó

Kényszerű korlátok közt él az ember. Gátolnak minket testünk, tudásunk, erkölcsünk, kultúránk és anyagi forrásaink korlátai. S mégis mindig akadnak embertársaink, akiket nem kényszerítenek... Tovább

Tartalom

Pókemberek a Yosemite sziklafalán38
Mark Jenkins: A mászó kötél nélkül, egyetlen magnéziumporos zacskóval vág neki a sziklának. Csakis saját képességeire és önbizalmára hagyatkozhat a falon. Nagy bajba kerül tehát, ha meginog. Ha nem képes magát ujjheggyel megtartani.
Vérbosszú vagy diploma?56
Neil Shea: Az etiópiai Omo-völgyben élő férfiak karcolt sebekkel díszítik a vállukat vagy hasukat, miután megölték ellenségüket. A bosszúállás pedig ősi kötelesség.
Hattyúének80
Cathy Newman: Az énekes hattyú - a madarak légiflottájának óriásgépe - angyalként száll a levegőben, s fenséges eleganciája szárnyakat adott az írói képzeletnek is.
Tájképet fest a szoba90
Már Arisztotelész leírta, Leonardo da Vinci le is rajzolta, a fotográfus pedig pazar tájképeket varázsolt vele sötét szobák falára - ez a camera obscura!
Alaszka: ezüst kincsét adná az aranyért102
Edwin Dobb: Noha Alaszka a végtelen lehetőségek földje, ha megépül az új aranybánya, veszélybe kerülhet a természet, a kékhátú lazac s a helyiek megélhetése is.
Újfehértó122
Koncz János: Egy visszavonult első osztályú bokszoló gondolt egy nagyot, s "fapados" sporttelep-konditermet barkácsolt a helyi srácoknak portája udvarán.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
National Geographic Magyarország 2011. május National Geographic Magyarország 2011. május National Geographic Magyarország 2011. május National Geographic Magyarország 2011. május
Állapot:
640 ,-Ft
3 pont kapható
Kosárba