| Kiadó: | Food Time |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 78 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-8624-72-8 |
| Alma | 4 |
| Alma kandírozása | 5 |
| Aludttej | 5 |
| Aszalás | 5 |
| Aszalt kajszibarack | 6 |
| Aszalt szilva | 6 |
| Bab (száraz) | 6 |
| Sólet | 7 |
| Jókai bableves | 7 |
| Spanyol bab | 8 |
| Banános ötletek | 8 |
| Barack | 9 |
| Baromfi tisztítása | 9 |
| Bajgli | 10 |
| Besamel készítése | 10 |
| Bifsztek (steak) | 11 |
| Birkahús | 11 |
| Blansírozás | 11 |
| Bolognai szósz | 12 |
| Borral főzés | 12 |
| Karajszeletek boros lében | 12 |
| Borleves | 13 |
| Boros almakrém | 13 |
| Borsó (száraz) | 13 |
| Burgonyafortélyok | 13 |
| Búzadara (gríz) | 16 |
| Citrom- és narancshéj tárolása | 16 |
| Citrom- és narancshéj kandírozása | 17 |
| Cukor | 17 |
| Csalán | 17 |
| Cseresznye kandírozása | 18 |
| Csicsóka | 18 |
| Csirkés tippek | 18 |
| Csőben sütés (gratinírozás) | 19 |
| Darált hús | 19 |
| Desszertek | 20 |
| Rumhab | 20 |
| Bor- és citromhab | 21 |
| Tejszínes körte | 21 |
| Túródesszert | 21 |
| Túrókrémes babapiskóta-torta | 22 |
| Krokambus | 22 |
| Dinnye- vendégeknek | 22 |
| Dió felhasználása | 23 |
| Élesztő | 23 |
| Ételek színezése | 23 |
| Étrend előkészítése | 24 |
| Flambírozás | 25 |
| Fokhagyma | 25 |
| Forró folyadék | 26 |
| Főtt tészta | 26 |
| Fűszervaj | 26 |
| Gomba | 27 |
| Gőzfürdő a konyhában | 27 |
| Grépfrút | 28 |
| Gyümölcslevesek, gyümölcssaláták | 28 |
| Gyümölcsök fagyasztása | 28 |
| Habarás | 29 |
| Halakról | 30 |
| Halkonzervek | 30 |
| Hasznos apróságok | 31 |
| Hurka, kolbász sütése | 31 |
| Hússütés | 31 |
| Húsvásárlás | 33 |
| Marha | 33 |
| Sertés | 35 |
| Italok | 36 |
| Jégkockák | 36 |
| Kajszibarack kandírozása | 36 |
| Kandírozás - általában | 37 |
| Káposzta | 37 |
| Kapribogyó | 38 |
| Karalábé | 38 |
| Karfiol | 38 |
| Kelkáposzta | 39 |
| Kenyér- kalácsmaradék felhasználása | 40 |
| Kenyér, péksütemény, keksz tárolása | 40 |
| Kenyér, péksütemény, süteményfélék felfrissítése | 40 |
| Ketchup házi készítése | 41 |
| Kukorica | 41 |
| Kukoricaliszt | 41 |
| Kukta | 42 |
| Leégett étel | 42 |
| Levesek és betéteik | 42 |
| Máj | 43 |
| Mák | 44 |
| Maradékok felhasználása | 44 |
| Mártások (hideg) | 45 |
| Almás tormamártás | 45 |
| Majonéz és tartármártás | 45 |
| Zöldmártás | 46 |
| Mártások (meleg) | 46 |
| Citromártás | 46 |
| Gombamártás | 46 |
| Tárkonymártás | 46 |
| Vadas mártás | 46 |
| Metélőhagyma (snidling) | 47 |
| Mélyhűtött ételek | 48 |
| Mérleg helyettesítése | 48 |
| Méz | 49 |
| Mikrohullámú sütő | 49 |
| Olaj felhasználása | 50 |
| Omlettek - tojáslepények | 50 |
| Pácolás | 51 |
| Padlizsán | 51 |
| Palacsinták | 52 |
| Amerikaimogyorós zabpelyhes palacsinta | 52 |
| Banánkrémes palacsinta | 52 |
| Csokoládés palacsinta | 52 |
| Gyümölcsös palacsinta | 53 |
| Kókuszos palacsinta | 53 |
| Panírozás | 53 |
| Paprika | 54 |
| Pirospaprika | 54 |
| Zöldpaprika | 54 |
| Paradicsom | 55 |
| Paraj | 55 |
| Passzírozás | 56 |
| Petrezselyem | 56 |
| Pezsgőbontás | 57 |
| Póréhagyma | 57 |
| Rántás | 57 |
| Reberbara | 58 |
| Ribizli | 58 |
| Rizs | 58 |
| Színes zöldséggöngyöleg | 59 |
| Római tál (cserépedény) | 60 |
| Sajtok | 60 |
| Salátakészítés | 61 |
| Sárgarépa | 62 |
| Só | 63 |
| Sópótlók | 63 |
| Sóska | 63 |
| Spárga | 64 |
| Sütés | 64 |
| Kelt tészták (bukta, kalácsok) | 64 |
| Linzertészták | 65 |
| Quiche (ejtsd: kis) tészták | 65 |
| Kevert tészták | 66 |
| Sütőtök | 66 |
| Szalonna | 67 |
| Tea | 67 |
| Tejforralás | 68 |
| Tejszín | 68 |
| Tepertő | 68 |
| Tésztalazító | 68 |
| Tojás | 69 |
| Torta tárolása | 69 |
| Túl édes étel | 70 |
| Túl híg étel | 70 |
| Túl sós étel | 70 |
| Túl zsíros étel | 70 |
| Uborka | 70 |
| Üdítőitalok | 71 |
| Limonádé - "forralva" | 71 |
| Almaüdítő | 71 |
| "Fekete almalé" | 71 |
| Paradicsomkoktél | 71 |
| Narancsos sárgarépakoktél | 71 |
| Céklakoktél | 71 |
| Vöröshagyma | 72 |
| Zeller | 73 |
| Zöldségek, zöldfűszerek tárolása | 73 |
| Zöldségfélékről általában | 74 |
| Zsír | 75 |