A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
Részlet:
Végre-valahára tavasz van, a szabadföldi primőrök, az első gyümölcsök, a zsenge bárány, a fiatal jérce szezonja - és persze a nyári utazási előkészületeké. Nem is tudom, nyaralni jobb-e,...
Tovább
Előszó
Részlet:
Végre-valahára tavasz van, a szabadföldi primőrök, az első gyümölcsök, a zsenge bárány, a fiatal jérce szezonja - és persze a nyári utazási előkészületeké. Nem is tudom, nyaralni jobb-e, vagy tervezgetni a nyaralást. Mindenesetre segíteni szeretnénk annak, akinek az úticél kiválasztásánál fontos szempont az ottani konyha is. A hazai utazási szokásokra tekintettel elsősorban a mediterrán - főként az olasz - tájak gasztronómiai csemegéire hívjuk fel szíves figyelmüket, ám nem az itthoni pizzériák, hanem az ottani éttermek és háziasszonyok ízlése szerint. De a francia falusi konyha néhány remekével és az egzotikus vidékek szokatlan ízű, esetleg ismeretlen nevű gyümölcseivel is megismertetjük Önöket. Akinek pénztárcája engedi, az akár egy brüsszeli kóstolótúrára is elindulhat lapunk kalauzolásával. S akinek egyik útra sem futja idejéből-pénzéből, az még mindig nekiláthat, hogy az itthon is beszerezhető és megfizethető tavaszi ínyencségekből legalább asztalára odavarázsolja az áhított ország sajátos ízeit.
Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de engem már a piaci standokra kirakott hófehér vagy hirtelenzöld spárga, a duzzadó eper, az apró pirosretek, a véznácska tavaszi karotta és a szinte még tapinthatatlanul picike gyökér vagy az első, laposhüvelyű, mézédes zöldborsóhalmok puszta látványa is boldoggá tesz. Valóságos élvezet ilyenkor szemlélődni a frissen vágott, tényleg rántani való csirkék, illatozó újhagymacsokrok, ropogós karalábék, festői friss paradicsomok és valódi, hazai sárgabőrű zöldpaprikák között.
Vissza
Tartalom
PRIMŐR-PARÁDÉ 4
Vegetáriánusoknak is
HÉTKÖZNAP IS ÜNNEP 10
Mutatós egytálételek
NORMANN CSIRKE 14
Két francia falusi csirkerecept
BÉLSZÍN 19
Bundában
KREATÍV KONYHA 20
Variációk egy témára
OLASZ TAVASZ 24
Zsenge zöldségek sülve-főve
ITÁLIAI PARTI 26
Gazdagon terített büféasztal
MANGÓS SALSA 31
Mártás vagy saláta
TARTALMAS TÉSZTÁK 32
Mediterrán változatok
EGZOTIKUS GYÜMÖLCSÖK 36
Mi micsoda?
ÉDES MEGELEPTÉS 39
Hűvös nyalánkságok
CRÉPE 41
Kis konyhaművészeti fogalomtár
TIZENNÉGYSZER 42
Csirkeszárny
BRÜSSZELI LEVÉL 46
Üzenet a Hattyúházból
BORKÓSTOLÓ 48
Bornapló: gasztronómiánk francia tükörben
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
1
2
3
Regisztráció
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.