A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
A III. kötettel befejeződik a Lexikon der Küche magyar fordítása. Már az I. Kötet előszavában ismertettem a mű célját, beosztását, tartalmát. A II. kötetben az ételek elkészítésének számos...
Tovább
Előszó
A III. kötettel befejeződik a Lexikon der Küche magyar fordítása. Már az I. Kötet előszavában ismertettem a mű célját, beosztását, tartalmát. A II. kötetben az ételek elkészítésének számos változata található. Míg ez a III. kötet tartalmazza azt, ami velejárója a vendéglátó szakmának, az értékesítést és természetesen az üzemek szervezését, a bevásárlástól az elszámolásig. Nem változott a könyv - már ismertetett célja, hogy legyen egy vezérfonal az üzlet felépítésében, de fontos tankönyv is az utánpótlás nevelésében. Ezeknek a céloknak kell megfelelnie a könyvnek. Mint már a II. kötetben tájékoztattam a könyvet forgatókat, a szöveg - változtatás nélküli - fordítás. Értéke ebben rejlik, szándékom szerint a következő kiadások, minthogy eredeti nyelven közel harminc kiadás jelent meg idáig, a hagyományos, de a legújabb elkészítési módokat, lehetőségeket választási skálán tartalmazza. Kívánom, hogy a sok fáradtsággal és szeretettel elkészült kötetek szolgálják, mint említettem a vendéglátás, de az idegenforgalom minél jobb, eredményesebb szervezését, vitelét. Csak úgy mint az utánpótlás oktatását, útba igazítását.
Vissza
Tartalom
Előszó 5
Az étlap 7
Az étrend 11
A felszolgálás 18
Asztalrend, terítési formák, rendezvényeknek megfelelően 22
Húsrészek megnevezése 29
Húsdarabok megnevezése Németországban 31
Húsdarabok megnevezése Ausztriában 34
Húsok bontása, darabolása 38
Teljesértékü táplálkozás 43
Kímélő (diétás) ételek 45
Emésztési időtáblázat 79
Táblázat a legfontosabb étkezési alapanyagok és alkotó részekről 80
általános tanácsok és praktikus intelmek 87
Évszak, kalendárium 102
Nyersanyag kiszabat táblázat 107
Egyes ételek elkészítési ideje 110
Nevek, szakkifejezések, történelmi adatok 113
borok 165
Bor, borkezelés, pincegazdaság 167
A bor tárolása 181
A bor keletkezése 188
A borhibái és betegségei 191
A borok előállítása és kereskedelme 193
Borlexikon 201
Bólék és bortartalmú italok 245
Fontosabb szakkifejezések 249
Égetett szeszes italok 259
Likőrök, keserű italok, stb 261
Kevert italok 268
Kávé és tea, forrázott italok 300
Szakmai szószedet 303
Nemzetek ételei 321
Tartalomjegyzék az l., II. és III. kötetekről 351
Richard Hering műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Richard Hering könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
1
2
3
Regisztráció
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.