| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 239 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-230-211-7 |
| Megjegyzés: | 71 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| A konzerv- és hűtőipar tevékenységének áttekintése | 3 |
| A konzerv- és hűtőipari tevékenység közös és eltérő vonásai | 3 |
| A tartósítóipar tevékenységi területe és jelentősége | 5 |
| A konzerv- és hűtőipar technológiai műveletei és csoportosításuk | 7 |
| Előkészítő műveletek | 13 |
| A nyersanyagok tisztítása | 13 |
| Válogatás, osztályozás | 32 |
| Jellegformálás | 37 |
| Befejező műveletek | 65 |
| Összefoglalás | 83 |
| Tartósító műveletek | 89 |
| Fizikai tartósító eljárások | 91 |
| Tartósítás hőelvonással | 111 |
| Tartósítás vízelvonással | 121 |
| Egyéb fizikai tartósító eljárások (Olvasmány) | 134 |
| Kémiai tartósító eljárások | 138 |
| Vegyszeres tartósítás | 138 |
| Kémiai tartósítások | 147 |
| Természetes eredetű tartósítószerek | 153 |
| Mikrobiológiai tartósító eljárások | 156 |
| A tartósítás elmélete | 156 |
| Savanyítás tejsavas erjesztéssel | 157 |
| Tartósítás alkoholos erjesztéssel | 162 |
| Összefoglalás | 163 |
| A konzerv- és hűtőipar termékeinek csoportosítása | 167 |
| Konzervipari termékek | 173 |
| Zöldfőzelékkonzervek | 173 |
| Gyümölcskonzervek | 174 |
| Ételkonzervek | 174 |
| Egyéb készítmények | 175 |
| Hűtőipari termékek | 177 |
| Zöldfőzelék-készítmények | 177 |
| Gyorsfagyasztott gyümölcskonzervek | 177 |
| Gyorsfagyasztott készételek | 178 |
| Egyéb készítmények | 178 |
| A tartósítóipar nyers- és segédanyagai; fogalma, jellemzése, rendszerezése (Olvasmány) | 179 |
| Összefoglalás | 182 |
| A gyümölcspulpok és -velők gyártása | 185 |
| A vegyszerrel tartósított pulpok | 188 |
| A pulp alap- és segédanyagai | 188 |
| A pulpgyártás általános műveletei | 189 |
| Pulpgyártás különböző gyümölcsökből | 190 |
| Minőségi követelmények | 191 |
| A hőkezeléssel tartósított pulpok és a dzsemalapanyagok | 192 |
| Gyümölcsvelők | 192 |
| A velők tartósítása | 194 |
| Velőkészítés különböző gyümölcsökből | 194 |
| Összefoglalás | 196 |
| A savanyúságok gyártása | 199 |
| A hőkezeléssel tartósított savanyúság | 202 |
| Csemegeuborka | 202 |
| Uborkasaláta | 205 |
| Marinált paprika | 206 |
| Paprikasaláta | 208 |
| Káposztával töltött paprika | 209 |
| Egyéb hőkezeléssel tartósított savanyúságok | 210 |
| Tejsavas erjesztéssel készülő savanyúságok | 212 |
| Sósvizes uborka | 212 |
| Kovászos uborka | 214 |
| Savanyított káposzta | 215 |
| Egyéb tejsavas temékek | 217 |
| Ecetsavval tartósított készítmények | 218 |
| Ecetes uborka | 218 |
| Ecetes paprika | 219 |
| Tölteni való paprikahüvely | 221 |
| Ecetes zöldparadicsom | 222 |
| Ecetes cékla | 222 |
| Vegyes vágott savanyúság | 223 |
| Összefoglalás | 224 |
| A tartósítóipar fejlődéstörténete, jövője | 231 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.