kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 310 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-230-212-5 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| A befőttek gyártása (Baracskai István) | 3 |
| A befőttgyártás technológiája | 8 |
| Nyersanyag-előkészítés | 9 |
| Előkészítő műveletek | 9 |
| Mosás | 10 |
| Előfőzés, huzatás | 10 |
| További technológiai műveletek | 10 |
| Almagyümölcsűekből készült befőttek | 17 |
| Alma | 11 |
| Körte | 14 |
| Birs | 16 |
| Bogyósgyümölcsűekből készült befőttek | 17 |
| Szamóca | 17 |
| Málna | 18 |
| Köszméte (egres) | 19 |
| Egyéb bogyósgyümölcsből készült befőtt | 20 |
| Csonthéjasokból készült befőttek | 21 |
| Cseresznye | 21 |
| Meggy | 24 |
| Ringló | 25 |
| Szilva | 25 |
| Kajszibarack | 26 |
| Őszibarack | 29 |
| Héjasgyümölcsűekből készült befőttek | 32 |
| Zöld mandula | 32 |
| Zöld dió | 33 |
| A különleges befőttek gyártása | 35 |
| Sárgadinnye | 36 |
| Vegyes befőtt | 36 |
| Diabetikus befőttek | 37 |
| Alkoholos befőttek | 38 |
| Pudinggyümölcsök | 38 |
| Pudingszilva | 39 |
| Pudingalma | 40 |
| Összefoglalás | 40 |
| A gyorsfagyasztott gyümölcskészítmények gyártása (Kovács Olga) | 43 |
| Természetes állapotban gyorsfagyasztott gyümölcsök | 47 |
| Málna | 47 |
| Szamóca | 49 |
| Köszméte (Egres) | 50 |
| Ribiszke | 52 |
| Meggy | 52 |
| Cseresznye | 53 |
| Szilva | 53 |
| Cukor hozzáadásával gyorsfagyasztott gyümölcsök | 55 |
| Kajszibarack | 55 |
| Őszibarack | 56 |
| Gyorsfagyasztott gyümölcskrémek | 57 |
| Szamócakrém | 58 |
| Málnakrém | 58 |
| Sárgabarackkrém | 58 |
| A gyümölcslevek és az üdítőitalok gyártása | 59 |
| A levek általános gyártástechnológiája (Kardos Ernő) | 63 |
| Előkészítő műveletek | 63 |
| Lényerés | 64 |
| Létisztítás | 65 |
| A levek tartósítása | 69 |
| A gyümölcslevek átmeneti tárolása | 71 |
| Léösszeállítás töltés | 73 |
| Derített, szűrt gyümölcslevek | 75 |
| Almalé | 76 |
| Szőlőlé | 76 |
| Narancslé | 76 |
| Az édesmustok (szűrt gyümölcsitalok) gyártása | 77 |
| Rostos gyümölcslevek | 80 |
| Szénsavas üdítőitalok | 82 |
| Sürített gyümölcslevek | 84 |
| A vegyszerrel tartósított (konzervált) gyümölcslevek gyártása | 85 |
| A zöldséglevek gyártása | 87 |
| Az ivólevek minősítésének szempontjai | 87 |
| A gyümölcszörpök gyártása (Baracskai István) | 88 |
| A késztermék jellemzése | 88 |
| Málnaszörp | 89 |
| Jaffaszörp | 90 |
| Ízesített szörpök | 90 |
| A gyümölcsborok gyártása (olvasmány) | 93 |
| Összefoglalás | 95 |
| A gyümölcsízek, dzsemek gyártása | 95 |
| Egyfajta gyümölcsből készült gyümölcsízek | 98 |
| Szamócaíz | 100 |
| Málna-, szeder-, ribiszkeíz | 100 |
| Szőlőíz | 101 |
| Meggyíz | 101 |
| Kajszi- és őszibarackíz | 101 |
| Egyéb gyümölcsízek | 102 |
| Szilvavíz | 102 |
| Csipkebogyóíz | 104 |
| Vegyes gyümölcsíz | 104 |
| Birsalmasajt | 105 |
| Darabos gyümölcsízek vagy dzsemek | 107 |
| Szamócadzsem | 113 |
| Bogyósgyümölcsűekből készült dzsemek | 114 |
| Csonthéjasokból készült dzsemek | 115 |
| Fűszerezett szilvadzsem (reszter) | 115 |
| Összefoglalás | 116 |
| Főzelék- és zöldségfélékből gyártott konzerv- és hűtőipari készítmények | 119 |
| A hőkezeléssel tartósított főzelékkonzervek gyártása | 121 |
| Paradicsomkészítmények | 127 |
| Lecsó | 140 |
| Tölteni való paprika paradicsomoslében | 142 |
| Gogosári | 143 |
| Zöldséggel töltött paprika (zakuszka) | 143 |
| Zöldborsókonzerv | 146 |
| Zöldbabkonzerv | 150 |
| Spárgakonzerv | 151 |
| Karfiolkonzerv | 153 |
| Vegyesfőzelék-konzerv | 155 |
| Paraj- és sóskakonzerv | 156 |
| Tökkonzerv | 157 |
| Gombakészítmények | 158 |
| Csemegekukorica | 158 |
| Összefoglalás | 160 |
| A hőelvonással tartósított főzelékkonczervek gyártása (Kovács Olga) | 162 |
| A nyersanyagok minőségi feltételei | 162 |
| A gyorsfagyasztott zöldségkészítmények csoportosítása | 164 |
| Tök | 165 |
| Spárga | 166 |
| Szeletelt uborka | 167 |
| Paprika | 167 |
| Paradicsom | 169 |
| Borsó | 170 |
| Zöldbab | 172 |
| Karfiol | 173 |
| Sárgarépakocka | 174 |
| Vegyes főzelék | 177 |
| Parajkrém | 177 |
| A gyorsfagyasztott termékek szabványos minősítése | 178 |
| A félkész és a készételek gyártása | 181 |
| Meleg úton gyártott készételkonzervek (Szabó Pál) | 183 |
| A készételek gyártása | 184 |
| Dobozos készételek | 186 |
| Üveges készételek | 188 |
| Bébi- és gyermekétel-készítmények | 189 |
| Diétás és kímélő ételek | 191 |
| Gyorsfagyasztott húsos készételek és félkész húsok (Kovács Olga) | 193 |
| Húsos készételek | 193 |
| Félkész húsok | 194 |
| A húskonzervek gyártása (Kovalik Béla) | 197 |
| A húskonzervek alap-, segéd- és csomagolóanyagai | 199 |
| Általános technológiai műveletek | 202 |
| A húskonzervek felosztása és a termékcsoportok technológiai irányelvei | 208 |
| Aprított hústermékek | 208 |
| Darabos és egyéb húskészítmények | 214 |
| A húskonzervek minőségi követelményei | 217 |
| Összefoglalás | 218 |
| A halkonzervek gyártása (Bodrogi Rezső) | 219 |
| A halkonzervek alap- és segédanyagai | 221 |
| Pácolt halkonzerv | 224 |
| Az édesvízi hal feldolgozása | 224 |
| A tengeri hal feldolgozása | 224 |
| Kiszerelés | 228 |
| A vöröshagyma előkészítése | 228 |
| Felöntés | 228 |
| Fűszerek és ízesítők | 229 |
| Zárás, raktározás | 229 |
| Minőségi követelmények | 229 |
| Szardellagyűrű (ringli) | 231 |
| Szardellapaszta | 233 |
| Füstölt hal | 234 |
| Összefoglalás | 235 |
| Olajos hal dobozban | 237 |
| Halászlé | 239 |
| Összefoglalás | 240 |
| A szárítással tartósított konzervipari készítmények gyártása (Burits Oktáv) | 243 |
| A szárítás alap-, segéd- és csomagolóanyagai | 245 |
| Darabolt zöldségszárítmányok | 254 |
| Szárított hagyma | 262 |
| Szárított zellergyökér | 265 |
| Petrezselyem- és zellerlevél | 267 |
| Szárított paradicsompaprika | 268 |
| Darabolt gyümölcskészítmények | 270 |
| Szárított alma | 270 |
| Aszalt szilva | 271 |
| Összefoglalás | 272 |
| Porított zöldségek és gyümölcsök | 274 |
| Paradicsompor, sárgabarack, narancs-, málna-, és szamócapor | 275 |
| Szárított leveskeverékek és levesporok | 277 |
| Zöldségleves | 280 |
| Marhahúsleves-kocka | 280 |
| Marhagulyásleves | 280 |
| Száraztészták | 282 |
| Fűszerpaprika-őrlemény | 285 |
| A szárított készítmények minőségi követelményei | 289 |
| A leveskockák és ételízesítők gyártása (Gregus Ákos) | 291 |
| Leveskockák | 293 |
| Marhahúsleves-kocka | 293 |
| Tyúkleveskocka | 295 |
| Gulyásleveskocka | 295 |
| Szegedi halászlékocka | 295 |
| Ételízesítők | 297 |
| Mustár | 297 |
| Pritamin | 298 |
| Paradicsom-ketchup | 300 |
| Fehérje-hidrolizátumokból készült ízesítők | 301 |
| Delikát "8" ételízesítő | 303 |
| Piros arany ételízesítő | 303 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.