kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Integra-Projekt Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 617 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| Előszó | 16 |
| A főszerkesztők előszava | 17 |
| A könyvben előforduló jelölések | 18 |
| A táplálkozás-élettani alapjai | 19 |
| Alaptápanyagok | 19 |
| Fehérjék | 19 |
| Lipidek | 21 |
| Szénhidrátok | 22 |
| Javasolt energia- és alaptápanyag-bevitel | 23 |
| Kiegészítő tápanyagok | 26 |
| Vitaminok | 26 |
| Makro- és mikroelemek | 29 |
| Kísérőanyagok | 31 |
| Ételfertőzések, ételmérgezések. Toxikus anyagok az élelmiszerekben | 33 |
| A tápanyagtartalom változásai a konzervgyártás során | 40 |
| A nyersanyagok eneriga- és alaptápanyag-tartalma | 41 |
| A konzerek energia- és alaptápanyag-tartalma | 44 |
| A nyersanyagok és a konzervek vitamintartalma | 50 |
| A nyersanyagok és a konzervek ásványianyag-tartalma | 57 |
| Az élelmiszer-tartósítás elméleti alapjai | 58 |
| Az élelmiszerek romlásos jelenségei | 58 |
| A tartósítási eljárások elméleti alapjai | 59 |
| Tartósítás hőközléssel | 61 |
| Tartósítás hőelvonással | 70 |
| Tartósítás vízelvonással | 77 |
| Erjesztések | 82 |
| Kémiai tartósítás | 89 |
| Tartósítás sugárzással | 96 |
| Kombinált tartósítási eljárások | 100 |
| A konzervipar növényi nyersanyagai | 109 |
| Zöldségfélék | 109 |
| A zöldségfélék országos termesztési helyzete | 109 |
| Nyersanyag-biztosítás | 110 |
| Betakarítás | 111 |
| Előfeldolgozás | 111 |
| A konzervipari zöldségfélék jellemzői | 112 |
| Gyümölcsfélék | 119 |
| A gyümölcsfélék országos termesztési helyzete | 120 |
| Nyersanyag-biztosítás | 120 |
| Betakarítás | 121 |
| Előfeldolgozás | 122 |
| A konzervipari gyümölcsfélék jellemzői | 122 |
| A tartósítóipar segéd- és adalékanyagai | 134 |
| Ételkomponensek | 134 |
| Kötőanyagok | 134 |
| Keményítő | 136 |
| Tejpor | 136 |
| Növényi és állati eredetű zsiradékok | 137 |
| Természetes édesítőszerek | 138 |
| Konyhasó | 140 |
| Fűszerek | 141 |
| A tartósítóipar élelmiszer-adalékanyagai | 144 |
| Tartósítóipari műveletek | 163 |
| Műveletek hőközléssel | 163 |
| Általános ismeretek | 163 |
| Hőközléssel végzett előkészítő műveletek | 166 |
| Hőkezelés | 171 |
| Dielektromos melegítés | 188 |
| Aszeptikus technika | 188 |
| Műveletek hőelvonással | 197 |
| Általános ismeretek | 197 |
| A hőelvonás gyakorlata | 202 |
| Műveletek vízelvonással | 205 |
| Bepárlás | 205 |
| Szárítás | 217 |
| Membránszeparációs műveletek | 227 |
| Biotechnológia a konzerviparban | 234 |
| A biológiai és a műszaki tudományok alkalmazása a konzerviparban | 234 |
| Hasznos mikroszervezetek a konzerviparban | 235 |
| Az enzimek szerepe a tartósítóipari technológiában | 236 |
| Tartósítóipari általános gyártásismeret | 241 |
| Hőkezeléssel tartósított konzervek | 241 |
| A hőkezelés gyakorlata | 241 |
| Zöldségkonzervek | 243 |
| Gyümölcskonzervek | 249 |
| Diétás konzervek, valamint "naturális" és gyógyhatású készítmények | 259 |
| Bébiételek és - italok | 262 |
| Űrhajóskonzervek | 266 |
| Húsalapú készítmények | 267 |
| A konzerviparban gyártott gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök | 272 |
| Szárítmányok | 278 |
| A tartósítóipar gyártmányfejlesztés korszerű irányai az 1990-es években | 286 |
| A tartósítóiparban keletkező növényi és állati eredetű hulladékok másodlagos hasznosítása | 288 |
| Tartósítóipari csomagolás | 295 |
| Fém csomagolószerek | 295 |
| Tartósítóipari fém csomagolószerek alapanyagai | 295 |
| Konzerv- és italosdobozok | 308 |
| Csomagolóeszközök fém záróelemei | 329 |
| Alumínium csomagolószerek | 335 |
| Fémhordók | 337 |
| Fém csomagolószerek korróziója | 338 |
| Üveg csomagolószerek | 343 |
| Műanyag és kombinált fóliák, csomagolóeszközök | 354 |
| Műanyag fóliák | 354 |
| Kombinált fóliák | 356 |
| Műanyag alapú csomagolóeszközök | 363 |
| Papír alapú csomagolószerek | |
| Hajlékony falú papír alapú csomagolóeszközök | 371 |
| Merev falú papír alapú csomagolóeszközök | 372 |
| Címkék | 373 |
| Gyűjtő- és szállítási csomagolás, egységrakomány-képzés | 374 |
| Az élelmiszer-csomagoló anyagok egészségügyi megítélése és engedélyezése | 385 |
| Minőségszabályozás, minőség-ellenőrzés | 395 |
| Tartósítóipari minőségszabályozás | 395 |
| Fizikai és kémiai vizsgálati módszerek | 396 |
| Mikrobiológiai ellenőrzés | 403 |
| HACCP-rendszer a konzerviparban | 413 |
| Enzimes analízis | 421 |
| Tartósítóipari gépek és berendezések | 419 |
| Nyersanyag-betakarító gépek | 429 |
| Anyagmozgató- és szállító berendezések | 433 |
| Mosó- és öblítőgépek | 439 |
| Osztályozó-, hámozó-, szártépő-, magozó-, és tisztítógépek | 446 |
| Daraboló-, vágó-, szeletelő-, zúzó-passzírozó (áttörő) berendezések, kolloidmalmok | 459 |
| A légyártás berendezései | 467 |
| Hőcserélők | 480 |
| Blansírozó- és főzőberendezések | 480 |
| Sűrítők-bepárlók | 482 |
| Töltő-és zárógépek | 489 |
| Pasztőröző és sterilező berendezések | 498 |
| Az aszeptikus technika berendezései | 509 |
| A doboz- és fedélgyártás gépei | 514 |
| Csomagoló- és címkézőgépek | 527 |
| A húskonzergyártás speciális gépei | 537 |
| A hűtés, fagyasztás, gyorsfagyasztás gépei | 544 |
| Szárítók és porlasztó-szárítók | 554 |
| A gazdaságos termelés üzemi feltételei | 563 |
| Energia- és vízgazdálkodás | 563 |
| Környezetgazdálkodás | 584 |
| Üzemi és személyi higiénia | 589 |
| A tartósítóipari ágazat szabályai | 604 |
| A szabványosítás helyzete | 604 |
| A tartósítóipari ágazatot érintő szabványok | 606 |
| Tárgymutató | 611 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.