| Konzervipari nyersanyag-vonatkozású táblázatok | 15 |
| A konzervipar növényi és állati eredetű nyersanyagainak főbb összetevők szerinti összetétele | 15 |
| Gyümölcsök fruktóz-, glükóz- és szaharóztartalma | 15 |
| Zöldségfélék, gombák és száraz hüvelyesek összetétele és tápértéke, % | 16 |
| Gyümölcsök százalékos összetétele és tápértéke | 18 |
| Húsfélék és belsőségek összetétele és tápértéke | 19 |
| Zöldségfélék vitamintartalma | 20 |
| Gyümölcsök vitamintartalma | 21 |
| Gyümölcs- és zöldségfélék ásványanyag-tartalma 100 g-onként | 22 |
| Húsok és belsőségek vitamin- és ásványanyag-tartalma | 23 |
| Zöldségfélék tisztítási vesztesége havi bontásban, % | 24 |
| Húsfélék tisztítási vesztesége feldolgozás közben | 25 |
| Húsok főzési vesztesége | 25 |
| Zöldségek, gyümölcsök és húsok hűtött tárolásának előnyös feltételei | 26 |
| Zöldségfélék és gyümölcsök hő- és szén-dioxid termelése raktározáskor | 27 |
| Zöldség- és gyümölcsfélék raktározási súlyvesztesége (káló)havi felbontásban, üzemi körülmények között, % | 29 |
| Zöldségek fagyáspontja | 30 |
| Gyümölcsök fagyáspontja | 30 |
| Konzervipari segédanyagokkal kapcsolatos táblázatok | 32 |
| Konzervipari segédanyagok százalékos összetétele és tápértéke | 32 |
| A vízkeménység egységei és átszámításuk | 32 |
| Vizek keménység szerinti minősítése | 33 |
| Az ivóvíz kémiai mutatóinak megengedett legfelsőbb értékei | 33 |
| Az ivóvíz iránti bakteriológiai követelmények | 34 |
| Cukrok és cukoralkoholok viszonylagos édességi foka | 34 |
| Cukoroldatok viszkozitása | 35 |
| Cukoroldatok sűrűsége, összetétele, forráspontja; oldatkészítési adatok | 36 |
| Konyhasóoldatok sűrűsége | 40 |
| Kén-dioxid oldhatósága vízben | 40 |
| Kénessavtartalmú vegyszerek hatóanyag-tartalma és adagolása | 41 |
| Kénessavoldatok sűrűsége | 41 |
| Hangyasavoldatok sűrűsége | 42 |
| A szorbinsav oldhatósága vízben | 42 |
| Benzoesavat tartalmazó vegyszerek adagolási aránya | 43 |
| Konzerválószerek (savak) hatékonysági %-a a közeg kémhatásától (pH) függően | 43 |
| Szorbinsavat tartalmazó vegyszerek adagolási aránya | 44 |
| Étkezési savak pH-értéke | 44 |
| Nátrium-glutamát-adagolási táblázat | 44 |
| Alkálilúgoldatok sűrűsége | 45 |
| Üvegmosáshoz használt áztatószerek | 45 |
| Konzervgyártási technológiára vonatkozó táblázatok | 46 |
| Félkészárugyártás | 46 |
| Gyümölcsvelők összetétele és kocsonyásodó képessége | 46 |
| Gyümölcspulpok előállításához szükséges nyersanyagok mennyisége | 47 |
| Steril pulp, illetve velő előállításához szükséges nyersanyag mennyisége | 47 |
| Steril pulpok és velők kiszerelési egységei | 48 |
| Steril pulpok és velők iránti minőségi követelmények | 48 |
| Szártépési és magozási veszteségek pulpgyártás során | 48 |
| Gyümölcspulpok összetétele, kocsonyásodó-képessége | 49 |
| Gyümölcspulpok iránti minőségi követelmények | 49 |
| Főzelékkonzerv gyártása | 50 |
| Baktériumok hőtűrése egyes jellegzetes főzelékkonzervben | 50 |
| Főzeléksterilezési táblázat | 50 |
| Főzelékkonzervek kiszerelési egységei, tiszta- és töltősúlyok, ízesítőanyagok mennyiségére vonatkozó követelmények | 51 |
| A felöntőlébe adagolandó cukormennyiség a zöldségféle eredeti cukortartalmának figyelembevételével | 54 |
| Paradicsomsűrítmény-kihozatali (nyeredék) táblázat | 55 |
| Gyümölcskonzervgyártás | 56 |
| Táblázat lúgoldatok készítéséhez | 56 |
| Lúghámozás feltételei különböző gyümölcsök esetében | 57 |
| A gyümölcsök lúghámozásának nátronlúgszükséglete | 57 |
| A befőttgyártás megközelítő nyers- és segédanyagszükséglete | 57 |
| Citromsavoldatok sűrűsége és töménysége | 59 |
| Étkezési savak adagolási viszonya | 59 |
| Befőtt felöntőszörp beállítandó cukortartalma adott befőtt szárazanyagtartalom, különböző gyümölcs ref. % és gyümölcs-felöntőszörp súlyarány mellett | 60 |
| Citromsav-adagolás befőtt felöntőszörphöz | 62 |
| Felöntőszörp cukortartalmának kiigazítása magozatlan gyümölcs felhasználásakor | 63 |
| Baktériumok hőtűrése befőttben (körtebefőtt) | 63 |
| Befőttek csomagolási egységei, tiszta- és töltősúlyok | 64 |
| Befőtteknél általánosan alkalmazott csírátlanítási képletek | 66 |
| Gyümölcsízgyártás megközelítő velő- és segédanyagszükséglete | 67 |
| A szilvaízgyártás nyers- és segédanyag-szükséglete | 67 |
| A gyümölcsvelő (pulp) szárazanyag-tartalma szerint a gyümölcsízhez (dzsemhez) szükséges mennyiség | 68 |
| Az export darabos gyümölcsíz- (dzsem) gyártás megközelítő nyers- és segédanyag-szükséglete | 70 |
| Sougátok nyers- és segédanyag-szükséglete | 71 |
| Készétel-, hús- és halkonzervgyártás | 72 |
| Készételkonzervek hőntartási ideje sterilezésnél | 72 |
| Baktériumok hőtűrése készétel konzervben | 72 |
| Ételkonzervek kiszerelési egységei, tiszta- és töltősúlyok | 73 |
| Húskonzervek kiszerelési egységei, tiszta- és töltősúlyok | 74 |
| Halkészítmények kiszerelési egységei, tiszta- és töltősúlyok | 75 |
| Gyümölcslevek üdítőitalok gyártása | 76 |
| A magyar és az Oechsle-féle német mustfokok összehasonlító táblázata | 76 |
| Gyümölcs- és zöldséglevek százalékos összetétele, vitamin tartalma | 77 |
| Közvetlen fogyasztásra kerülő hazai és külföldi gyümölcslevek összetétele | 77 |
| Különféle almafajtákból készült derítetlen almalevek összetétele | 78 |
| Gyümölcslevek fagyáspontja | 80 |
| Gyümölcslevek oxidáz-inaktiválási feltételei | 80 |
| Konzerváló szerekkel tartósított gyümölcslé (anyalevek) minőségi előírásai | 81 |
| Gyümölcslevek cukortartalmának beállítása Bx° alapján | 81 |
| Rostos gyümölcslevek összeállítása | 82 |
| Penészek pusztulási feltételei hőkezeléssel, gyümölcslevekben | 82 |
| Élesztők pusztulási feltételei hőkezeléssel, gyümölcslevekben | 83 |
| Sűrített gyümölcslevek összetétele | 83 |
| Gyümölcsszörpök összetétele, kiszerelési egységek | 84 |
| Alkoholmentes, szénsavas üdítőitalok összetétele, minőségi mutatói | 84 |
| Ízesített szörpök összetétele, 100 g készáruban | 85 |
| Szén-dioxid oldhatósága vízben, gyümölcslében és alkoholban, 760 torr mellett | 85 |
| Szénsavas üdítőitalok belső nyomásának alakulása | 86 |
| A szénsavnyomás és a hőmérséklet összefüggése 1,5 súly% szén-dioxiddal telített gyümölcslevek esetében | 86 |
| Gyümölcsborok gyártása | 87 |
| Gyümölcsmustok leerjedés utáni alkoholtartalma és szorzószáma szeszfokra | 87 |
| Borextrakt táblázat | 88 |
| Gyümölcsmustok, borok fagyáspontja | 88 |
| Gyümölcsborok összetétele | 89 |
| Gyümölcsmustok és borok kénezési táblázata | 89 |
| Savanyúságok, ételízesítők gyártása | 90 |
| Mikroorganizmusok elpusztításához szükséges konyhasókoncentráció | 90 |
| Kovászos uborkánál használt nyersanyag minősítése | 90 |
| Sósvizes uborkánál használt nyersanyag minősítése | 90 |
| Savanyúságok kiszerelési egységei tiszta- és töltősúlyok | 91 |
| Ecetes uborkához használt nyersanyag minősítése, minőségi követelmények | 93 |
| Sósvizes savanyúságok felöntőlé készítési táblázata | 93 |
| Savanyúság felöntőlé készítési táblázat | 94 |
| Felöntőlé beállítása kisebb só- vagy savtartalomra | 96 |
| Ételízesítők kiszerelési egységei, tiszta súlyok, minőségi követelmények | 97 |
| Szárítmányok, levesporok gyártása | 98 |
| Zöldségszárítási nyersanyagszükségleti együtthatók, nyeredék (%), litersúlyok | 98 |
| A zöldségszárítás hőmérséklete, a szárítmányok nedvesség tartalma | 99 |
| Gyümölcsfélék szárítási (aszalási) hőmérséklete és kihozataltáblázata | 99 |
| Félkész zöldségszárítmányok nedvességtartalma, nyersanyag-szükséglete, kihozatala | 100 |
| Szárított zöldségkeverék (Julienne) összetétele | 100 |
| Porlasztószárítási adatok | 101 |
| Szárított főzelékek tartós raktári tárolásának legelőnyösebb feltételei | 101 |
| Konzervcsomagolásra, töltésre vonatkozó táblázatok | 102 |
| Ónozott lemezminőségek, jelzések és az ónbevonat mennyisége meleg ónozás esetén | 102 |
| Méret- és súlytűrés ónozott lemezeknél | 102 |
| Lemezméretek, -vastagságok és -súlyok | 103 |
| Ónozott lemezek mélyhúzhatósági értékei | 104 |
| Ónozott lemezek csomagsúlya | 104 |
| Külföldi lemezek csomagolása | 105 |
| 1 vagon készáruhoz szükséges doboz és a dobozhoz szükséges ónozott lemez | 106 |
| Konzervdobozok ónozott lemez szükséglete | 108 |
| Konzervdobozok adatai | 110 |
| Konzervdoboz és tartalmának térfogatváltozása a hőmérséklettől függően | 111 |
| Fontosabb konzervüvegtípusok jelzése, mérete és 1 vagon áru előállításához szükséges darabszám | 111 |
| Fontosabb konzervüvegek méretei | 112 |
| Üvegzáró lapkák jellemző adatai R (RYOL) üvegeknél | 112 |
| Üvegzáró lapkák jellemző adatai N (NEO) üvegeknél | 113 |
| Konzervüveg zárásának tömítésére használt gumigyűrűk jellemző adatai | 113 |
| 1 vagon üveges készáru lapkájának ónozott lemez szükséglete | 114 |
| 1000 db üvegzáró arnitúra ónozott lemez szükséglete | 115 |
| Faládák gyümölcsíz csomagolására | 116 |
| Szabványos palackméretek gyümölcslevek töltésére | 116 |
| Szabványos élelmiszeres hordók méretei | 116 |
| Bor- és gyümölcslétároló és -szállító hordók méretei | 117 |
| Sterilezésre alkalmas termoplasztikus hártyák sajátságai | 117 |
| Élelmiszeriparban használatos műanyag hártyák fontosabb tulajdonságai | 118 |
| Műanyag hártyák feldolgozási kritikus hőmérséklete | 122 |
| Burkolóhártyák vízgőz- és gázáteresztő képessége | 122 |
| Rétegelt alufólia-burkolatok vízgőzáteresztése | 123 |
| Burkolóhártyák illatáteresztő képessége | 123 |
| Egyes külső lágytók élettani tulajdonságai | 124 |
| Hullámpapírdobozok mérete és súlya | 124 |
| Hullámpapírlemez dobozok konzervipari felhasználási adatai | 125 |
| Konzervgyártási általános vonatkozású táblázatok | 125 |
| Konzervek megközelítő kiterjedése hő hatására | 126 |
| Konzervipari termékek viszkozitása | 127 |
| Gőzvákuummal lezárt üvegekben keletkező vákuum mértéke | 127 |
| A töltés hőmérsékletének és a konzervben keletkezett vákuumnak viszonya | 128 |
| A túlnyomás és a víz hőmérséklete közötti összefüggés légtelenített autoklávban | 128 |
| Konzervek belső nyomása autoklávban való sterilezésnél | 129 |
| Cukoroldatok fajhője | 130 |
| Súlyban és térfogatban megengedett legnagyobb eltérés (tűrés) iparilag előrecsomagolt termékeknél, valamennyi csomagolási egységnagyságra vonatkozóan | 131 |
| Tartósított élelmiszerek kívánatos tárolási feltételei | 132 |
| Tartósított élelmiszerek eltarthatóságának legrövidebb időtartalma | 134 |
| Hő-, energiagazdalkodásra, hűtésre vonatkozó táblázatok | 142 |
| Celsius, Réaumur és Fahrenheit fokok átszámítása | 142 |
| Hőátadási és hőátbocsátási tényezők átszámítása | 143 |
| A nyomás átszámítási tényezői | 144 |
| Hőmennyiség - energiamennyiség-egységek átszámítási tényezői | 145 |
| Teljesítményegységek átszámítási tényezői | 146 |
| kW- és LE-értékek átszámítása | 147 |
| Konzervipari gyakorlatban előforduló egyéb átszámítások | 147 |
| Tüzelőanyagok elméleti és tényleges elgőzölögtető képességének hozzávetőleges aránya | 147 |
| Szenek szemnagyság szerinti osztályozása | 148 |
| Tüzelőanyagok legkisebb gyulladási hőmérsékletei | 148 |
| Fűtőgőzfogyasztás a bepárlásnál a bepárlótestek számától függően | 148 |
| Hazai szénfajták fűtőértéke, kcal/kg | 149 |
| A szén gyakorlati elgőzölögtető képessége a kazán hatásfokától függően | 150 |
| A pakura jellemző adatai | 150 |
| Gőztáblázat | 151 |
| A víz párolgáshője | 151 |
| Telített vízgőz jellemző értékei | 152 |
| Gázok fajhője | 153 |
| A levegő sűrűsége és telített vízgőztartalma és hőmérséklettől függően | 153 |
| Gumiszigetelésű erősáramú vezetékek terhelési adatai | 154 |
| Szigetelőanyagok hővezetési tényezői | 156 |
| 1 kWh munkával elérhető elméleti hűtőteljesítmény ammóniával | 157 |
| A kondenzátorban végbemenő állapotváltozás egyes szakaszai a kondenzátorteljesítmény százalékában | 157 |
| Hűtőközegek termodinamikai mutatói | 158 |
| Túlhevítési hőmérsékletek különböző kondenzációs és elpárolgási hőmérsékletek esetén | 159 |
| Hűtő sóoldatok | 159 |
| Általános üzemi vonatkozású táblázatok | 160 |
| Hosszúsági mértékegységek átszámítási tényezői | 160 |
| Súly és tömeg mértékegységek átszámítási tényezői | 161 |
| Az Abbe-féle refraktométerben leolvasott fénytörésmutató átszámítása, főleg cukrot tartalmazó anyagok vízben oldható szárazanyag-tartalmára-, 20 °C-on | 162 |
| A víz forráspontja csökkentett nyomáson | 163 |
| A víz sűrűsége a hőmérséklettől függően | 164 |
| Összefüggés a szesz tf. % és s. % összetétele között | 164 |
| Konzervipari számítások | 165 |
| Gyümölcsvelőgyártási számítások | 165 |
| Gyümölcspulpgyártási számítások | 166 |
| Főzelékkonzervekhez felöntőlé-készítés számítása | 167 |
| Paradicsomsűrítmény-gyártási számítások | 167 |
| Befőttgyártási számítások | 169 |
| Gyümölcsíz- és darabos gyümölcsíz- (dzsem) gyártási számítások | 171 |
| Vegyesgyümölcsíz-gyártási számítások | 172 |
| Gyümölcslégyártási számítások | 173 |
| Gyümölcslé-sűrítéssel kapcsolatos számítások | 175 |
| Gyümölcsborgyártási számítások | 176 |
| Gyümölcslevek, üdítőitalok, gyümölcsborok szén-dioxiddal telítésével kapcsolatos számítások | 177 |
| Savanyúsággyártási számítások | 178 |
| Zöldségszárítási számítások | 179 |
| Irodalom | 181 |